Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3633 / Det fotografiska samtalet! Som jag ser det! :)



Närgräns 0,5 meter, manuell skärpeinställning som e mycket bökig med den här optiken!

För några år sedan, eller det kanske va ännu längre bort i tiden, så tycker jag mig minnas att det fanns en del, eller rättare sagt, några fotografer,  som önskade mer "fotografiska samtal" här på Fotosidan! Tror det va i några bloggar och i några trådar som man startade upp det hela! Det va nog bilddiskussioner man tänkte mest på!

.



Jag tror att det e svårt att hålla igång bra kvalitativa samtal en lägre tid via internet, speciellt då det är flera personer inblandade och då det ofta blir litet personligt, som tex när bilder är med!

.



Kan erkänna att jag varit på internet sedan det startade i Sverige, och ännu tidigare i ett annat internationellt meddelandesystem, och nästan jämt har det uppstått konstigheter eller kalla det för missförstånd efter ett tag! Speciellt då flera varit inblandade!
Möjligtvis kanske det skulle bli bättre via en bildtelefon!

.

Å det e Kenta som tagit de här bilderna! Med en Canon!

Men för att komma till saken, jag gillar det fotografiska samtalet kring ett fikabord! Å då kanske en Fotoklubb inte så dumt heller, eller en liten fotogrupp! En grupp som träffas då och då!
Men inte bara på internet, de blir ofta för lätt och ytligt, som på Fejan! ;)
Men, ett stort OBS i sammanhanget!
Allt beror ju på vad man vill med sin fotografi!  OBS igen alltså!

Å nu e det här inget klagande på Fotosidan! Så ta det lugnt David och Magnus! Utan Fotosidan kunde jag inte sitta och tycka och skriva det här! Det här e bara på hur jag ser på det "fotografiska samtalet!"

/Bengan

Ps.  Fick inte så många kommentarer på den här bilden i förra bloggen, de va bara Magnus som fick lumparvibbar, och Björn som tyckte att det nog va testbilar på väg till Norrland, så jag lägger ut bilden igen och hoppas locka till några fler tolkningar! :)

.

Inlagt 2017-02-16 19:11 | Läst 1359 ggr. | Permalink
Kunde vara flytetyg ... ??
- hawk
Svar från Benganbus 2017-02-17 08:42
Det känns som det blev en litet spännande bild, och på ett bra och otydligt sätt! ;)
/B
Säkert ett par väl kamouflerade bilar av okänt märke som skall fraktas upp till ARVIDSJAUR/ARJEPLOG för test. Intressant bild som ställer frågor till betraktaren.
🙂
Svar från Benganbus 2017-02-17 08:40
Min fru sa när jag visade bilden, "vad e det där... nå't militärt, på väg till?" Och då tyckte jag att jag va på rätt spår när jag tog bilden! ;)
/B
Hej!

Jag tycker det ser ut som boggies för järnvägsvagnar.

/Pär B
Svar från Benganbus 2017-02-17 08:35
Stämmer bra Pär! :)
Stod och väntade på pendeltåget vid Älvsjö, och och fick en slags öststatskänsla när jag såg den här transporten som stod och väntade på ett stickspår, så fantasin gav mig tips att ta bilden! :)
/B



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg