Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3480 / Fika i Södertälje med Fuji X-E1

I dag fikade vi i Pingstkyrkans loppislokaler i Södertälje, dels för att det finns bra fika där och att det finns mycket böcker till försäljning. Jag trodde Ronny och Bengt-Åke redan snott år sig den bästa boken innan jag kom, men icke! Hittade en utställningsbok från Moderna Museet år 1978. Bla så va fikakompisen Anders Engman med i boken! (Bengt-Åke fick bläddra i boken)

.Å en mycket trevlig snack och fikastund som vanligt, och vi stämde även av de olika sätt vi fotar med Fuji! Jag är den enda som använder piratoptik på min Fuji, typ Leicaoptik, Zeiss ZM-optik och några äldre Zeiss-Sonnarer! Men det verkar gå bra med originaloptik också enligt Ronny och Bengt-Åke! ;)

.

Å så fort man lämnar kameran så e nå'n där och tar en bild! Suck...  ;)

Hur som helst, det här lilla X-E1:an har blivit min nya Leica! Liten, kompetent och kul e samlingsnamnet! Vi får se när jag tar steget upp till originaloptik med autofokus! Men än så länge funkar det manuella fokuserandet bra, hoppas jag bara får tag på en litet bättre M-adapter!

.

Fortsätter att fota med den lilla Nikkor-optiken med hemmagjord specialadapter! Som jag sagt tidigare, så e det här en Nikon Rf-optik med en yttre Contaxfattning!

/BenganPostat 2016-11-03 20:41 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3479 / Bittert bakslag för den amerikanska drömmen!

USA-valet närmar sig, och det ser jämt ut mellan de två kandidaterna, och man ojar sig redan nu över om Trump vinner! Men det verkar vara ytterst få som har någon analys över orsaken till det här "felröstandet!"  Orsak till att folk röstar som dom gör har alltid en orsak! Men de flesta politiker och deras fans, försöker mest "uppfostra" väljarna till rätt tankesätt, i stället för att försöka förstå orsaken till felröstandet!
Vi har samma problem här i Sverige!

.Hur som helst, flera intressanta artiklar i dagens DN, här är en av dom!

.För övrigt så letar jag efter en begagnad Fuji M Adapter! Jag kommer ju även fortsättningsvis att mest använda manuella och även äldre objektiv på min Fuji X-E1, och även om den adapter jag har funkar bra, så borde originalet vara litet mer exakt! Så är det någon som har en Fuji M-adapter i byrålådan som hen inte använder! :)

/BenganPostat 2016-11-03 08:41 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 3478 / Jag förstår Påven när han säger att den Katolska kyrkan inte skall ha kvinnliga präster!

Bornholm


Aktuellt ämne i dagens blogg alltså, kvinnliga präster i den Katolska kyrkan! Och det handlar såklart om den organisation man har i den Katolska kyrkan, och dess långa historia! För att tillåta kvinnliga präster, så måste man göra om reglerna i det Katolska kyrkans regelverk, och det e ingen liten grej liksom!

Å för att göra en mycket kort och mycket svepande överblick om Kristendomens historia, så är ju Jesus källan eller grundaren, och vad man numera vet, så hade Jesus både kvinnliga och manliga lärjungar!

Men när Jesus försvann, så tog några lärjungar över en del av arvet/budskapet efter Jesus, men tog inte med att det även kunde vara både kvinnor och män i den församling/grupp som skulle föra budskapet vidare! Även om det under ett antal år efteråt fanns kvinnor som predikade i olika församlingar, så fanns det stora spänningar, för det här va ett mansdominerat kulturområde!

Så vid kyrkomötet Nicea år 325, så bestämde man hur kristendomen skulle vara! Inga kvinnor i nå'n ledande ställning, och så plockade man ut de skrifter som skulle kallas de rätta skrifterna, och förbjöd andra, och förtydligade även att det skulle finnas kyrkoledare, typ Biskop, präster osv! (Tror även man bestämde att det skulle finnas Påve också) Så därför e det svårt för Påven att ändra i det här mycket mycket gamla trosregelverket!

Så på så sätt förstår jag Påven!
Men jag tycker inte som Påven, och jag tror säkert att Jesus också har en annan uppfattning, med tanke på den grupp av lärjungar som Jesus hade!
Så tror jag!
Å vi har ju trosfrihet! :)

/BenganPostat 2016-11-02 08:56 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 3477 / En Tessar i en Nikkor-optik!Tessar är en objektivkonstruktion som beräknades av fysikern Paul Rudolph och patenterades år 1902 av den tyska optiktillverkaren Carl Zeiss. Konstruktionen hade för den tiden överlägsna egenskaper vad gäller skärpa och upplösning. Objektivet är asymmetriskt uppbyggt med fyra linser i tre grupper. Tessarobjektivet utgör grunden för ett stort antal andra tillverkares objekivkonstruktioner under åren.


Det är en Tessar som ingår i den lilla Nikkor-optik som sitter på min Fuji X-E1 just nu! En liten, nätt och mycket kompetent "gammal"optik! ;)

.

.

Å när det regnar så gäller ett bra motljusskydd! :)

/BenganPostat 2016-11-01 10:45 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 8 9 

Tidigare blogginlägg