Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3480 / Fika i Södertälje med Fuji X-E1

I dag fikade vi i Pingstkyrkans loppislokaler i Södertälje, dels för att det finns bra fika där och att det finns mycket böcker till försäljning. Jag trodde Ronny och Bengt-Åke redan snott år sig den bästa boken innan jag kom, men icke! Hittade en utställningsbok från Moderna Museet år 1978. Bla så va fikakompisen Anders Engman med i boken! (Bengt-Åke fick bläddra i boken)

.Å en mycket trevlig snack och fikastund som vanligt, och vi stämde även av de olika sätt vi fotar med Fuji! Jag är den enda som använder piratoptik på min Fuji, typ Leicaoptik, Zeiss ZM-optik och några äldre Zeiss-Sonnarer! Men det verkar gå bra med originaloptik också enligt Ronny och Bengt-Åke! ;)

.

Å så fort man lämnar kameran så e nå'n där och tar en bild! Suck...  ;)

Hur som helst, det här lilla X-E1:an har blivit min nya Leica! Liten, kompetent och kul e samlingsnamnet! Vi får se när jag tar steget upp till originaloptik med autofokus! Men än så länge funkar det manuella fokuserandet bra, hoppas jag bara får tag på en litet bättre M-adapter!

.

Fortsätter att fota med den lilla Nikkor-optiken med hemmagjord specialadapter! Som jag sagt tidigare, så e det här en Nikon Rf-optik med en yttre Contaxfattning!

/Bengan

Inlagt 2016-11-03 20:41 | Läst 1323 ggr. | Permalink
tack för kaffet! kul å klämma på på en som inte är oginal...;)
Visst har vi det avspänt, utan krav och måsten, dessutom rätar vi ut många problem tillsammans(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg