Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3479 / Bittert bakslag för den amerikanska drömmen!

USA-valet närmar sig, och det ser jämt ut mellan de två kandidaterna, och man ojar sig redan nu över om Trump vinner! Men det verkar vara ytterst få som har någon analys över orsaken till det här "felröstandet!"  Orsak till att folk röstar som dom gör har alltid en orsak! Men de flesta politiker och deras fans, försöker mest "uppfostra" väljarna till rätt tankesätt, i stället för att försöka förstå orsaken till felröstandet!
Vi har samma problem här i Sverige!

.Hur som helst, flera intressanta artiklar i dagens DN, här är en av dom!

.För övrigt så letar jag efter en begagnad Fuji M Adapter! Jag kommer ju även fortsättningsvis att mest använda manuella och även äldre objektiv på min Fuji X-E1, och även om den adapter jag har funkar bra, så borde originalet vara litet mer exakt! Så är det någon som har en Fuji M-adapter i byrålådan som hen inte använder! :)

/Bengan

Inlagt 2016-11-03 08:41 | Läst 1560 ggr. | Permalink
Ett samhälle med djupa sociala och ekonomiska klyftor är sårbart för alla former av extremism. Så du har förstås rätt - allt har en orsak. Har ingen adapter som du efterlyser. Själv skulle jag gärna testa mina gamla konicaobjektiv i canonmiljö, men någon sådan adapter tror jag inte existerar?
Jag kan verkligen rekommendera Fuji´s adapter. Med en knapp på adaptern kommer en meny upp där du kan programmera in korrektion av vinjettering, färgstick mm för 6 olika objektiv, med en snabbmeny. Hittade mitt exemplar på tradera för tusenlappen vilket är halva nypriset. Har själv en X-E2.
Ja omvälvande tider där många av oss (jag en av dem) inte trodde kunna hända nu händer.....om och om igen.
Vem trodde att Brexit skulle hända....inte jag. Och nu inser jag att vi kan få en mycket underlig man som president i USA. Jag har flera arbetskamrater som kommer att rösta på honom...och det är svårt att diskutera om, då jag inser att jag har bara en begränsad bild av allt som pågår i USA. Jag har ingen analys heller, ingen värd att dela iaf...men kanske skall alla våra makthavare låta sig skakas om av att så här kan det också bli när man på något sätt glömt att interagera med sina medborgare.
Svar från Benganbus 2016-11-03 12:35
Det finns underliggande orsaker till den här utvecklingen, och det gäller för politiker att uppfatta det här i tid.
Sverige ligger också illa till framöver för en liknande utveckling. Och att uppfatta strömningar och väljartendenser är inte så himla svårt, även för en politiker om man så vill!
Det är bara att sitta ned med vanligt folk och ta en fika då och då!
Fikar man bara på regeringskansliet och liknande fik,
då kan man bli överraskad av att så tokigt det här blev! ;)
/B
Å så du Bert! (Kommentaren e nu borttagen)
Om du formulerar dig litet smidigare,
så hade du fått vara kvar på sidan!
Nu blev litet för mycket på en gång liksom!
/B
Bert 2016-11-03 14:47
Ang borttagen kommentar!
Ok, det är ju din blogg! Helt tydligt är att du känner dig obekväm med rakt på sak språk. Å PK-riktigt måste det vara i Sverige likväl som i Nordkorea, Kina, Ryssland, Iran, Turkiet, Saudi-Arabien mfl andra diktaturer.
syntax 2016-11-03 17:20
Jag har läst en del kommentarer av dig tidigare Bert, och visst är du en jäkel på att uttrycka dig osmidigt. Bengan tycker att du borde uttrycka dig smidigare - men det skulle nog inte ha hjälpt. Själv råkade jag ut för det Björkbomska suddgummit när jag påpekade att det forna Sovjetunionen var en förtryckar och mördarkultur. Det handlar alltså inte om smidighet, utan om att herr Björkbom inte gillar vissa yttringar.
Svar från Benganbus 2016-11-03 20:52
Nu e det här inte hela sanningen Peter.
Och varför komma in nu och kommentera?
Och jag vill heller inte i fortsättningen att du kommenterar i min blogg.


Och Bert.
Det är din bedömning vad gäller obekväm.
Jag tycker du kan formulera dig litet annorlunda i din sak.
/B
syntax 2016-11-03 22:06
Eftersom jag har en skärmdump så vet jag vad som har skrivits och inte skrivits. Därvidlag funkade det alltså inte att radera.
Tack för kaffet! glömde å säga att Kenta halsa så möe...
Svar från Benganbus 2016-11-03 20:55
Tack det samma Ronny!
Hälsa till Kenta!
/B

Ps. Här händer det saker i bloggen när man e å fikar! Men inklicken ökar!
Inte alls så dumt! ;)
Lite skumt är det att radera dom inlägg man inte gillar, blir ju en lite skum balans på det hela, gillas inte, men det kan du ju radera! LO
Tror det var Winston Churchill som sa att demokrati var ett dåligt styrelsesätt, men det bästa vi hittills kommit upp med.(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg