Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4494 / Gatufoto kan nog vara mera än vad vi kanske tror!

Den här bilden e tagen i en gränd! Borde ändå vara Ok! ;)

Men jag tror faktiskt att många "gatufotografer" stirrar sig blinda just på gatan!

.

Å här e en bild tagen inne på Gröna Lund i Stockholm! Publik plats, även om det kostade inträde, men borde vara Ok!

.

Å här en bild tagen inne på ett kafé! Även här en publik plats!

Det borde finnas mängder av intressanta motiv att fotografera, inte bara ute på gatan! På okända människor! Inte arrangerade! På publika platser!
Bilder som bör rymmas inom gatufotoregelramarna här på Fotosidan!

God natt!
/BenganPostat 2016-08-23 23:19 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4493 / Det här med gatufoto och gatufotobilder!

Fotograf

Fick mig en funderare i samband med "debatten" om min bild passade in i gatufotopoolen! Det handlar ju om vad vi menar med gatufoto här på Fotosidan såklart!  Och många fotograferar gatufoto! Och att många då såklart har åsikter om vad gatufoto är! Så för att göra det enkelt för sig så skulle man ju kunna säga, bilden måste vara tagen ute på gatan! Allt fotat ute på gatan e gatufoto! Så e allt klart! :)

.

Innan dom murade igen...

Men nu är det så att många av våra aktiviteter sker även inomhus, i gallerier typ, på restauranger, på frisörsalonger, på både publika och även privata fester, så samlas det människor i massor, festivaler inte att förglömma! Å på vintern i Sverige så e vi nog mest inomhus! Å där e gatan lång borta! Så även de här platserna bör ju få vara med! Om det är mänskliga aktiviteter man vill visa! Med människor i bild! Och då borde nog även spår av människor tillåtas?
En bibliotekssal med en uppslagen bok?

.

behind sunglasses...?

Nu har ju gatufotopoolen sina regler, jag vet! 
Antagligen för att allt inte skall kunna kallas gatufoto! :)

Men jag tycker att regler begränsar, å andra sidan förstår jag att regler behövs! Men de här reglerna kan begränsa de här litet udda bilderna, som kanske inte är så tydliga men ändå skulle kunna kallas för gatufoto! Som är tagna på en publik plats, eller väldigt nära!

.

Ladri di biciclette..

Och i stället kommer ofta de tydliga och ibland övertydliga bilderna att premieras! Normbilder! Å man skall se vad det är och vad bilden föreställer!  Socialrealismen eller kanske monokultur! ;)

Och Obs, det här är inget debattinlägg, utan bara egna funderingar! :)

/BenganPostat 2016-08-23 12:45 | Permalink | Kommentarer (23) | Kommentera

Straight 4492 / Att välja bilder till en utställning!

Det är svårt! Men jag får god hjälp av min fru! Vi har diskuterat en del om vilka människor som kan tänkas besöka utställningen osv, osv! För det e inte bara att hänga upp några bilder! ;)

.

Det blir nya bilder och några äldre, här är några av de äldre!

/BenganPostat 2016-08-23 10:41 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4491 / Blixtens broder!Både vi människor och även hundar reagerar på saker utan att medvetandet hinner med! Ni vet den där reflexen att rycka handen från den varma plattan! Roffe gör så ibland, men nu e det ingen platta, utan ofta en rörelse som han reagerar på, och då gäller det att vara beredd med kopplet, vilket man sällan är!

Men ibland, så känner jag i kopplet att det e nå't Pg. Här har Roffe hört nå't ute i åkern! Men ännu inget synintryck som startar igång honom! Men det behövs mycket, mycket litet, en rörelse i gräset och då, pang! Och det e samma med Roffe som med vår hand och plattan, vi rycker och blir medvetna efteråt, han hinner nå'n halvmeter innan han själv fattar det! :) Men nu hade jag som sagt fått en liten föraning, just genom att Roffe går litet spänt och det känns i kopplet, och jag ser att han är inne i tunneln!
Men den här gången är jag hyffsat med! Tror jag i alla fall! :)

Kan berätta att det blev inget! Plötsligt så går han bara vidare, och börjar även höra kommandon igen typ!

/BenganPostat 2016-08-22 23:00 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4490 / Jag går ur Gatufotopoolen! Är det för andra eller är det för tredje gången! :)

River of Time...

Jag va ju en av de första att vara med i gatufotopoolen när den startade här på Fotosidan! Några stycken av oss hade tidigare visat gatufotobilder i ett Forum och vi frågade David om vi kunde ha en gatufotopool! Inga problem sa han och kul!

Jag har väl också haft en del tyckande om själva poolen under åren, som säkert gjort någon upprörd! Och varit med i poolen i olika omgångar! Men nu e jag med igen sedan ett tag, men har tröttnat igen! Ursäkta mej för det här velandet!

.

Lördagskväll 1964

Orsak är att jag fick veta av en medlem att jag troligtsvis lagt helt fel bild i poolen! Fick en kommentar, "att gatufoto ska utspela sig på gatan".  Och då har jag såklart missat något, för jag har trott att gatufoto även kan skildra "livet i det offentliga rummet", typ, kafeér, tunnelbanor, bibliotek, varuhus och liknande!

Här e förresten den felaktiga bilden!

Iliaden

Kan förklara bilden också! Bilden är tagen inne på Stadsbiblioteket på Sveavägen i Stockholm. Och det suddiga är passerande människor! I alla fall spår av människor! ;) Jag hade ett 15 mm objektiv på M Leican och färgfilm, så det betydde här handhållen kamera med lång exponeringstid, så människorna blev suddiga som passerade! :) Och jag tyckte att det här är en publik plats, ett bibliotek alltså, och man ser mänskliga spår, även om dom e suddiga! ;) Då borde bilden kunna läggas i gatufotopoolen!  Men jag kanske skulle skrivit den här förklaringen om bilden från början...?

Å andra sidan, de va inget svårt val att gå ur poolen, det kan vara skönt att vila sig litet! 
Och det finns mycket intressantare "bilddiskussioner" att föra än i ett kommentarsfält på Fotosidan! Man väljer sina slag liksom! ;) Nog om detta och om en kort stubin!

Så nu, Carpe liksom!
Ny dag väntar!

/Bengan

Postat 2016-08-21 23:57 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg