Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4490 / Jag går ur Gatufotopoolen! Är det för andra eller är det för tredje gången! :)

River of Time...

Jag va ju en av de första att vara med i gatufotopoolen när den startade här på Fotosidan! Några stycken av oss hade tidigare visat gatufotobilder i ett Forum och vi frågade David om vi kunde ha en gatufotopool! Inga problem sa han och kul!

Jag har väl också haft en del tyckande om själva poolen under åren, som säkert gjort någon upprörd! Och varit med i poolen i olika omgångar! Men nu e jag med igen sedan ett tag, men har tröttnat igen! Ursäkta mej för det här velandet!

.

Lördagskväll 1964

Orsak är att jag fick veta av en medlem att jag troligtsvis lagt helt fel bild i poolen! Fick en kommentar, "att gatufoto ska utspela sig på gatan".  Och då har jag såklart missat något, för jag har trott att gatufoto även kan skildra "livet i det offentliga rummet", typ, kafeér, tunnelbanor, bibliotek, varuhus och liknande!

Här e förresten den felaktiga bilden!

Iliaden

Kan förklara bilden också! Bilden är tagen inne på Stadsbiblioteket på Sveavägen i Stockholm. Och det suddiga är passerande människor! I alla fall spår av människor! ;) Jag hade ett 15 mm objektiv på M Leican och färgfilm, så det betydde här handhållen kamera med lång exponeringstid, så människorna blev suddiga som passerade! :) Och jag tyckte att det här är en publik plats, ett bibliotek alltså, och man ser mänskliga spår, även om dom e suddiga! ;) Då borde bilden kunna läggas i gatufotopoolen!  Men jag kanske skulle skrivit den här förklaringen om bilden från början...?

Å andra sidan, de va inget svårt val att gå ur poolen, det kan vara skönt att vila sig litet! 
Och det finns mycket intressantare "bilddiskussioner" att föra än i ett kommentarsfält på Fotosidan! Man väljer sina slag liksom! ;) Nog om detta och om en kort stubin!

Så nu, Carpe liksom!
Ny dag väntar!

/Bengan



Inlagt 2016-08-21 23:57 | Läst 1828 ggr. | Permalink
Ovan nämnda grupp(er) synes mig vara till för främst "jurister" ;-)
När jag kritiserade Gatufotopoolen för några år sedan åkte jag på en mycket otrevlig utskällning från herr Fröderberg. Där fanns ingen vilja att ta min kritik på allvar, och lusten att vara kvar i gruppen försvann. Varför inte döpa om gruppen till "Grälsjuka fotografer"? De flesta som häckar där skulle med lätthet kvala in.
Jag tror att du blandar ihop en enskild persons uppfattning med poolens regler. Det är inte jättekonstigt om någon fastnar på ordet "gata" i begreppet gatufotografering. De flesta är dock eniga med dig om att det offentliga rummet som är begränsningen.

Ser på klotterplanket att du fått svar om reglerna i poolen. Du hade mao rätt i din uppfattning.
ztenlund 2016-08-22 23:09
Som extern betraktare verkar det dock vara påtagligt hög frekvens av ordfixeringar just inom gatufotografering. Frågan är varför det ens ska vara människor med, om man är lagd åt det hållet. Det borde vara bilder på gator och inget mer. ;)
Jag håller med Magnus F, man kan inte vara så känslig att man går ur poolen bara för en kommentar. Ta debatten med vederbörande kommentator istället, Bengan. Du har ju kunskapen och erfarenheten! :) Själv har jag nog varit med i GF-poolen sedan jag gick med på FS för tio år sedan eller nåt. Tycker det är den bästa poolen, och är nog också den som har störst bildflöde (alltid nån ny bild att se och kommentera då man kommer in).
Svar från Benganbus 2016-08-22 12:38
Jag e en känslig gammal gubbe! ;)
Håller med i stort om poolen, det finns flera bra fotografer kvar,
men jag retar mig på en del kommentarer!
Onödiga kommentarer liksom! Som inte tillför något!

Å vad gäller debatt, så e den klar! ;)
Klicka upp bibliotektbilden så ser du "debatten!"

Å nu väntar konstrundan, och en loppis, och se'n en annan utställning!
Så pga. av tidsbrist, så går jag ur poolen för att inte reta upp mig på ovidkommande kommentarer!
Så'nt tar onödig tid! ;)
En del av fotosidans medlemmar är tröttsamt småaktiga!
Men det är ju en trave böcker som är ute och går! Spökar det på biblioteket? Och mitt på ljusa dan!



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg