Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4461 / Magnus Fröderberg testar en digital M Leica! Kul och intressant!
Tester är ofta intressanta, och är det en M Leica inblandad så kan det vara extra intressant! I alla fall för vissa, tex Leicanördar! Hittade en tidning nu i veckan där Magnus testar Leica M8! Intressant!

Jag använder ju en fattigmansleica, Fuji X-E1, med i stort sett samma sensorstorlek som Leica M8 och utvecklingen har ju gått framåt, så en Fuji X-E1 presterar avsevärt bättre bildfiler än en Leica M8! Inget konstigt med det, Leica M8 e ju c:a tio år gammal!

Eller e det så, att en Leica M8 kanske presterar bra bilder/bildfiler, bara man vet begränsningarna i kameran?

/Bengan

Ps. Det vore litet intressant att testjämföra en M8 med en X-E1!  :)

Postat 2016-07-20 20:58 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4460 / Sitter i "mörkrummet" och jobbar med bilder!För man måste ha det mörkt omkring sig även i det digitala! Men de va inte det jag ville komma till, utan vilken utveckling det varit vad gäller möjligheten att fota utan blixt!

Sitter och duttar på ett negativ från 1960-talet! Roulette på Grönan 1964! De va svart som natten i ena hörnet av lokalen, starka lampor i andra hörnet! Å det här e sannolikt fotat på bländare 2 och med en 15/dels sekund och ASA eller ISO på en 800 och Tri-X! Manuell avståndsinställning! Å en chans till bild! Å se'n blev det såklart ett tunt negativ!

Se'n hem för framkallning i D76 å nå't Kodakfix, å så skölja och torka! Å se'n några dagar senare, det jobbiga, göra kopior via en förstoringsapparat! Å mera vätskor!

.

Här var'e bara å sikta å trycka av!
Med autofokus, autotid, autoiso!
Å se'n bara "tanka ur" bilderna ur kameran!
Visst har det blivit enklare att fota! :)

Nog om detta!

/BenganPostat 2016-07-19 20:00 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4459 / Sjunde Gnesta-Planket i ordningen nu den 30:e juli!

Här e det fotografen Borg som hänger bilder på första Gnesta-Planket år 2010!  
Å nu e det snart dags igen år 2016! Och det blir spännande fotografer i år igen! 

Och det finns som vanligt ett öppet plank och även en kameraloppis!

Skall ned på sta'n i morgon kolla öppettider vad gäller matställen mm, så besökare och även deltagare av Gnesta-Planket vet var man kan fika och äta! De e en viktig information!

Annars e det ganska lätt, utställningen ligger mitt i centrala Gnesta, tjugo meter från närmaste tågplattform, och det finns både Regionaltåg och Pendeltåg till Gnesta och det är tio meter till närmaste parkering och de inbjudna fotografernas bilder hänger under tak!
De e bara till matställena som man måste gå något längre, c:a femtio meter typ!

Höll på att glömma, det ligger såklart en hel del butiker mycket nära utställningen, som ICA, Konsum, Systembolag, samt ett antal specialbutiker (och bibliotek) så man kan även både titta på bilder, äta och lördagshandla i Gnesta!

Återkommer som sagt med mer info i kommande bloggar, tex tider då matställen och fik mm öppnar, det är praktiskt info för besökare och deltagare! (Kommer även att sända info direkt till de tjugo inbjudna fotograferna)

Gnesta är nära! :)

/Bengan

Ps. Å senare år så blev det mera bilder på Gnesta-Planket!

.Postat 2016-07-18 23:17 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 4458 / Snapshot, familjebild eller vad man skall kalla det!

Hur som helst, jag har fotat en del idag med Fujis 27 mm 2,8-optik! Optiken låter litet när den används i AF-läge, men är snabb och exakt även för ett nära snaps! Så uppfattar jag det i alla fall! Å så tycker jag optiken ger bra skärpa!

/BenganPostat 2016-07-17 22:40 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4457 / Ligger litet efter liksom, men det gör inget! :)

Man kan samla på gamla brödrostar! Eller hur Ernie? 

.Kollade på min mobil i morse, för Pokémon alltså, men det verkar inte funka, så  jag läste jag en fototidning från 2006 i stället, och fortsatte i DN med historien om det Spanska inbördeskriget, satte se'n ett batteri på laddning till min kamera från 2014 och snart skall vi ut att promenera längs kanalen i Södertälje! Skall också kolla litet efter den forntida båtleden in till Mälaren från Östersjön! Inte så dagsaktuellt det heller! :)

Och, inte minst, skall testköra litet autofokus på min Fuji-XE1 i dag! Å autofokus e nog inte så nytt för de flesta det heller! ;)

Tittade på några objektivtester i några tidningar, skall du ha ett superskarpt objektiv, så glöm zoom! Ett zoomobjektiv påminner på nå't sätt om en så'n där kombinationsbil som många har numera! Hyffsat bra till det mesta, men utan nå'n egentlig spetz! ;)

/Bengan

Ps. Städade i garaget, igen, hittade ett äldre vind/regnställ, Adidas, å vad jag minns, så va det här stället bara gjort för Svenska landslaget i olika idrotter för en trettio år sedan! 
Limited Edition så att säga!Postat 2016-07-17 09:34 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg