Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4460 / Sitter i "mörkrummet" och jobbar med bilder!För man måste ha det mörkt omkring sig även i det digitala! Men de va inte det jag ville komma till, utan vilken utveckling det varit vad gäller möjligheten att fota utan blixt!

Sitter och duttar på ett negativ från 1960-talet! Roulette på Grönan 1964! De va svart som natten i ena hörnet av lokalen, starka lampor i andra hörnet! Å det här e sannolikt fotat på bländare 2 och med en 15/dels sekund och ASA eller ISO på en 800 och Tri-X! Manuell avståndsinställning! Å en chans till bild! Å se'n blev det såklart ett tunt negativ!

Se'n hem för framkallning i D76 å nå't Kodakfix, å så skölja och torka! Å se'n några dagar senare, det jobbiga, göra kopior via en förstoringsapparat! Å mera vätskor!

.

Här var'e bara å sikta å trycka av!
Med autofokus, autotid, autoiso!
Å se'n bara "tanka ur" bilderna ur kameran!
Visst har det blivit enklare att fota! :)

Nog om detta!

/Bengan

Inlagt 2016-07-19 20:00 | Läst 1538 ggr. | Permalink
Enklare - ja det är ingen konst :-)
2 gode billeder fra 2 forskellige perioder.
Med fotohilsen fra Erik.
Två bra bilder , men gillar den första med tanke på förutsättningarna. Och som du säger visst har det blivit lättare, men ändå inte...
😊
Man kan tycka olika om det tekniskt enkla i att plåta digitalt. För mig personligen betyder det mer uppmärksamhet på själva bilden.
Fina bilder. Den gamla har mer mystik.

Kommer ihåg det där med tunna negativ. Dom var bra för det gick fortare att förstora, ett igenbeckat tog en smärre evighet och man började undra om det skulle bubbla sig av värmen. Men lagom var ju bäst om man ville ha kvalité.
Svar från Benganbus 2016-07-19 22:55
Tack!
Tycker skärpan blev bättre på litet tunna negativ också! :)
/B
Bägge är riktigt bra bilder, men gillar den nyare/nederst extremt mycket bättre. Ingen tvekan där för min del.(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg