Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4457 / Ligger litet efter liksom, men det gör inget! :)

Man kan samla på gamla brödrostar! Eller hur Ernie? 

.Kollade på min mobil i morse, för Pokémon alltså, men det verkar inte funka, så  jag läste jag en fototidning från 2006 i stället, och fortsatte i DN med historien om det Spanska inbördeskriget, satte se'n ett batteri på laddning till min kamera från 2014 och snart skall vi ut att promenera längs kanalen i Södertälje! Skall också kolla litet efter den forntida båtleden in till Mälaren från Östersjön! Inte så dagsaktuellt det heller! :)

Och, inte minst, skall testköra litet autofokus på min Fuji-XE1 i dag! Å autofokus e nog inte så nytt för de flesta det heller! ;)

Tittade på några objektivtester i några tidningar, skall du ha ett superskarpt objektiv, så glöm zoom! Ett zoomobjektiv påminner på nå't sätt om en så'n där kombinationsbil som många har numera! Hyffsat bra till det mesta, men utan nå'n egentlig spetz! ;)

/Bengan

Ps. Städade i garaget, igen, hittade ett äldre vind/regnställ, Adidas, å vad jag minns, så va det här stället bara gjort för Svenska landslaget i olika idrotter för en trettio år sedan! 
Limited Edition så att säga!

Inlagt 2016-07-17 09:34 | Läst 1393 ggr. | Permalink
Fin brödrost;)

Nedan lite matnyttigt om XF 27/2,8 inför AF-testet. Denna lilla gynnare lär vara Fujufilms skarpaste glugg på 5,6 (se MTF). Och visst finns det skarpa zoomar som presterar utomordentligt på de senaste kamerorna. Tillräckligt skarpt som någon brukar säga;)

http://www.photozone.de/fuji_x/855-fuji27f28?start=1

Jag hittade mitt gamla Sub4 träningsställ från 80-talet för ett tag sedan. En favorit under många år.

/Stephan
Svar från Benganbus 2016-07-17 22:26
"The Fujinon XF 27mm f/2.8 may not be the most attractive lens around regarding its focal length but it is certainly a very capable performer. In terms of sharpness it plays in the highest league especially when stopping down a bit."

Tack för den läsningen Stephan! :)
/B
Enligt Ernie så klarar en välskött brödrost det mesta - allt inom matlagning förstås och en hel del därtill. En kompis till mig fick inte bygga modellplan hemma utan satt i hyreshusets källare med en brödrost som värmeelement. Han blev svensk mästare i teamracing med det planet, jag var hans mekaniker.
Svar från Benganbus 2016-07-17 22:33
Innovatörer använder såklart brödrost! :)
Spännande med teamracing!
Sett det några gånger på Skarpnäcks flygfält!
/B
De där gamla brödrostarna rostade ofta rätt ojämt. I dag rostar jag bröd i en s k toaster-oven. Den är helt överlägsen. Och man kan rosta allt från tunna frallaskivor till bagels i den. Säkert småfralla också, men småfralla har de inte förstånd om att baka där jag bor. Ska jag ha ett riktigt svenskt småfralla så får jag åka till Vancouver. Där lär finnas ett svenskt bageri.(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg