Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3297 / För er bloggare! Hur man undviker bloggtroll!

Innan dom murade igen...


Man skriver så trollen inte fattar riktigt, de e tipset! Så dom blir osäkra på andemeningen i bloggen! De andra och trevliga läsarna, dom fattar det knepiga! Så då får man bara de läsare man vill ha i bloggen! Eller i alla fall, de kommentarer man vill ha!
Fast det kan ju ändå slinka igenom kommentarer typ: "E du så dj-a bra du då?"
Även om man vet svaret på frågan, så behöver man inte hetsa trollet ytterligare genom att svara!

Andra språkliga finesser att använda i bloggen (hämtat från äran och hjältarnas språk) det e att använda Kenningar, och för er som e litet mer poetiska, Heiti!
Det blir litet som Frontline på en hund! :)

Carpe liksom, för nu e andra fikarasten slut! Tillbaka till ogräset ute på tomten!

/BenganPostat 2016-06-05 11:34 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 3296 / När jag va ute och hämtade tidningen i morse, så såg jag några hus!

Brukar tänka på Fantomen när jag hämtar tidningen! Han som kom ut ur de djupa skogarna! (Men jag dricker inte mjölk, så en viss skillnad e det förstås) Men just nu e det mycket djungel runt vårt hus! Och ett ständigt röjande för att bibehålla kontakten med civilisationen! Skall titta på en ny trimmer i veckan, med litet kraftigare tråd för den trimmer jag har e litet vek!

Vad gäller annat i "grönsakslandet Sverige" så tycker jag det e svårt att fota nu! Bara en massa "grönsaker" och så blir det svarta djupa skuggor! Hur spännande e de på en skala!

.


Ibland längtar jag till hösten och vintern vad gäller fotograferande, ursäkta! Då kan man fota klassisk å ren och fin socialrealismen! Basta! Inget konstnärligt tjafs här inte!  Kallar bilden: "Blicken mot framtiden!"

.

Även färgbilder kan bli bra om man slipper en massa träd som står i vägen!

.

Här e en slags inneblomma i kruka, som sannolikt fått signaler utifrån att försöka ta över inomhus också! Ni ser tentaklerna som kommer krypande va? 

Vad jag kommer ihåg så rymde många svenska konstnärer "grönsakslandet" under sommaren för sydligare länder förr i världen, för söderut va det torrare och då blev det mer struktur i landskapsbilderna! Å så va vinet billigare där också!

Nog om detta, för djungeln väntar inte!

/BenganPostat 2016-06-05 08:54 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3295 / Välkommen till Sverige Trump! :)

.

Man med cykel

Och/
"Inte sedan mätningarna inleddes i slutet av 1950-talet har amerikanernas tankar om den styrande makten varit så låg som nu. Etablissemanget har blivit ett skällsord i USA, och valet som kommer i USA är mycket en protest mot de maktstrukturer som växt fram under en längre tid, en protest som skickligt plockats upp av Sanders och Trump"
(DN i dag 4 juni)

Jag tycker att ett liknande missnöje mot de politiska strukturerna numera även finns i Sverige! Ett missnöje med makteliten! Typ Riksdagen,  de politiska partierna,  storföretagen,  Banker,  fackförbunden och nu även Kyrkan.  (Men de e klart, de e mycket medias fel det här! Utan en fri press, så hade det nog varit mycket lugnare!)

Men, vi härmar ju USA i mycket! I livsstil, språk, segregation och nu även med missnöjet med de styrande, mao mot samhällets maktelit i dess olika former! Den maktelit som mer och mer verkar leva i sin egen "Gated Community"! ;)

Och vad göra åt det här då? 
Bra fråga, några partier har redan börjat göra nå't åt det på sitt sätt! Och så länge makteliten inte förstår orsak och verkan i stort, så kommer missnöjet att öka, och makteliten kommer att skylla problemet på de som inte förstår att rösta rätt!

Nog om detta, I Sverige i Tiden! För det här e ju en Fotosida! :)

.

Och, det e nog så här att skärpa ända ut i hörnen, den missar man nog litet då man använder tex Leica M-optik på Fuji X-E1! Å andra sidan, har tittat på ett antal bilder, och då jag inte fotograferar plana väggar typ, utan mest ansikten, så syns inte oskärpan! Inte på nå'n enda bild då, kanske nå'n undrar?  Jo, på några testbilder som jag tog mot en garageport, där syns det litet oskärpa , i alla fall lägst ut i hörnen! Så vis av erfarenheten, så blir de inga garage-port foton framöver!

Carpe liksom!
/BenganPostat 2016-06-04 11:48 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3294 / Är det massmedias fel eller vårt eget fel som är oroande!

Satt och läste DN och SN i morse, och tänkte på den ständiga nyhetsförmedling som man kan ta del av numera! Om man vill! Och de flesta nyhetsförmedlarna ingår i en försäljande verksamhet, och man måste dra in pengar, annars försvinner företaget! Så då gäller det att ha nyheter som säljer! Och vad  säljer då! Misstänker att de flesta vet! ;)

Om inte, så e det "bilar, brudar och snabba stålar", som en god vän, som e journalist brukar säga! (Det tillkommer ju olyckor och krig i rapporteringen också, och hur mycket pengar andra tjänar) Men blir inte människor oroliga då, när man läser om hur mycket andra tjänar! Sannolikt så e det så!


Vad göra för att man inte skall gå och oroa sig för det här hela livet?
Ett tips kan väl vara att inte titta på för mycket nyheter...?
Ett annat tips kanske kan vara ha en bra baskunskap, eller kunna sin historia,
då kanske man kan avgöra om det e så himla nytt, eller så himla farligt eller så väldigt oroande det man hör och läser om...? Så tror  jag i alla fall! :)
.

För övrigt tittar jag i en bok som har en känslig titel! Numera! Man kanske kan ha offentliga bokbål för böcker som e olämpliga, de har man ju haft förr...?

Vad jag också tror mig hört, det är att man funderar på att byta ut benämningen Lappland, då det i mångas öron inte låter bra! Så vi får se! 

Och ute skiner solen, och Roffe sover för öppet fönster, det hör jag för han boffar då och då när någon går förbi nera på gatan! "Jag vaktar när jag sover, alltså finns jag!" brukar Roffe säga!

Och min iPnone 4S funkar utmärkt! Undrar om jag skall börja ringa med den också? Men tycker nog den har för kort batteritid för det, så jag vet inte riktigt...

.

För övrigt så har jag bytt objektiv på min superkamera! Till ett 28 mm! 28 mm blir som en 35:a!
Tycker kameran e super, trots att det är en äldre och en utgången modell! Men köpte den ny, trots att den va utgången! Det blev billigare då! :)

Carpe liksom, för i eftermiddag kommer det regn!

/Bengan

Ps. bilderna här i bloggen e såklart tagna med iPhone 4S! (Utan telefonfunktion)Postat 2016-06-03 07:12 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3293 / "De e tjugonio grader Husse!"

Jag vet, sa jag! (Men hur han kan veta det, de vore intressant att få reda på) 
Roffe fortsatte, Vi kör som förra sommaren va? Ok, sa jag, ute eller inne?
På gräsmattan under parasollet, sa Roffe!
Ok sa jag, gå ut och lägg dig så hämtar jag handduken!

.

När det e så här varmt så vill Roffe ha en blöt handduk liggande över ryggen, och så skall jag sitta bredvid! Du kan läsa nå't, säger han! För det e trevligt med sällskap!

.

Vad gäller sällskap, så vill Roffe gärna ha sällskap även när han äter! Även ute! Här en bild från i morse! Jag försöker få i honom litet mat tidigt på morgonen, för se'n vill han inte äta när det e så varmt!

Och som sagt, tjugonio grader! Sa Roffe!

/Bengan

Ps. Å ni som eventuellt undrar över vilken kamera jag använt för de här bilderna, så e det min hustrus gamla avlagda iPhone 4S!  Återanvändning liksom! :)  Postat 2016-06-02 17:35 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg