Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3295 / Välkommen till Sverige Trump! :)

.

Man med cykel

Och/
"Inte sedan mätningarna inleddes i slutet av 1950-talet har amerikanernas tankar om den styrande makten varit så låg som nu. Etablissemanget har blivit ett skällsord i USA, och valet som kommer i USA är mycket en protest mot de maktstrukturer som växt fram under en längre tid, en protest som skickligt plockats upp av Sanders och Trump"
(DN i dag 4 juni)

Jag tycker att ett liknande missnöje mot de politiska strukturerna numera även finns i Sverige! Ett missnöje med makteliten! Typ Riksdagen,  de politiska partierna,  storföretagen,  Banker,  fackförbunden och nu även Kyrkan.  (Men de e klart, de e mycket medias fel det här! Utan en fri press, så hade det nog varit mycket lugnare!)

Men, vi härmar ju USA i mycket! I livsstil, språk, segregation och nu även med missnöjet med de styrande, mao mot samhällets maktelit i dess olika former! Den maktelit som mer och mer verkar leva i sin egen "Gated Community"! ;)

Och vad göra åt det här då? 
Bra fråga, några partier har redan börjat göra nå't åt det på sitt sätt! Och så länge makteliten inte förstår orsak och verkan i stort, så kommer missnöjet att öka, och makteliten kommer att skylla problemet på de som inte förstår att rösta rätt!

Nog om detta, I Sverige i Tiden! För det här e ju en Fotosida! :)

.

Och, det e nog så här att skärpa ända ut i hörnen, den missar man nog litet då man använder tex Leica M-optik på Fuji X-E1! Å andra sidan, har tittat på ett antal bilder, och då jag inte fotograferar plana väggar typ, utan mest ansikten, så syns inte oskärpan! Inte på nå'n enda bild då, kanske nå'n undrar?  Jo, på några testbilder som jag tog mot en garageport, där syns det litet oskärpa , i alla fall lägst ut i hörnen! Så vis av erfarenheten, så blir de inga garage-port foton framöver!

Carpe liksom!
/Bengan

Inlagt 2016-06-04 11:48 | Läst 1417 ggr. | Permalink
Jag har testat och kommer också testa olika kameror. Allt i från Hasselblad till iPhone. Mycket i samma anda som Lula eller Luminous Landscapes grundare Michael Reichmannn. Som förresten dog för några veckor sedan efter kämpat mot sin cancer. Han blev 71 år.
Så tester Inte baserade på på mätvärden eller specar. Utan på praktisk fotografering och hur kameran levererar. Då blir det mycket fokus inte bara på bildkvalité utan också på hur den fungerar som verktyg.
I min lilla låda är dessa tester mest för mitt egna nöjes skull. Jag vill se hur olika kameror presterar jämfört med det jag själv äger.

En slutsats som Kevin Raber som nu ansvarar för Lula är att dagens kameror är så bra att det inte spelar så stor roll vilken av dem man använder rent tekniskt. Det blir mer en personlig fråga om vilket kamerasystem man trivs med.
Så visst kan man zooma in i 100% och se skillnaderna mellan olika objektiv eller sensorer. Det går att se skillnader.
Fast hur stor roll spelar detta egentligen?
Jag har jämfört Hasselblad H5D 50C mot Canon 1DMKIII med 21 Mp och standardzoom. Hasselbladaren hade ett av deras vassaste fasta objektiv. När jag skrev ut bilderna var det tur jag skrev på baksidan från vilken kamera bilderna kom. Skulle jag skriva ut i 2X3 meter skulle skillnaden vara stor. Fast jag kan inte skriva ut så stort och var skulle jag hänga förstoringen?
Det går att se en skillnad om man doppar näsan i bilden och kikar efter detaljer. Fast på en meters avstånd ser man inte längre någon skillnad i en A2 print som är större än de flesta skulle ha hemma.
Du fotograferar med gamla Leica objektiv på en X-E1. Visst finns det tekniska och reella svagheter hos både kameran och hos objektiven här. Det går idag få bättre grejer.
Fast om man nu jämför dessa båda alternativ med samma motiv taget med båda alternativen och skriver ut dem i låt oss säga A3. Tja då kommer inte se någon stor skillnad.
Jag själv valde att uppgradera till nya X-PRO2 för någon vecka sedan. Det känns fortfarande helt rätt.
Det kostade mig 15 000 kr netto Jag anser det var värt pengarna. Under 3 år tog jag mindre än 4 000 bilder. Det ar kamerans seghet och Att AF inte satt för skaer som rörde på sig. Eftersom den bommade för ofta ködre jag med den säkra alternativet. Canon.
Nu är X-PRO2 snabb och har ett mycket bättre AF.
Så idag handlar det mindre om sensorns eller objektivet prestanda. Det mesta duger.
Det hanlar mer om att hitta en kamera och ett system som fungerar för det man gillar att fotografera. Detta är ett svårare val än att köpa kameran med bästa sensorn eller bästa objektiven för det är mycket mer personligt.
Så om jag förstått dina preferenser rätt skulle du tjäna lite på att uppgradera till en X-PRO2 eller en kommande X-E3.
Den förbättring dessa kan erbjuda skulle knappas märkas i dina bilder.
Så jag ber om ursäkt om jag igen kidnappade ditt inlägg. Du får lite skylla dig själv som kommer med intressanta inpass.
Fast vi ungefär samma andas barn. Det är inte genom att köpa ny utrustning vi tar bättre bilder. Det är genom att fotografera och lära oss av våra misstag vi blir bättre. Den utrustning vi redan har räcker oftast längre än vi lyckas utnyttja.
Svar från Benganbus 2016-06-04 16:44
Tack för en mycket läsvärd och intressant "kidnappning" Mats! :)
/B
Hej,
Cykel med klipps och ringklocka? Va är det för cykel, fast nav?
Lika gammal som gluggarna?
Vad gäller politiken så vågar man inte lägga sig i. Trots allt några av dem gör väl så gott de kan.
Roffe njuter väl idag
Här är det stekhett
Bob
Svar från Benganbus 2016-06-04 16:49
Det är en velodrom eller tempocykel som här är lätt modifierad för stadsbruk med i alla fall en broms! Och ringklocka! :) Roffe e litet tveksam, han trivs bäst i svala landskap!
/B
Scott Adams, seriefiguren Dilberts skapare, har en blogg där han länge följt Trump. Kolla www.dilbert.com, välj blogg och titta lite bakåt. Intressant läsning - hur etablissemanget totalt missar Trumps taktik och strategi och faktiskt hjälper honom. T ex genom reklamkampanjer där dom hotar med att Trump kan komma till Vita Huset.
Svar från Benganbus 2016-06-04 23:33
Verkligheten är ofta litet mer lurig på djupet, än vad de flesta ser uppe på ytan! ;)
Tack för intressant länk!
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg