Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3294 / Är det massmedias fel eller vårt eget fel som är oroande!

Satt och läste DN och SN i morse, och tänkte på den ständiga nyhetsförmedling som man kan ta del av numera! Om man vill! Och de flesta nyhetsförmedlarna ingår i en försäljande verksamhet, och man måste dra in pengar, annars försvinner företaget! Så då gäller det att ha nyheter som säljer! Och vad  säljer då! Misstänker att de flesta vet! ;)

Om inte, så e det "bilar, brudar och snabba stålar", som en god vän, som e journalist brukar säga! (Det tillkommer ju olyckor och krig i rapporteringen också, och hur mycket pengar andra tjänar) Men blir inte människor oroliga då, när man läser om hur mycket andra tjänar! Sannolikt så e det så!


Vad göra för att man inte skall gå och oroa sig för det här hela livet?
Ett tips kan väl vara att inte titta på för mycket nyheter...?
Ett annat tips kanske kan vara ha en bra baskunskap, eller kunna sin historia,
då kanske man kan avgöra om det e så himla nytt, eller så himla farligt eller så väldigt oroande det man hör och läser om...? Så tror  jag i alla fall! :)
.

För övrigt tittar jag i en bok som har en känslig titel! Numera! Man kanske kan ha offentliga bokbål för böcker som e olämpliga, de har man ju haft förr...?

Vad jag också tror mig hört, det är att man funderar på att byta ut benämningen Lappland, då det i mångas öron inte låter bra! Så vi får se! 

Och ute skiner solen, och Roffe sover för öppet fönster, det hör jag för han boffar då och då när någon går förbi nera på gatan! "Jag vaktar när jag sover, alltså finns jag!" brukar Roffe säga!

Och min iPnone 4S funkar utmärkt! Undrar om jag skall börja ringa med den också? Men tycker nog den har för kort batteritid för det, så jag vet inte riktigt...

.

För övrigt så har jag bytt objektiv på min superkamera! Till ett 28 mm! 28 mm blir som en 35:a!
Tycker kameran e super, trots att det är en äldre och en utgången modell! Men köpte den ny, trots att den va utgången! Det blev billigare då! :)

Carpe liksom, för i eftermiddag kommer det regn!

/Bengan

Ps. bilderna här i bloggen e såklart tagna med iPhone 4S! (Utan telefonfunktion)

Inlagt 2016-06-03 07:12 | Läst 1403 ggr. | Permalink
Hej,
Varje gång man klickar på en nyhet så blir man registrerad. Ju fler brudar blir det och mindre bra texter eller bilder.
Roffe är bra, som kan sova när han har koll. Jag hör jumbojätten från Tokyo kl 4 varje natt, ofta vaknar jag. Då skulle man varit Roffe.
Här blir över 30 idag också. Mer glass enda räddningen.
Hälsa Roffe
Bob
Ivar Lo Johansson kämpade för mänskliga rättigheter men han hade en ganska så naivt romantiserad bild av romer som inte riktigt var i fas med verkligheten och han utmålade sig själv som romernas förespråkare, men han fick ganska så ordentligt med kritik från Katarina Taikon som inte höll med honom. Katarina krävde att romer skulle inluderas i det svenska samhället och få samma mänskliga rättigheter som övriga svenskar.
/Mikael Good



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg