Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3042 / Det här va artikeln som lurade mig! Höll på i alla fall! :)

Nu växer tveksamheten med att använda Leicaoptik på en Fuji X-E1! Mycket pga av de kommentarer jag fått i tidigare bloggar! Tack för dom! Men visst vore det praktiskt om det hade funkat!

Här e en länk till en bild på en Fuji X-E1 med Leicaoptik som startade mina funderingar!
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2409830,00.asp

Men får väl fortsätta med den där lilla fotoapparaten med Zeissoptik ett tag till! Tillsammans med M Leican, också den med Zeissoptik just nu! 

.

Hornsgatan

Här en bild från Hornsgatan! (Tårtan ligger också på Hornsgatan)

/BenganPostat 2015-11-18 08:09 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3041 / Tro nu inget annat, jag e bara litet tekniskt intresserad av Fuji X-E1! :)

Reflection..

Och hittade en test här på Fotosidan på Fuji X-E1! Kameran verkade inte ha några större fel enligt Redaktören! Men Redaktören kanske fick en kamera efter testen! ;)

Å så va jag å klämde på ett ex av kameran i dag i butik!  (De va ju inte speciellt smart! Jag vet, så det behöver ingen påpeka)  Å så ringde en kompis i morse, jag hade mailat en fråga till honom igår, efter ett tag va jag tvungen å fråga om han jobbar som försäljare hos Fuji!

Men Ok, nu skall vi ta det lugnt, det här e ju en äldre kamera, jag vet, en modell som e utgången på flera köpställen! Men den kanske ändå funkar som en digital fattigmans-Leica??  :) 

Och har nå'n erfarenhet Fujis egen adapter för M Leicaoptik? Eller kanske har en adapter att sälja? :) Och vad mer behöver man, ett tumgrepp kanske! :)

Nu säger jag det en gång till för säkerhets skull, jag e bara tekniskt intresserad av kameran, inget annat! Man måste hålla sig uppdaterad! Även om kameran är några år gammal! :)

Fick en pris idag på ett demohus, 3500:-  E det ett Ok pris! 

Som sagt (de kanske va i förra bloggen) men tips råd, synpunkter mottagas med tacksamhet!

(Men en annan kompis säger att Fuji X-T1 e bättre om man skall köra Leicagluggar, men jag e svag för det Leicaliknande låga utseendet på X-E1)

/Bengan

Ps. Tårtan i morgon!Postat 2015-11-17 17:01 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 3040 / Nå'n som fotat med Leicaoptik på en Fujifilm X-E1? Å Tårtan i morgon!

Sparta BK 1964

Ibland måste man gör det enkelt för sig? Jobba smart! Å fråga alltså! Jag fotade ju med Leica M8.2 för ett tag sedan, och tänkte, de kanske går lika bra attanvända en Fuji X-E1? Jag menar, de e ju inte fullformat på M 8.2, å det e det inte heller på Fuji X-E1, annars blir det väl ganska lika, frånsett sökaren alltså?

Frågan e alltså till nå'n som fotat med Leicaoptik på en Fuji X-E1, funkar det bra att fota med manuella gluggar! Att ställa skärpan manuellt via displayen/sökaren alltså?

Andra synpunkter på att använda Leica och liknande optik på en Fuji X-E1! 21 till 50 mm!

/Bengan

Ps. Å Tårtan i morgon!Postat 2015-11-17 08:44 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 3041 / Den icke absoluta slumpen! Vardagsfysik alltså! Om Klarna! :)

Fd Disponentvillan på Bryggeriholmen

Hur förutsäger vi framtiden? Och vad utmärker de situationer då vi måste skylla på slumpen? För att kunna förutsäga framtiden krävs det dels naturlagar, dels kännedom om nuet. Först lär vi känna nuet så gott det går, och med detta som utgångspunkt förutsäger vi framtiden med hjälp av naturlagarna. Det fungerar ganska bra i många enkla system; rörelserna hos himlakropparna i solsystemet är ett utmärkt exempel. Och sannolikt även när det gäller Klarna! :)

Jag handlade en gång av elektronikföretaget Conrad, betalade varan till Conrad, och fick sedan en påminnelsefaktura från Klarna!

Min fru köpte vitaminer på nätet i månaden, och får en påminnelsefaktura från Klarna! En påminnelse på en faktura som hon inte fått! :)

Nu finns det säkert nå'n som inte fått en påminnelse från Klarna på en faktura som inte sänts ut! Det kallar jag för den absoluta slumpen! :)

Ha en bra dag!
/Bengan


Ps. Det finns hur mycket som helst att läsa om Klarna på nätet, men det borde ju de företag som tänker anlita Klarna göra, å inte vi! Ett typexempel kommer här! 
http://www.dagenshandel.se/nyheter/konsumentverket-synar-klarna/Postat 2015-11-16 12:30 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Straight 3039 / Att inte ha en massa onödig teknik, eller e de bra att ha litet extra grejer i kameran ifall?

Förstora gärna och kolla om bildkvalitén räcker för en blogg!

Jag fotar ganska mycket med iPhonen! Varför? Jag tycker den räcker mer än långt! För jag tar ju mest snapshots, eller ögonblicksbilder, familjebilder typ! Och så bloggar jag och tycker jag klarar mig bra i bloggen med iPhonebilder! Och många gånger även till annat som jag fotar, tex djur och fjällnatur! ;)

.

iPhonen klarar även produktfoto bra! (Som sagt, förstora gärna)

Å den här lilla "kameran" har man inte över axeln, utan i bakfickan, och när man tar upp och fotar så bryr sig ingen! Alla andra fotar ju med nå't liknande!

.

Gjorde även några förstoringar till Gnesta konstrunda i September! När jag sa att bilderna va tagna med en litet äldre iPhone, de här grejerna åldras fort nämligen, så tittade några litet undrande, och en tänkte inte bara, utan sa det tom, "Du skojar!?"

Men de e klart, iPhone 4 S e ju ingen systemkamera, de måste jag hålla med om! Och så ger den kanske inte den status som en"riktig" systemkamera ger, kanske inte på en konstrunda heller, men håll med om att den klarar sig bra i en blogg! Å på en konstrunda också, tycker i alla fall jag! Så vad mer kan man begära?  :)

Å den här lovsången om iPhone 4 S har jag gjort tidigare! Jag vet! Men bra grejer tål att upprepas! Chansen finns att jag kanske lockar flera att prova på det här nya! Med nya menar jag att det går bra att fota även utan en systemkamera! För det mesta handlar om att våga! Och att tro på sig själv! Och att våga vara litet eljest! Och även stå ut om kamerakompisarna frågar, "har du slutat fota på riktigt!" ;)

/Bengan

Ps. Ursäkta, glömde, jag fotar ju sport med iPhonen också!
(Nu kanske inte alla tycker det här e en sport, men ändå)

.Postat 2015-11-15 19:27 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg