Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3039 / Att inte ha en massa onödig teknik, eller e de bra att ha litet extra grejer i kameran ifall?

Förstora gärna och kolla om bildkvalitén räcker för en blogg!

Jag fotar ganska mycket med iPhonen! Varför? Jag tycker den räcker mer än långt! För jag tar ju mest snapshots, eller ögonblicksbilder, familjebilder typ! Och så bloggar jag och tycker jag klarar mig bra i bloggen med iPhonebilder! Och många gånger även till annat som jag fotar, tex djur och fjällnatur! ;)

.

iPhonen klarar även produktfoto bra! (Som sagt, förstora gärna)

Å den här lilla "kameran" har man inte över axeln, utan i bakfickan, och när man tar upp och fotar så bryr sig ingen! Alla andra fotar ju med nå't liknande!

.

Gjorde även några förstoringar till Gnesta konstrunda i September! När jag sa att bilderna va tagna med en litet äldre iPhone, de här grejerna åldras fort nämligen, så tittade några litet undrande, och en tänkte inte bara, utan sa det tom, "Du skojar!?"

Men de e klart, iPhone 4 S e ju ingen systemkamera, de måste jag hålla med om! Och så ger den kanske inte den status som en"riktig" systemkamera ger, kanske inte på en konstrunda heller, men håll med om att den klarar sig bra i en blogg! Å på en konstrunda också, tycker i alla fall jag! Så vad mer kan man begära?  :)

Å den här lovsången om iPhone 4 S har jag gjort tidigare! Jag vet! Men bra grejer tål att upprepas! Chansen finns att jag kanske lockar flera att prova på det här nya! Med nya menar jag att det går bra att fota även utan en systemkamera! För det mesta handlar om att våga! Och att tro på sig själv! Och att våga vara litet eljest! Och även stå ut om kamerakompisarna frågar, "har du slutat fota på riktigt!" ;)

/Bengan

Ps. Ursäkta, glömde, jag fotar ju sport med iPhonen också!
(Nu kanske inte alla tycker det här e en sport, men ändå)

.

Inlagt 2015-11-15 19:27 | Läst 998 ggr. | Permalink
Kameratelefonen är mycket användbar.
Om det blir bra bilder beror inte på apparaten. Den är tillräckligt bra! ;)
Men att få fingra på en mekanisk och "analog" kamera är inte dumt. Ännu bättre att använda emellanåt ;)
Härligt att kunna använda båda!!!
Jag tror säkert att IPhone räcker långt. Min Samsung KZoom räcker långt och är dessutom den enda kamera jag kan filma med: full HD - räcker för mig.

/T
Det handlar rätt mycket om vad man har för mål med fotograferingen, typ rätt prylar till rätt jobb. För vardagsdokumenterande är kameran i telefonen tillräckligt bra. Men ibland kanske man vill ta lite annorlunda bilder och behöver andra muskler.
Samtidigt är ju "vardagsdokumenterandet" så viktigt, och ger också inte sällan bra bilder.
Så för mig är det inte antingen -eller, utan snarare både-ock (lite försiktigt, sådär).
Hälsningar//GöranR
TomasKronberg 2015-11-15 22:22
Vissa bilder klarar inte en mobil/kompakt så bra. Det är bra om man vet om det...

Som någon här på fotosidan sa: bilder på nära håll med mycket färger i bra ljus klarar de flesta kameror (även mobiler) - men sedan när det blir lite svårare ljusförhållanden t.ex. skulle jag inte lita på en mobil.

/T
gorred 2015-11-15 22:36
Precis - det är det jag menar. Som i så många andra områden i livet är det bra att ha rätt grejor till rätt ändamål, också beroende på vad man har för målsättning.
//GöranR
2015-11-16 14:35   Peter Hennig
För min del tycker jag att en kamera som ser ut som en liten korvmacka inte är rolig att fotografera med - och då blir det inga bra bilder.
Svar från Benganbus 2015-11-16 22:43
Den här korvmackan har Zeissoptik! :)
/B
Jag vet inte om jag vill ha någon iPhone, så jag får klara mig med något annat.(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg