Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3041 / Den icke absoluta slumpen! Vardagsfysik alltså! Om Klarna! :)

Fd Disponentvillan på Bryggeriholmen

Hur förutsäger vi framtiden? Och vad utmärker de situationer då vi måste skylla på slumpen? För att kunna förutsäga framtiden krävs det dels naturlagar, dels kännedom om nuet. Först lär vi känna nuet så gott det går, och med detta som utgångspunkt förutsäger vi framtiden med hjälp av naturlagarna. Det fungerar ganska bra i många enkla system; rörelserna hos himlakropparna i solsystemet är ett utmärkt exempel. Och sannolikt även när det gäller Klarna! :)

Jag handlade en gång av elektronikföretaget Conrad, betalade varan till Conrad, och fick sedan en påminnelsefaktura från Klarna!

Min fru köpte vitaminer på nätet i månaden, och får en påminnelsefaktura från Klarna! En påminnelse på en faktura som hon inte fått! :)

Nu finns det säkert nå'n som inte fått en påminnelse från Klarna på en faktura som inte sänts ut! Det kallar jag för den absoluta slumpen! :)

Ha en bra dag!
/Bengan


Ps. Det finns hur mycket som helst att läsa om Klarna på nätet, men det borde ju de företag som tänker anlita Klarna göra, å inte vi! Ett typexempel kommer här! 
http://www.dagenshandel.se/nyheter/konsumentverket-synar-klarna/

Inlagt 2015-11-16 12:30 | Läst 1778 ggr. | Permalink
Jag har handlat skivor hos CDON en massa gånger, och det följer alltid samma mönster, först får man ett SMS om att faktura är skickad, sen kommer fakturan i inkorgen och då har man 14 dar på sig att betala, har aldrig haft några problem, har man råkat slänga en faktura kan man gå in på sin kundsida och se alla betalda o obetalda fakturor,. Men du får alltså påminnelsen först, utan första faktura, du måste vara utvald, LO
Svar från Benganbus 2015-11-16 14:37
Vi e fler som e utvalda! :)
I alla fall e det mängder!
http://www.svd.se/mangder-av-klagomal-mot-klarnas-fakturor
Saken klarnade inte =)
Svar från Benganbus 2015-11-16 14:53
För mig känns det klarnat och bra!
Undvik det onödiga!
Jag pyntar med kort direkt i stället! :)
/B
Har aldrig gillat Klarna utan letar alltid efter PayPal-knappen. Nu med bankfunktionen, ett köp och 30 minuters
kortaktivering upplever jag det än bättre. Gissar att du haft lite osis beträffande Klarna:(

/Stephan
Svar från Benganbus 2015-11-16 18:58
Jag hann tyvärr inte varna min fru! ;)
/B
Finns många skojare. Idag fick jag ett brev från Nummerupplysningen. De ville att jag skulle bekräfta eller ändra de uppgifter som de har om mig. De hänvisar bla till SCB och Skatteverket. Bara att fylla i uppgifterna och skicka tillbaka med det svarskuvert som bifogades. Min årskostnad för detta skulle då bli 5895 kr.
Inkassobyråer är ett tjuv- och rackarspel. Jag vet, för jag har en gång jobbat på en. Det var en höjdare när de stämde ett hovrättsråd på inkassoavgift för en faktura som inte skickats ut i rätt tid. Hon råkade kunna detaljernar i lagstiftningen.
Klarna är ett skitföretag som jag undviker så mycket som möjligt. Byter hellre till en nätleverantör med högre pris bara för att slippa dessa transaktionssnyltare.
Undrar om det kan vara den där osäkerhetsrelationen? Heisenbergs alltså/ Björn T
Svar från Benganbus 2015-11-18 08:29
Det kan nog stämma! :)
Man vet att det e en felaktig faktura, men inte hur snabbt den kommit hit! ;)
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg