Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3047 / Får intressant läsning hemsänd då och då av en Dansk Leicafotograf!

Det kan väl ibland kännas mycket att läsa som jag får av den här Leicafotografen, och de e såklart mycket reklam för den här kameran, och jag tycker det e onödigt mycket skrivande om den digitala M Leican! ;) Men jag e bra på att skummläsa, så jag hittar snabbt det jag är intresserad av!

Det här är en bra sammanfattning av ämnet i en längre text

"I found it on the internet!
Granted, it is not easy to know what is right and wrong when you find a photo on the internet and Facebook and Instagram are full of images you can like and share. Look at it like a supermarket where all the things are on display.  It isn't free just because you can see it."

http://www.overgaard.dk/the-story-behind-that-picture-0149_gb.html

Å i dag blir det vegetarisk pizza till middag!
Berättade på Bolaget att jag skulle käka vegetariskt,
och bad om tips på vegetariskt vin till pizzan :)
Dom känner mig, så de e ingen fara! :)

Ha en fin helg!
/BenganPostat 2015-11-20 17:04 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3046 / Gnestakalendern för 2016 e klar, hoppas nu att nå'n köper den också! :)

Early morning in the universe (Jack Kerouac)

Har suttit och signerat en antal årskalendrar nu på morgonen, kalendrar som senare skall ned till Medborgarkontoret där kalendern kan köpas! Det blir en del pyssel med en så'n här kalender, det mesta pysslet e att välja bilder och sedan sätta en kort och koncis text till bilderna! Och det svåraste, de e hur mycket man kan ta för kalendern! Så nu får vi se! 

Annars inga nyheter, köpte fem rullar Tri-X sist jag va i sta'n! :)

/BenganPostat 2015-11-20 09:13 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3045 / De här med planen på en digital fattigmansleica, som inte funkade riktigt!

Det verkar inte funka så bra att fota digitalt med M Leicaoptik på andra kameror än Leicas egna! Jag hade en tanke på att använda en Fuji X-E1 som en fattigmans Leica M8, men det va nog att spänna bågen litet högt! Vissa objektiv verkar funka, men inte de objektiv som jag tänkte använda, tex Voigtländer Nokton 1,9/28 mm och Zeiss Biogon 2/35 mm! Orsaken är byggsättet på de här objektiven! Bakre linsdelen ligger ganska lång ut, och kommer då för nära sensorn!

.

Fast det byggdes bättre förr! Canon optiken 1,8/35 överst, skulle nog funka bra! Biogonen har en utstickande objektivdel!

.

Här är Noktonen till vänster, där det också sticker ut en del,  och Summicron 50 mm! 50:an hade säkert funkat som ett kort tele!

Så jag får väl fundera litet till! Å nu e jag inte helt utan kameror, så det här e bara ett lyxproblem! Och vad gäller ISO, så funkar 800 ganska långt för mig! :)

/Bengan
 

Ps. Här e en äkta fattigmansleica! Köpt för över tjugo år sedan, och slår man ut köpeskillingen på de här tjugo åren, så blir det inte så mycket! Och på kameran sitter en optik från 1955! 

.Postat 2015-11-19 19:20 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3044 / De e segt idag Husse! De va hårt igår!

.Nose Work är en relativt ny sport där hunden ska lära sig känna igen vissa dofter, bl a eukalyptus, och visa föraren att den hittat doften i ett hörn någonstans. Ute eller inne! Nose Work är också en tävlingsgren. Idén till det här kommer från träningen av tjänstehundar, typ tullhundar och liknande! Hunden blir garanterat mycket trött i huvudet av sitt sökande/nosande, speciellt dagen efter. Matte och Roffe gick den här kursen som va på fem tillfällen och sista kurstillfället med avslutning och prov va i går! Å Roffe blev bäst på provet, fick hundgodis i pris och ett litet tygdjur! (Ett tygdjur som redan är i småbitar) De andra kursdeltagarna va tikar, det e nog därför Roffe e extra trött!

/BenganPostat 2015-11-19 12:17 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3043 / Tänkte lura Roffe idag, så ut i Gnestadimman!

Roffe har fortfarande aningen för mycket socker i urinen, så jag gör en del "utomhusuppträdanden med soppslev" nå'n gång i veckan! (För att ta ett urinprov på hund, så kan det underlätta med en soppslev som man sträcker in under hunden när hunden pinkar! Det här e i teorin alltså! Och om hunden är samarbetsvillig! Roffe e ofta samarbetsvillig! Men ibland tar nå't annat över! När jag har soppsleven på plats, så stänger han bara av "kranen!"Och så fortsätter det! Och det här uppträdandet sker inför öppen ridå på vår gata! Jag har en hund i koppel i ena handen och en soppslev i den andra! Kan tänka mig att det här e rätt kul att titta på!)

Men idag tänkte jag göra något som Roffe inte hade räknat med! Lade urintestutrustningen i bilen, och lockade sedan in Roffe i bilen utan att han såg vad jag lagt in i bakluckan! (Men när han hoppade in i bilen, så tittade han på mig med den där blicken som ändå gjorde mig aningen litet orolig....)

Men ut i dimman på gärdet i alla fall, och där fanns inte en människa! Och synfältet va bara en femtio meter i dimman, så nu kunde jag i lugn och ro gå med Roffe och soppsleven utan att nå'n såg det! Och jag hade gott om tid! Så nu skulle vi se vem som va uthålligast min unge man! :)

De va bara det att vid första pinken så fyllde Roffe nästan hela soppsleven...
Och han stod helt stilla! Och rättvänd! Och när han va klar, tittade han på mig,
och jag vet inte, de kanske bara e inbillning,
men jag tyckte att jag såg en liten ryckning i mungipan!?

Hade gott om tid nu, så jag tog några bilder i dimman!

/BenganPostat 2015-11-18 11:38 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg