Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3046 / Gnestakalendern för 2016 e klar, hoppas nu att nå'n köper den också! :)

Early morning in the universe (Jack Kerouac)

Har suttit och signerat en antal årskalendrar nu på morgonen, kalendrar som senare skall ned till Medborgarkontoret där kalendern kan köpas! Det blir en del pyssel med en så'n här kalender, det mesta pysslet e att välja bilder och sedan sätta en kort och koncis text till bilderna! Och det svåraste, de e hur mycket man kan ta för kalendern! Så nu får vi se! 

Annars inga nyheter, köpte fem rullar Tri-X sist jag va i sta'n! :)

/Bengan

Inlagt 2015-11-20 09:13 | Läst 1475 ggr. | Permalink
Det var denna bilden som refuserades av föregångaren till curerade sajten 1x en gång i tiden eller hur? Så är det i curatorsvärlden, skönheten sitter i betraktarens öga väl så mycket som i bilden.

Den ligger lite över min fattningsförmåga/känsloliv, men ju mer jag tittar desto mer sjunker den in. Titeln, Early morning in the universe (Jack Kerouac), behövs nog för att starta upp känslolivet.
Svar från Benganbus   2015-11-20 13:08
Du har minne Måns! :)
Jo det va den här bilden som refuserades. Och det kan jag väl gå med på, men se'n hörde jag anledningen, och då hade jag kort stubin! ;) Man hade läst på det där om bildbalans, gyllene snittet och en del annat bildmatematiskt!
Ungdomar! ;)

Men som du säger, det finns i betraktaren öga, och numera gäller nog också att göra tydliga bilder, för ingen tittar speciellt länge, så det gäller att fånga uppmärksamheten direkt!
Och det där finstilta, som man kunde väva in i en bild tidigare,
de verkar nog vara ganska kört! ;)
/B
Måns H   2015-11-20 17:09
Det är en sån där bild som gnager sig in. Kom ju ihåg den. Nu känner jag den som en inspiration. Var ute och plåtade ett helt annat motiv och mitt på dan, men den här fanns i bakhuvudet. Nåt med ljuset och hur det tar sig igenom telefonkiosken och ett par ställen till, till vänster.
2015-11-20 15:11   Nils-Erik Eriksson
En fin stämingsbild av det anrika stationssamhällets Gnesta huvudgata
Inte att förglömma så är bilden också ett dokument över en försvunnen företeelse: Telefonkiosken.
Tänk vad folk ska undra över den här bilden om några generationer.

Trevlig helg! /Thomas(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg