Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2924 / Inte att undra på att det e köer i vården!

.

behind sunglasses...?

Tänk om alla höll på så här, då skulle det bli tvärstopp i vården! Men å andra sidan, läkarna får väl själva sätta gränser på hur mycket tid dom har! Säga "att nu måste vi köra igång, de e fler som väntar!" Eller?

Va i alla fall på Karo i Huddinge i förmiddags och gjorde en laseroperation på ena ögat! Kameraögat! :) Och de e väl inget konstigt att fråga hur det skall gå till då va? Och att se'n läkaren börjar plocka fram plastögon och visa var hen skall skjuta med laserstrålen i ögat och även förevisa strålkanonen, de e väl ändå inte mitt fel?

Nåja, orsaken till det här frågandet va att min förra ögonläkare sa att det inte gick att göra fler laseroperationer på ögat, jag har väl gjort sex till åtta operationer tidigare, men jag hade en annan minnesbild! Så jag fick en föreläsning om att det går, om man gör på ett visst sätt, och så har ju tekniken såklart gått framåt sedan sist! Bra å fråga liksom!  Men nu inget ont om den tidigare ögonläkaren, kunskap e ofta en färskvara, och nu e jag uppdaterad! :)

Kan väl berätta att jag blev bjuden på ett glas efter operationen! "Drick det här, men det e sött! Sänker ögontrycket i sex timmar!"
De va sött!!!!!!
Har nog aldrig druckit något sötare! Det blev ett stort glas vatten direkt efter det glaset!

Så här e det även på Vårdcentralen! Mycket intressanta diskussioner och föreläsningar som dom bjuder på!

De va det om det! Om ni undrar om köerna i vården! ;)

/Bengan

Ps. Jag e litet ljusskygg just nu, kör med svarta solglasögon! :) :) Postat 2015-08-19 16:00 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2923 / Vart tar alla hungriga och spännande fotografer vägen se'n då?

.

Många gånger har vi sett nyupptäckta och ofta yngre fotografer som tar spännande och många gånger som vi tycker nydanade bilder, men så stannar det hela av och blir inte så mycket mer!

Det kan ibland ha sin naturliga förklaring, för när man e yngre så e man ofta mer "fri" både praktiskt och ekonomiskt konstigt nog, det finns färre begränsningar, typ arbete att passa, eller småbarn att passa, inga lån/amorteringar osv! De e nog ofta det här praktiska och ekonomiska som kan begränsa en konstnär!  Så tror i alla fall jag!
Även om det finns en och annan konstnär som fortsätter trots det här!
Men de få undantagen bekräftar nog bara regeln!

.


Vad gäller annat i foto, så har jag några pågående och intressanta projekt! Tycker det e kul att ha nå't Pg hela tiden! Det e ju Gnesta-Planket som e kul och Kocksgatan 24,  samt ett fotoprojekt som jag kallar jag för Backstage! (Jag vet att det namnet redan använts) Ofta när man fotar på riktiga backstage, så e det på kändisar eller artister, och allt e oftast på plats liksom, färdigt att fota, och det brukar bli bra bildmässigt! Snyggt och bra!

.

Mitt Backstage-projekt tar nog litet mer tid av olika anledningar! För det va inte bara att ta upp kameran och börja fota då jag startade det här! En annan anledning till att det tar tid, det är att dom jag vill fota inte e på plats jämt! Eller så träffar jag dom för sent på dagen, och då är dom inte riktigt i form! ;) Och ibland e dom som jag vill fota borta veckovis! Eller så e dom borta för alltid! Och de flesta gångerna blir det bara samtal och inga bilder tagna! Men jag har fått vänner, och det e nog det trevligaste! "Tjena Bengan, hur e leget?" möts jag ofta av!  :)

Men det här fotandet tar som sagt tid, och jag tycker nog det e litet svårt faktiskt, för det kan lätt bli socialmisär av det hela, och det är inte det som är tanken!

.

Och då jag berättar om mitt projekt för någon, så kan kommentaren bli typ, "Jaha, e det dom där du fotar! Dom har jag sett på håll!"  Och jag kan nästan, nästan sa jag, höra nästa fråga, "Och va skall det vara bra för att fota dom där då?"

 Man tycker olika om saker här i världen liksom! ;)

/BenganPostat 2015-08-18 08:38 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2922 / Första fikat på Tårtan för Höstterminen, och en digitalmodul till Leica!

.

Kallelse till första fikaträffen på Tårtan onsdagen den 26:e augusti 15.00 c:a! Mao, sommarlovet e nu slut! Å det skall bli kul att få träffa litet nördar igen!

Jag har nu också "testat" färdigt Leitz-Summariten, 1,5/5 cm, och har min bild klar över optiken! Den e ganska mjuk, eller den har inte så bra skärpa på full öppning för å tala i klartext, men skärpan kommer fram bättre vid bländare 2,8! Annars en kul och tung optik! ;)

Jag har ju samtidigt testat en Sonnar och Jupiter 1,5/5 cm, och ser då att de här båda har en bättre skärpa på full öppning än Summariten, se'n på bländare 2.8 och vidare e dom ganska lika!

.

Nu "testar" jag nästa glugg, en Canon på 1,2!

.

Håller också på att rensa i en prospekthög och hittar prospekt på en Leica R9 där man kunde sätt på en digitalmodul! Man kande växla mellan film och digitalt på kameran! Häftigt!

Ok, det om det,
som sagt Tårtan den 26:e dennes!

/BenganPostat 2015-08-17 16:16 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2921 / Föreningsliv och en del annat via internet!

Ladri di biciclette..

Medlemmar i föreningar minskar, det svenska samhället har ändrat karaktär de senaste åren! Intressant läsning i DN idag! Om man nu tycker det e intressant att läsa om ett tynade föreningsliv! Men en sammanfattning kan nog vara, att man träffas mera på internet numera! Och många verkar även vara bra på multitasking! Jag såg det senast inne på Kocksgatan! En ung kvinna va på väg cyklande och hade en mobiltelefon i handen framför sig! (Tittade upp nå'n gång då och då)

Så man behöver nog inte ha några större sammankomster i verkligheten längre, utan det räcker med en iPhone, även då man ska in på Fotosidan och e ute och cyklar! Det här e nog den nya tidens  föreningsliv! ;)

/Bengan

Ps. För att förtydliga det hela litet, så vad det mycket politik i föreningslivet förr också, man kunde diskutera politik långa stunder ansikte mot ansikte! Men nu e det lättare, de e bara att klicka Gilla, och se'n hoppa till nästa hållplats på internetresan!  ;)

Tror att relationer också borde kunna skötas via en iPhone! Frun sänder en bild på sig själv, selfie alltså,  mannen trycker Gilla när han får bilden! Och även barnen kan få sina gillanden! Jag menar nu när allt e så stressig, med jobb å resor och karriär å så'nt och man som förälder kanske inte hinner med barnen riktigt, då kan man i alla fall sända några Gillanden till dom! :)Postat 2015-08-16 13:43 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2920 / Vuxnas klickerbeteende på Facebook! Eller på andra ställen! :)

.

We’re waiting....Satt för ett tag sedan och tittade på Webb-Tv, UR-samtiden, och "Vad du som vuxen bör veta om unga på nätet"

Föreläsaren Johnny Lindqvist är expert på ungas kommunikation på internet, men tyvärr så tar han även in vårt vuxenbeteende i föreläsningen, för det e vi vuxna som sätter ribban påstår han!

Och det va väl onödigt! Å tala om det! Det stod inte i programrubriken!

Bla så jämför han vårt ständiga Gillaklickande på tex Facebook med Klickerträning för hundar!!!

/Bengan

Ps. Om ni absolut måste titta på det här programmet, så finns det här:
http://www.ur.se/Produkter/180593-UR-Samtiden-Ett-datorfilter-i-huvudet-Vad-du-som-vuxen-bor-veta-om-unga-pa-natetPostat 2015-08-14 13:42 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg