Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2921 / Föreningsliv och en del annat via internet!

Ladri di biciclette..

Medlemmar i föreningar minskar, det svenska samhället har ändrat karaktär de senaste åren! Intressant läsning i DN idag! Om man nu tycker det e intressant att läsa om ett tynade föreningsliv! Men en sammanfattning kan nog vara, att man träffas mera på internet numera! Och många verkar även vara bra på multitasking! Jag såg det senast inne på Kocksgatan! En ung kvinna va på väg cyklande och hade en mobiltelefon i handen framför sig! (Tittade upp nå'n gång då och då)

Så man behöver nog inte ha några större sammankomster i verkligheten längre, utan det räcker med en iPhone, även då man ska in på Fotosidan och e ute och cyklar! Det här e nog den nya tidens  föreningsliv! ;)

/Bengan

Ps. För att förtydliga det hela litet, så vad det mycket politik i föreningslivet förr också, man kunde diskutera politik långa stunder ansikte mot ansikte! Men nu e det lättare, de e bara att klicka Gilla, och se'n hoppa till nästa hållplats på internetresan!  ;)

Tror att relationer också borde kunna skötas via en iPhone! Frun sänder en bild på sig själv, selfie alltså,  mannen trycker Gilla när han får bilden! Och även barnen kan få sina gillanden! Jag menar nu när allt e så stressig, med jobb å resor och karriär å så'nt och man som förälder kanske inte hinner med barnen riktigt, då kan man i alla fall sända några Gillanden till dom! :)

Inlagt 2015-08-16 13:43 | Läst 1820 ggr. | Permalink
Fast det vore ju synd - att träffas på det lite gammaldags sättet, öga mot öga, i verkligheten så att säga har ju direkta poänger och slår virtuella sammankomster med hästlängder.
Men jag förstår situationen. Dagens (unga) människor har inte tid, kraft eller ork över för föreningsliv efter jobbet/gymmet/skjutsning av ungar/latte med väninnor/AWB etc etc. De 24 timmarna som står till buds räcker inte för dem. Jag ser dem, inte minst i jobbet. Och sen det här vidriga med multitasking, eller "ha många bollar i luften" som det hette förr. Det håller inte.
Så vi får kämpa emot, jobba för IRL-sammankomster, att prioritera, göra en sak i taget etc.
Hälsningar//Göran R
Snuttifiering av det mesta, inkl. föreningsliv och möten med andra människor. Trist.
Kulturen förändras ju hela tiden. Nya vanor utvecklas beroende på nya behov. Gamla vanor försvinner med de behov som gav upphov till dem. När jag var barn bodde jag på somrarna på en bonnagård. Där hände det på kvällarna att en granne kom över på sin cykel och satte sig stillsamt vid köksbordet. Det blev en kopp kaffe och lite vardagligt skvaller. Sedan fick folk TV och satt och tittade på den på kvällarna. Då ville man inte titta in till grannarna längre som förr, man var rädd att störa. Så där försvann den seden. Sedan försvann det gamla bonnlandet också. Bara för att nämna ett exempel. Jag har själv varit mycket föreningsaktiv. De föreningar där jag var aktiv blomstrade upp ett tag, och sedan tynade de bort och lades ned, för ingen kände att de längre fyllde något behov de hade. Folk håller nog de kontakter de känner att de behöver. Men visst är det lite löjligt att cykla och hantera nallen samtidigt. Det kan faktiskt gå illa.
Jag vet inte hur det är i andra fotoklubbar, men min förening Fotografiska Föreningen i Malmö har i stort sett samma antal medlemmar, dvs det pendlar mellan 100 och 120. Så har det varit senaste 15 åren.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg