Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2923 / Vart tar alla hungriga och spännande fotografer vägen se'n då?

.

Många gånger har vi sett nyupptäckta och ofta yngre fotografer som tar spännande och många gånger som vi tycker nydanade bilder, men så stannar det hela av och blir inte så mycket mer!

Det kan ibland ha sin naturliga förklaring, för när man e yngre så e man ofta mer "fri" både praktiskt och ekonomiskt konstigt nog, det finns färre begränsningar, typ arbete att passa, eller småbarn att passa, inga lån/amorteringar osv! De e nog ofta det här praktiska och ekonomiska som kan begränsa en konstnär!  Så tror i alla fall jag!
Även om det finns en och annan konstnär som fortsätter trots det här!
Men de få undantagen bekräftar nog bara regeln!

.


Vad gäller annat i foto, så har jag några pågående och intressanta projekt! Tycker det e kul att ha nå't Pg hela tiden! Det e ju Gnesta-Planket som e kul och Kocksgatan 24,  samt ett fotoprojekt som jag kallar jag för Backstage! (Jag vet att det namnet redan använts) Ofta när man fotar på riktiga backstage, så e det på kändisar eller artister, och allt e oftast på plats liksom, färdigt att fota, och det brukar bli bra bildmässigt! Snyggt och bra!

.

Mitt Backstage-projekt tar nog litet mer tid av olika anledningar! För det va inte bara att ta upp kameran och börja fota då jag startade det här! En annan anledning till att det tar tid, det är att dom jag vill fota inte e på plats jämt! Eller så träffar jag dom för sent på dagen, och då är dom inte riktigt i form! ;) Och ibland e dom som jag vill fota borta veckovis! Eller så e dom borta för alltid! Och de flesta gångerna blir det bara samtal och inga bilder tagna! Men jag har fått vänner, och det e nog det trevligaste! "Tjena Bengan, hur e leget?" möts jag ofta av!  :)

Men det här fotandet tar som sagt tid, och jag tycker nog det e litet svårt faktiskt, för det kan lätt bli socialmisär av det hela, och det är inte det som är tanken!

.

Och då jag berättar om mitt projekt för någon, så kan kommentaren bli typ, "Jaha, e det dom där du fotar! Dom har jag sett på håll!"  Och jag kan nästan, nästan sa jag, höra nästa fråga, "Och va skall det vara bra för att fota dom där då?"

 Man tycker olika om saker här i världen liksom! ;)

/Bengan

Inlagt 2015-08-18 08:38 | Läst 2258 ggr. | Permalink
De kanske inser sina begränsningar som konstnärer
alf
Svar från Benganbus 2015-08-18 15:24
Kanske, men jag tror ändå att det finns familje
och arbetsbegränsningar inblandade!
/B
Björnebrygd är en klassiker i dessa motivkretsar.
Vilket gör att autenticiteten ökar.Om man nu vill
dokumentera förstås. ;-) Fina bilder - Ede lajka?

mvh peter
Svar från Benganbus 2015-08-18 15:26
Tittade på flera bilder och det stämmer som du säger,
Björnebrygd är ofta inblandad!
Lajka på mittbilden! :)
/B
Ett skönt gäng Bengan, människor som får synas för sällan och när de väl gör det ofta som rekvisita för konstnärliga ambitioner, tyvärr. :)
Att dokumentera sin vardag och sin närmiljö är viktigt.
-affe
Svar från Benganbus 2015-08-18 15:29
Misstänker också att den här typen av dokumentation,
inte e så väldigt vanligt!
Tar tid liksom! ;)
/B
Så det finns fortfarande piprökare! Här tror jag inte att jag någonsin sett en. Min egen syn på den yngre generationen är att den tar hand som sig själv utan att jag behöver bekymra mig. Här på ön har vi många yngre fotografer som är begåvade, Men hur originella de är törs jag inte yttra mig om, det är en sida av saken som jag inte tänker på.
Dom blir konstnärer allihop, fotograf låter ju lite simpelt, LO



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg