Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2922 / Första fikat på Tårtan för Höstterminen, och en digitalmodul till Leica!

.

Kallelse till första fikaträffen på Tårtan onsdagen den 26:e augusti 15.00 c:a! Mao, sommarlovet e nu slut! Å det skall bli kul att få träffa litet nördar igen!

Jag har nu också "testat" färdigt Leitz-Summariten, 1,5/5 cm, och har min bild klar över optiken! Den e ganska mjuk, eller den har inte så bra skärpa på full öppning för å tala i klartext, men skärpan kommer fram bättre vid bländare 2,8! Annars en kul och tung optik! ;)

Jag har ju samtidigt testat en Sonnar och Jupiter 1,5/5 cm, och ser då att de här båda har en bättre skärpa på full öppning än Summariten, se'n på bländare 2.8 och vidare e dom ganska lika!

.

Nu "testar" jag nästa glugg, en Canon på 1,2!

.

Håller också på att rensa i en prospekthög och hittar prospekt på en Leica R9 där man kunde sätt på en digitalmodul! Man kande växla mellan film och digitalt på kameran! Häftigt!

Ok, det om det,
som sagt Tårtan den 26:e dennes!

/Bengan

Inlagt 2015-08-17 16:16 | Läst 1766 ggr. | Permalink
Jag gissar att Leica R9 kostade skjortan! Inte blev det tydligen någon succé heller, för den las ned och fick ingen efterföljare. Fast den kanske var jättebra? Jag tycker inte det verkar så där jättepraktiskt. Rätt klumpig med digitalmodulen. På tal om digitalt, jag har beställt en nalle med inbyggd kamera och ser fram mot att pröva den för foto. Ingen iPhone (den var för dyr) utan en Nokia. Fast den lär ha den bästa kameran av alla nallar har jag hört.
Leica DMR blev som sagt ingen succé. Jag provade kameran och bakstycket en dag i Köpenhamn och bildkvaliteten vid låga ISO var bra. Men tåget hade redan gått för R-systemet vid det laget.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg