Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2770 / Stora helger är prövningens tid!

.

Stora helger är prövningens tid som sagt! Kommer ihåg Långfredagen förr, alla butikar va stängda och så va det sorgemusik på radion! Nu e det litet andra prövningar! DN och SN kommer digitalt! Men marknadsförs såklart av de berörda som ett utmärkt altenativ! Jovisst, selleri kan fungera om man nu inte har nå't annat! Men jag kan nog lätt stå över selleri faktiskt! Att sitta å titta ned i en liten blänkande display, å där även reklam fladdrar,  å där displayen får fler och fler fingeravtryck hela tiden! Nej tack!  De e nå't annat skumt med det här surfplatteläsandet också, jag får liksom ingen läsro, och får ett slags tunnelseende...
Så de här att läsa DN och SN digitalt till morgonkaffet, de e inte min grej!

En generationsfråga, säger säkert någon! Nix säger jag, men vill inte göra mig osams med någon eller några genom att utveckla det här! ;)

Återkommer om jag hittar någon bra användning för en surfplatta! :)

Vad gäller det ständiga surfandet, så lyssnade jag på radio i morse, flera fd missbrukare samtalade! Intressant!

Ha en fin Påsk!
Med kanske litet ris å grejer och annat spännande! ;)
/Bengan

Ps. Kan rekommendera en god ost att sitta och knapra på tillsamman med ett gott rödvin!

.Postat 2015-04-03 11:19 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2769 / Tycker ändå att en iPhone räcker ganska långt! * Bloggen uppdaterad!

.

Jag va inne i sta'n i dag, tog en fika i Hornstull med Affe och Mats, och tog några bilder, men bara på Mats! Men det berodde på att Mats satt framför mig och Affe satt på sidan om mig! Jag tycker bilden har tillräcklig skärpa, eller van Rijn-skärpa som vi iPhonefotografer kallar den, inte för mycket å inte för litet, utan exakt som en klassiskt skärpa skall vara! :)  Klicka gärna upp bilden så ni ser det!

.

De e väl det här som e det lilla problemet med iPhonen, skärpan räcker inte till både förgrund och bakgrund! Skärpan kommer då någonstans mittemellan, när man vill ha skärpa både på förgrund och bakgrund! Och Obs, det går inte att ringa med den här iPhonen, eller surfa, bara fota! :)

Och det va en trevlig fikastund! Och allt avhandlades, från hundar till de existentiella frågorna,
typ, varför finns vi just här och nu, och i dag, ämnen som alla ändå funderar på! :)

Glad Påsk!
https://www.youtube.com/watch?v=e3P7382VPtE

/Bengan Postat 2015-04-02 00:19 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 2768 / Reach the limit, eller hur man säger!

.
Att testa gränserna alltså! Och det gäller iPhone 4 S! Det känns som jag har fått hyffsat bra koll på vad det går att göra med "kameran!" En fördel e i alla fall att den här lilla kameran kan vara med jämt! En nackdel kan vara att den e litet osnabb att starta upp! Ligger den i fickan så e det ofta några tryckningar innan man e igång! Och att ha iPhonen igång hela tiden, då käkar den batteri litet för fort tycker jag! Men i det stora hela, en liten och tunn, och ganska kompetent kamera, som man alltid kan ha med sig!

.

Tog en motljusbild i går, rakt mot solen! Visst blir det en massa utfrätt, men annars e jag imponerad!

.

Men till vardagsfoto, så tycker jag iPhone 4 S räcker bra!

Nog om detta!

Idag e det den 1:a april och jag har kollat i DN och SN, men bara hittat ett skämt än så länge! Men det här e svårt, för ibland när vissa personer uttalar sig, så vet man ändå inte! Ibland när jag läser eller hör nå't på nyheter, så kan jag fråga min fru, "vad e det för datum i dag?" Hon vet då vad jag menar! ;)
Nu e det inte bara politiker som det här handlar om, det kan vara annat också!

/Bengan

.Postat 2015-04-01 08:30 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7 

Tidigare blogginlägg