Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2769 / Tycker ändå att en iPhone räcker ganska långt! * Bloggen uppdaterad!

.

Jag va inne i sta'n i dag, tog en fika i Hornstull med Affe och Mats, och tog några bilder, men bara på Mats! Men det berodde på att Mats satt framför mig och Affe satt på sidan om mig! Jag tycker bilden har tillräcklig skärpa, eller van Rijn-skärpa som vi iPhonefotografer kallar den, inte för mycket å inte för litet, utan exakt som en klassiskt skärpa skall vara! :)  Klicka gärna upp bilden så ni ser det!

.

De e väl det här som e det lilla problemet med iPhonen, skärpan räcker inte till både förgrund och bakgrund! Skärpan kommer då någonstans mittemellan, när man vill ha skärpa både på förgrund och bakgrund! Och Obs, det går inte att ringa med den här iPhonen, eller surfa, bara fota! :)

Och det va en trevlig fikastund! Och allt avhandlades, från hundar till de existentiella frågorna,
typ, varför finns vi just här och nu, och i dag, ämnen som alla ändå funderar på! :)

Glad Påsk!
https://www.youtube.com/watch?v=e3P7382VPtE

/Bengan 

Inlagt 2015-04-02 00:19 | Läst 2001 ggr. | Permalink
Med den korta brännvidden borde det vara ett ordentligt skärpedjup?
Skärpa är inte allt, Bengt. Innehållet är viktigare. Och känslan...
Jag tror, men lovar inte, att alla mobiler kör med helt fast bländare. Så man får nöja sig med vad man får, vilket ofta blir helt okej.

Vet inte hur iPhone har det, men finns det en inställning för HDR bör du nog göra ett försök. Har lämnat min telefon på "HDR auto" eftersom resultaten med HDR faktiskt blir riktigt bra. Inte överdrivet utan endast ett större omfång. Och mobilen lyckas faktiskt slå av och på det väldigt bra, så jag orkar inte pilla med det manuellt.
Det med det korta skärpedjupet, tror jag beror på att den fotar alltid på full öppning (2,4), och korrigerar exponeringen med slutartider, och då slutartiderna inte räcker till så lägger den på filter. Om man tittar på exif filen, så står det alltid bländare 2,4.
Bra länk. :-)
Bra länk. :-)
Jag tror det är skakoskärpa i den andra bilden - den första ser ju ut att ha skärpedjup som skulle räcka till fönstret i bakgrunden ...(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg