Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2780 / Duktiga och ordningsamma elever blir nog inga bra fotografer... ;)

.


Att inte ifrågasätta, att inte pröva nya vägar, utan att bara fortsätta att göra  som "magistern sagt" i skolan, det e nog inte bra i längden! Men de e klart att man måste ta tillvarata saker som skola och utbildningar osv, för det e ofta en bra grund att stå på! Men bara grunden sätter inte det fotografiska slutbetyget, eller det "fotografiska avtrycket" eller det mänskliga avtrycket!
För avtryck tar tid att göra! Och är ofta jobbiga att göra, på flera sätt! Om det skall märkas alltså!

Och för att göra ett avtryck, så bör det nog vara litet annorlunda också! Med annorlunda menar jag nu inte att tex hålla kameran upp och ned, eller att fota med en iPhone inifrån bilen under en biltvätt! ;)  Det måste nog vara något mera annorlunda, tyvärr! ;)
Och även litet mera långsiktigt, tyvärr även där med!

Men finns det då ingen körjournal för hur man skall göra ett bra fotografiskt avtryck då? 
Det verkar inte göra det, för de här som gör de här avtrycken, hittar ständigt sina egna vägar!
Så verkar det i alla fall...

Hur som helst,
ha nu en fortsatt fin söndagskväll! :)
/Bengan

.Postat 2015-04-12 18:20 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 2779 / Mera iPhonebilder! Och vinterdäcksbytatips! ;)

.

Den här lilla fotoapparaten iPhone 4 S,  funkar bra! Det e det enda kamera man behöver i en blogg tycker jag! Om man nu inte skall visa sina konstnärliga bilder, då kanske man behöver något större!

Å jag bytte till sommardäck igår, och de betyder en del förberedelser i den moderna bilparken! Normalt ingår ofta en liten kompressor och däcklagningsspray istället för domkraft och reservhjul, då förstår ni lätt problematiken med att byta till sommardäck numera! Men jag har tidigare fixat en domkraft hos Biltema, för jag tror det också e mer praktiskt att byta ut hjulet om man får däckproblem! Som man gjorde förr! Sedan kan man stå i lugn och ro hemma och laga däcket om man nu inte vill att verkstaden skall göra det! :)

Men att skifta från vinter till sommardäck, det blir tråkigare för varje år! De blir en så'n där Déjà vu upplevelse! Och min verkstad hade inte tid förrän i nästa vecka, så då bytte jag till sommardäck själv! 

Å idag så stod det i DN, "Så så byter du däck på fyra sekunder!"  Det måste jag läsa tänkte jag! Intressant! Det kan vara nå't att lära sig inför nästa byte!

.

Å när man påstår att mycket av dagens bilteknik i våra privatbilar kommer från racerbilstekniken, så väntar jag på att den här bytahjultekniken också kommer på våra privatbilar! Gärna så snart som möjligt!

Annars som sagt, så går fotandet med iPhone 4 S bra, och är kul, just för att det även är litet utmanande! Och jag blir mer och mer kompis med den här lilla praktiska fotoapparaten!

Å ha nu en fin helg!
/Bengan 

Ps. HDR-bild på Roffe! Normalt så skulle det vita i hans päls varit urfrätt på några ställen, men HDR fixar det ganska bra tycker jag!

.Postat 2015-04-11 09:53 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2778 / Det här med HDR i en iPhone 4 S e litet otydligt... tycker i alla fall jag!

HDR

"Om du aktiverar HDR tar telefonen tre bilder och sparar dem som en bild med en kombination av de bästa ljusförhållanden"

Ok, det fattar jag, men är det en tidsskillnad mellan tagningarna? Och i så fall hur mycket! De kan vara bra att veta! Nå'n som ev vet mera om det här?

/Bengan

.

Inte HDRPostat 2015-04-10 09:10 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2777 / Jag är i DN i dag! :)

Nåja, inte själva jag tyvärr, men min bloggtext om SL:s uppfinningsrikedom finns där! (Med uppfinningsrikedom hos SL, så menar jag att dra en resenär inför domstol för att hon inte kontrollerat att SL:s spärrar fungerat tillfullo! Det borde finnas pris för sådan uppfinningsrikedom)

Ni kan läsa om det här på den bästa av sidor i DN, Namn & Nytt-sidan! :)

Och igår va det fotofika på Ellens Fotografiska på Hornsgatan, eller Tårtan som fiket heter! Vi fick även besök av fotografer som inte varit på Tårtan på ett tag! Kul och trevligt att se's igen! Och Krister K visade en fotobok, som jag inte hann titta på! (Hoppas Krille tar med boken till nästa gång) Sedan visades en del fotografiska hembyggen, men även en ny Leica, och som vanligt dryftades världen och samhället och hur det va förr!

.

Jag fick också en betygspresent av en mycket eminent elev! Med betygspresent så menar jag att eleven planerar redan nu för att få ett mycket, mycket, mycket väl godkänt terminsbetyg! Jag nämner inte namnet på eleven! Men tänk om det fanns fler sådana elever på Ellens Fotografiska! 

.

Jag testade såklart presenten direkt när jag kom hem med en selfie! 

Efter Tårtan så gick vi till Gert och fotobutiken på Hornsgatan! Gert berättade bla om när det när det fanns över hundra framkallningslabb i Stockholm för en tjugo år sedan (eller va det kanske tjugo labb...)  Och Gert berättar gärna om sina resor runt om i världen! Sist va det från Söderhavet, nu va det från 8 1/2:e våningen i en skyskrapa på Manhattan! (När vi kom så stod det en röd Porsche Carrerra utan Gert's butik, vi frågade om det va Gert's Porsche! Nix, sa Gert, de där e en skit-Porsche. Ok sa vi, nu vet vi det)

Efter nå'n timme hos Gert, så tog jag pendeltåget hemåt, och resan gick utan problem!!!??
(Registrerade självklart min resa via spärrvakten för att få ett kontrollkvitto på resan)
Det kan kallas för ett innovativt agerande! :)

Slut för idag, tack för idag!
/BenganPostat 2015-04-09 08:34 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2776 / Jag håller på SL! Ordnung och reda och kontroller skall det vara! ;)

#1738041

* Men först en varning, de e inte så mycket om foto i dag i bloggen, bara en bild!

Alltså, läser som vanligt DN och SN på morgonen och bla om SL som stämt en resenär för att hon inte kontrollerat att ingångsspärren registrerat hennes kort rätt! (Tingsrätten hade dock en annan åsikt än SL, att en resenär inte skall behöva uppsöka en spärrvakt, efter att ha fått grönt ljus i spärren, för att bekräfta att man som resenär har en giltig färdbiljett)

Men SL ger inte upp! För när reportern frågar SL om det inte borde finnas automater innanför spärrarna där resenären kan kontrollera att biljetten registreras rätt, så svarar SL, "Det finns sådana apparater innanför spärrarna på sina håll, vi kanske kommer att införa flera!"  

Och så har jag faktiskt fått information, från ett icke officiellt håll alltså, att SL har andra och mer utökade planer! Till att börja med så kommer  SL-information att snart gå ut via media att man bör kontrollera att spärrinsläppet registrerats rätt, genom att gå tillbaka till spärrvakten för att få ett kvitto utskrivet på sin nyss registrerade resa, tills de här spärrkontrollautomaterna finns på plats på alla stationer! För då slipper SL ytterligare Tingsrättsärenden! De nya kontrollautomaterna kommer även att skriva ut ett kvitto som man kan visa upp för ev kontrollanter senare under resan!

Men det riktigt finurliga kommer senare enligt SL, man avser också att införa utpasseringsspärrar! Du sätter in dit kort vid en utgångsspärr, spärren kontrollerar att du en giltig resa hit, och då först släpps du ut genom spärren!

Nu kan gratisåkare gå och gömma sig säger SL! Och även här får man såklart ut ett kvitto, så att man även senare, om man blir stoppad av en kontrollant ute på sta'n, kan bevisa att resan man gjort tidigare under dagen är gjord på ett riktigt sätt!


I dag är det vacker väder, och jag skall in till sta'n via Pendeltåg från Rönninge! En resa som jag alltid gör via spärrvakten såklart! För då får jag ett kvitto på att resan är betald och rätt gjord! Brukar även spara kvittot några dagar! :)
Så var'e med det!

/Bengan

Ps.  I dag e det Tårtan vid pass 15.00!Postat 2015-04-08 08:20 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5 6 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg