Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2777 / Jag är i DN i dag! :)

Nåja, inte själva jag tyvärr, men min bloggtext om SL:s uppfinningsrikedom finns där! (Med uppfinningsrikedom hos SL, så menar jag att dra en resenär inför domstol för att hon inte kontrollerat att SL:s spärrar fungerat tillfullo! Det borde finnas pris för sådan uppfinningsrikedom)

Ni kan läsa om det här på den bästa av sidor i DN, Namn & Nytt-sidan! :)

Och igår va det fotofika på Ellens Fotografiska på Hornsgatan, eller Tårtan som fiket heter! Vi fick även besök av fotografer som inte varit på Tårtan på ett tag! Kul och trevligt att se's igen! Och Krister K visade en fotobok, som jag inte hann titta på! (Hoppas Krille tar med boken till nästa gång) Sedan visades en del fotografiska hembyggen, men även en ny Leica, och som vanligt dryftades världen och samhället och hur det va förr!

.

Jag fick också en betygspresent av en mycket eminent elev! Med betygspresent så menar jag att eleven planerar redan nu för att få ett mycket, mycket, mycket väl godkänt terminsbetyg! Jag nämner inte namnet på eleven! Men tänk om det fanns fler sådana elever på Ellens Fotografiska! 

.

Jag testade såklart presenten direkt när jag kom hem med en selfie! 

Efter Tårtan så gick vi till Gert och fotobutiken på Hornsgatan! Gert berättade bla om när det när det fanns över hundra framkallningslabb i Stockholm för en tjugo år sedan (eller va det kanske tjugo labb...)  Och Gert berättar gärna om sina resor runt om i världen! Sist va det från Söderhavet, nu va det från 8 1/2:e våningen i en skyskrapa på Manhattan! (När vi kom så stod det en röd Porsche Carrerra utan Gert's butik, vi frågade om det va Gert's Porsche! Nix, sa Gert, de där e en skit-Porsche. Ok sa vi, nu vet vi det)

Efter nå'n timme hos Gert, så tog jag pendeltåget hemåt, och resan gick utan problem!!!??
(Registrerade självklart min resa via spärrvakten för att få ett kontrollkvitto på resan)
Det kan kallas för ett innovativt agerande! :)

Slut för idag, tack för idag!
/Bengan

Inlagt 2015-04-09 08:34 | Läst 2445 ggr. | Permalink
Se där, BB i DN;) Från det ena till det andra, läste att Gnestaresenärerna ligger i topp när det gäller biljettfusk (plankning). Och att besöka Gert´s butik kan vara riktigt lönsamt, nu slipper man tjakka en skit-Porsche om det
skulle bli aktuellt.

/Stephan
Svar från Benganbus 2015-04-09 14:21
Tror plankandet beror på att det bla inte finns några spärrar i Gnesta eller Södertälje på den här pendelbanan.
Och ibland är det heller ingen konduktör. Och ibland så bryr sig ett gäng ungdomar inte ett dyft om att det står en konduktör och frågar efter färdbevis...
Så va det inte förr! Av någon konstig anledning....
Men det talade vi om i går! Att vi som ungdomar förr, hade mer respekt för en konduktör! :)

Gert har tips och råd för det mesta! :)
/Bengan
Det var nog nästan säkert över hundra labb - bara här i Uppsala fanns det nog minst ett tjugotal (fanns maskiner i alla möjliga och omöjliga butiker).
Svar från Benganbus 2015-04-09 14:50
Det låter troligt! (när jag tänker efter) De va ju små minilabb,
som också fanns i nästan varje varuhus.
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg