Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2776 / Jag håller på SL! Ordnung och reda och kontroller skall det vara! ;)

#1738041

* Men först en varning, de e inte så mycket om foto i dag i bloggen, bara en bild!

Alltså, läser som vanligt DN och SN på morgonen och bla om SL som stämt en resenär för att hon inte kontrollerat att ingångsspärren registrerat hennes kort rätt! (Tingsrätten hade dock en annan åsikt än SL, att en resenär inte skall behöva uppsöka en spärrvakt, efter att ha fått grönt ljus i spärren, för att bekräfta att man som resenär har en giltig färdbiljett)

Men SL ger inte upp! För när reportern frågar SL om det inte borde finnas automater innanför spärrarna där resenären kan kontrollera att biljetten registreras rätt, så svarar SL, "Det finns sådana apparater innanför spärrarna på sina håll, vi kanske kommer att införa flera!"  

Och så har jag faktiskt fått information, från ett icke officiellt håll alltså, att SL har andra och mer utökade planer! Till att börja med så kommer  SL-information att snart gå ut via media att man bör kontrollera att spärrinsläppet registrerats rätt, genom att gå tillbaka till spärrvakten för att få ett kvitto utskrivet på sin nyss registrerade resa, tills de här spärrkontrollautomaterna finns på plats på alla stationer! För då slipper SL ytterligare Tingsrättsärenden! De nya kontrollautomaterna kommer även att skriva ut ett kvitto som man kan visa upp för ev kontrollanter senare under resan!

Men det riktigt finurliga kommer senare enligt SL, man avser också att införa utpasseringsspärrar! Du sätter in dit kort vid en utgångsspärr, spärren kontrollerar att du en giltig resa hit, och då först släpps du ut genom spärren!

Nu kan gratisåkare gå och gömma sig säger SL! Och även här får man såklart ut ett kvitto, så att man även senare, om man blir stoppad av en kontrollant ute på sta'n, kan bevisa att resan man gjort tidigare under dagen är gjord på ett riktigt sätt!


I dag är det vacker väder, och jag skall in till sta'n via Pendeltåg från Rönninge! En resa som jag alltid gör via spärrvakten såklart! För då får jag ett kvitto på att resan är betald och rätt gjord! Brukar även spara kvittot några dagar! :)
Så var'e med det!

/Bengan

Ps.  I dag e det Tårtan vid pass 15.00!

Inlagt 2015-04-08 08:20 | Läst 2785 ggr. | Permalink
Du är sent ute med aprilskämtet...
Svar från Benganbus 2015-04-08 08:39
Om det vore så väl ändå! ;)
B)
Intressant, fin bild. Storebror SL ser dig.
/Hans-Åke
Att det är dyra kostnader att kolla fusket förstår man, om som jag, räknade till elva kontrollanter vid T centralens spärrar.OBS! . Samtliga stod på insidan! och trodde i sin enfald att smitare som kom upp från rulltrappan
skulle gå rakt i fällan. Problemet var bara att dom tog rulltrappan ner igen. Och där stod de elva, med varsin sin månadslön och kontrollerade ärliga personer som glatt visade sina månadskort.. Undra på att kontrollerna kostar.. Kul inlägg Bengan.
/ Bengt
Läste det också. Reagerar likadant. Man blir så trött.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg