Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2779 / Mera iPhonebilder! Och vinterdäcksbytatips! ;)

.

Den här lilla fotoapparaten iPhone 4 S,  funkar bra! Det e det enda kamera man behöver i en blogg tycker jag! Om man nu inte skall visa sina konstnärliga bilder, då kanske man behöver något större!

Å jag bytte till sommardäck igår, och de betyder en del förberedelser i den moderna bilparken! Normalt ingår ofta en liten kompressor och däcklagningsspray istället för domkraft och reservhjul, då förstår ni lätt problematiken med att byta till sommardäck numera! Men jag har tidigare fixat en domkraft hos Biltema, för jag tror det också e mer praktiskt att byta ut hjulet om man får däckproblem! Som man gjorde förr! Sedan kan man stå i lugn och ro hemma och laga däcket om man nu inte vill att verkstaden skall göra det! :)

Men att skifta från vinter till sommardäck, det blir tråkigare för varje år! De blir en så'n där Déjà vu upplevelse! Och min verkstad hade inte tid förrän i nästa vecka, så då bytte jag till sommardäck själv! 

Å idag så stod det i DN, "Så så byter du däck på fyra sekunder!"  Det måste jag läsa tänkte jag! Intressant! Det kan vara nå't att lära sig inför nästa byte!

.

Å när man påstår att mycket av dagens bilteknik i våra privatbilar kommer från racerbilstekniken, så väntar jag på att den här bytahjultekniken också kommer på våra privatbilar! Gärna så snart som möjligt!

Annars som sagt, så går fotandet med iPhone 4 S bra, och är kul, just för att det även är litet utmanande! Och jag blir mer och mer kompis med den här lilla praktiska fotoapparaten!

Å ha nu en fin helg!
/Bengan 

Ps. HDR-bild på Roffe! Normalt så skulle det vita i hans päls varit urfrätt på några ställen, men HDR fixar det ganska bra tycker jag!

.

Inlagt 2015-04-11 09:53 | Läst 1947 ggr. | Permalink
Trevlig helg med den "nya" lilla maskinen. Själv är jag på väg till Kungens kurva för att handla lite småprylar till torpet. /Bernt
Här i Helsingborg så finns det så många verkstäder som byter hjul, så konkurrensen har pressat priserna. De ligger mellan 200-300 kronor, och man kan hitta lediga dropp in-verkstäder lite varstans. Ska försöka hitta nån innan onsdag kväll nästa vecka, annars blir det böter ;) Bilden på Roffe blev fin. Som du skrev, bra teckning i den vita pälsen.
När jag bytte från sommar till vinter senast så passade jag på att byta skivor och belägg bak, krängningshämmare och bromsslangar när bilen ändå var upphissad, det tog mer än 4 sekunder. Det blir bra bilder med lilla bloggmaskinen..
Mv/Gunte..
Fin bild på Roffe. Har dålig erfarenhet av däckbytarverksamheten med ofta tillfällig och ej utbildad personal så jag byter själv. Det är ju ganska enkelt;) Sedan jag gör det själv och slipper alla felställda mutterdragare kan jag enkelt lossa hjulbultarna själv samt gänga ur dem för hand. En hjulbult som frekvent får stryk av en felställd mutterdragare erhåller formen av ett timglas och resultatet blir försvagning samt att bulten måste tvingas in i gängan.

/Stephan
Det finns många trevliga fotoappar til Iphone som tillåter att man "skruvar" till sina bilder. Då kan man faktiskt få lite känslomässigt stuk på hela bildserier. Sedan är det frågan om det är konst, kanske mera konstderivat egentligen, vad nu det är ;-)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg