Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2436 / Skydd för displayen på en Fuji X100

 


Jag har min Fuji X100 mest hängande runt halsen, med ibland så ligger den i ryggan! När kameran är i ryggan e den ganska trygg mot repor på diplayen, då jag har kameran i en liten miniväska längst ned i botten på ryggan!

Men då kameran hänger på bröstkorgen, där det ofta e blixlås eller knappar, där e de som gjort för repor! Det finns skydd att sätta på diplayen, men det skyddet håller inte så länge!

Så jag klippte till en bit av en kameraväska och satte på baksidan av kameran! Det är en liten läderflärp, som när den e uppfälld döljer nästan hela baksidan av kameran!

Här e några bilder på det hela! Det va litet klurigt att fota, då det jag vill visa sitter på kameran jag fotar med! :)  Men det gick med några speglar! Hoppas det syns vad jag menar!

 

Å ni ser två blixlås på tröjan! :) Å så här håller jag inte kameran normalt, de e bara när jag fotar selfie! :) När kameran hänger fritt, så håller sig ändå flärpen kvar i uppfällt läge mot displayen, som det e tänkt!

 Och kameran blir helt slät baktill när man fotar och skall titta genom sökaren! Å det e inte alls så dumt rent generellt! Jag håller ju tummen på tumgreppet när jag fotar, och då följer flärpen med på köpet!

 

Å man håller ned flärpen med en del av tummen, då man behöver titta på displayen, eller fota via displayen, eller trycka på några knappar! Flärpen e litet seg i rörelsen, och det e ju de som e meningen!

De va de om de!
/Bengan

 Postat 2014-12-06 16:27 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2435 / Gatufotografi alltså! Vad e det egentligen? ;)

 

 

Skate

 

Nu får ni skylla på Affe och hans senaste blogg som handlar om bla. Gatufoto! Affe väckte i alla fall några funderingar hos mig på nattkvisten! Och ett kan man nog börja med att påstå, gatufoto är populärt! Och en fråga i sammanhanget kan nog vara, vad är då gatufoto?
Är det bara en bild tagen på gatan?
Det kanske e så enkelt!
Eller så har det blivit så enkelt!
Då kanske frågan e löst!

Fast nackdelen, om man nu anser det vara en nackdel, det kan vara att det blir mycket bilder,
väldigt mycket bilder i tex en pool, om allt som man fotar på sta'n eller där det finns vägar eller gator kallas gatufoto...
Om det nu har någon betydelse? 

Jag tittade en stund på några bilder i Gatufotopoolen här på FS innan tröttheten började ta överhanden! Tröttheten kom inte av bildtittandet, utan pga den sena timmen! ;) Och jag började faktiskt bakifrån i poolen! Tittade på de äldsta bilderna och sedan några sidor framåt! Det var intressant! :)

God natt!
/Bengan

 Postat 2014-12-06 00:39 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2434 / Det här e en viktig grej när man fotar porträtt! Tycker jag i alla fall!

 

För det viktiga på ett porträtt e just det här, och saknas det, då tycker jag att det hela e rätt misslyckat! Men sitter det hela rätt, då blir det ofta bra! Det kan säkert finnas andra åsikter, men för mig gäller det här i alla fall! Jag talar om ögonskärpa alltså, ,eller i alla fall skärpa på ett öga, det öga som kommer närmast betraktaren!

Å ni som kan er Svenska fotohistoria, ni ser nog vem jag har fotograferat! Jag avbröt Beata mitt i kameraundersökandet för att ta ett "porträtt", eller rättare sagt, jag ville frysa det här spännande ögonblicket! Och kameran var ingen nyhet för Beata, hon har en egen Leica M6, det va optiken hon undrade över! 

/Bengan

 

 

 

 Postat 2014-12-05 12:35 | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Straight 2433 / De e väl de man märker när man tittar på bilder....

 

 

Att tiden går liksom! De här va för fem år sedan... Å det va en väldigt knappande och kollande innan vi kunde "starta"! Fast det bara va torrsim! Nåja, när jag taxade ut på Arlanda så vinglade jag litet, och det kändes direkt i magen..  Å när vi landade i sidvind i USA, ni anar inte hur det känns i både mage och huvud!

 

Vi satt i en så'n här alltså! Och "flög" en Airbus!

 

Fast jag hade ju flugit förr, men på riktigt alltså! Den här e enklare att flyga... nåja...  :)

 

Och så har jag fotat boxning på BK Örnen! De va året innan jag började fota hos Hammarby på Kocksgatan 24! För en fem år sedan alltså! BK Örnen ligger på Brännkyrkagatan! Förra gången jag va på BK Örnen, då låg klubben på Ringvägen! De va 1956!

 

Å den här bilden skall man inte tala om! Kanske dumt att spara vissa bilder...!? ;)

 

Å Spuntino e borta, eller det finns kvar, men i annat namn! En känd skidåkare och cyklist från söder, han fotar också, säger att det va bättre förr här!

 

Å det här e Emma strax efter att hon tagit över Tårtan från förre ägaren! Några år sedan alltså! Kanske tom fem år....?

 

Å här fikade vi på väg till Lofoten! Å de va också för några år sedan...
Retrostuk liksom!

 

Hallå, nu e vi väl litet väl långt tillbaka!? (Dom skall försöka ta upp en båt därborta)

 

Här e ett jobb jag hade! Satt och synade filmer 1959! På Riddargatan på Östermalm! Jag kontrollerade filmer som varit uthyrda! De e lustigt, jag kan fortfarande "känna" dofter och "höra" ljud när jag ser den här bilden...
Det är filmcement i de små flaskorna, i den högra, större flaskan, va det äppelmust! Man kunde köpa en back äppelmust direkt från en bil som kom då och då!

Ok, nu får det vara nog med minnen, dags att sluta alltså, för kvällen e se'n!
God natt!
/Bengan

Ps. Vad gäller de här svarta M Leicorna, så kameran ovan i bloggen e ju en Leica M2,
kameran här nedan e en Leica M3!  Inga kommentarer så här sent tack! :)

 

 

 

 

 

 Postat 2014-12-04 23:39 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2432 / Ladda för sista Tårtan den 17:e december!


I går va det näst sista Tårtan för terminen, med bla testfotograferingar med två Sonnar 1,5:or, kalenderförsäljning, specialboktittande och diskussioner om politik bla!

 

Olle kom sent!

 

 

Se'n vidare till Gert där vi fick höra en berättelse om en Söderhavsö! Gert e mycket berest! Å det e va ingen charterresa han berättade om precis!  :) ;) 

Och som sagt, vik nu eftermiddagen den 17:e december för Tårtan!
/Bengan

Ps. Å efter att ha kollat mail bla, så fick jag beställa en ny laddning kalendrar....
Fortfarande med gamla bilder... Konstigt det här..! 

 Postat 2014-12-04 13:53 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg