Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2436 / Skydd för displayen på en Fuji X100

 


Jag har min Fuji X100 mest hängande runt halsen, med ibland så ligger den i ryggan! När kameran är i ryggan e den ganska trygg mot repor på diplayen, då jag har kameran i en liten miniväska längst ned i botten på ryggan!

Men då kameran hänger på bröstkorgen, där det ofta e blixlås eller knappar, där e de som gjort för repor! Det finns skydd att sätta på diplayen, men det skyddet håller inte så länge!

Så jag klippte till en bit av en kameraväska och satte på baksidan av kameran! Det är en liten läderflärp, som när den e uppfälld döljer nästan hela baksidan av kameran!

Här e några bilder på det hela! Det va litet klurigt att fota, då det jag vill visa sitter på kameran jag fotar med! :)  Men det gick med några speglar! Hoppas det syns vad jag menar!

 

Å ni ser två blixlås på tröjan! :) Å så här håller jag inte kameran normalt, de e bara när jag fotar selfie! :) När kameran hänger fritt, så håller sig ändå flärpen kvar i uppfällt läge mot displayen, som det e tänkt!

 



Och kameran blir helt slät baktill när man fotar och skall titta genom sökaren! Å det e inte alls så dumt rent generellt! Jag håller ju tummen på tumgreppet när jag fotar, och då följer flärpen med på köpet!

 

Å man håller ned flärpen med en del av tummen, då man behöver titta på displayen, eller fota via displayen, eller trycka på några knappar! Flärpen e litet seg i rörelsen, och det e ju de som e meningen!

De va de om de!
/Bengan

 

Inlagt 2014-12-06 16:27 | Läst 2089 ggr. | Permalink
Jäkligt smart Bengt, Man kanske kan tänka sig att man fäster en läderbit i stativgängan? som täcker skärmen om man inte har någon kameraväska.
Jag ska göra så med min Fuji Xe1 Tack. Ett ständigt bytande av plastfilm som med jämna mellanrum som ska klippas till kan på det här sättet skippas.
/ Bengt
Hej,
Med den väskan lär du aldrig få någon mässing skinande kamera att sälja dyrt.
Klapp till Roffe
Bob
S N Y G G T !!! :) // mvh Bosse
Fyndigt, Bengt! Jag ska nog fundera på det där.
Teknikpolisen rycker in här: Det sitter redan ett skydd på lcd-panelen på kameran. På vissa kameror är det i plast och blir lättare repat än de som har skydd i härdat glas. En verkstad kan byta skyddsglaset. Kostade 600 kr för min Canon.

Det du pratar om är alltså skydd för skyddet ;)

Jag är själv inget fan av halvväskor. Tycker att kamerorna blir klumpigare och långsammare att hantera. Och reporna i lacken syns inte på bilderna :)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg