Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2435 / Gatufotografi alltså! Vad e det egentligen? ;)

 

 

Skate

 

Nu får ni skylla på Affe och hans senaste blogg som handlar om bla. Gatufoto! Affe väckte i alla fall några funderingar hos mig på nattkvisten! Och ett kan man nog börja med att påstå, gatufoto är populärt! Och en fråga i sammanhanget kan nog vara, vad är då gatufoto?
Är det bara en bild tagen på gatan?
Det kanske e så enkelt!
Eller så har det blivit så enkelt!
Då kanske frågan e löst!

Fast nackdelen, om man nu anser det vara en nackdel, det kan vara att det blir mycket bilder,
väldigt mycket bilder i tex en pool, om allt som man fotar på sta'n eller där det finns vägar eller gator kallas gatufoto...
Om det nu har någon betydelse? 

Jag tittade en stund på några bilder i Gatufotopoolen här på FS innan tröttheten började ta överhanden! Tröttheten kom inte av bildtittandet, utan pga den sena timmen! ;) Och jag började faktiskt bakifrån i poolen! Tittade på de äldsta bilderna och sedan några sidor framåt! Det var intressant! :)

God natt!
/Bengan

 

Inlagt 2014-12-06 00:39 | Läst 1824 ggr. | Permalink
Har du en länk till Affes blogg? Jag hittade den inte.
Nu har jag läst Affes bloggpost. Jag håller med honom i det mesta. Och tycker att det inte finns så mycket att tillägga. Men visst finns det gatufoto (vad man än menar med detta) som är mer intressant, och sådant som är skäligen ointressant. Så har vi ju den dokumenterande aspekten. Ett foto av en gatumiljö brukar alltid kännas intressant när det legat till sig i tio år eller så.
Jag efterlyser en pool här på fs, som skulle förslagsvis kunna heta Straight Photography ;) Ungefär som Dogma- eller Gatupoolen, fast utan betoning på utrustningen och miljön. Enkla bilder, rakt upp och ner, ingen ljussättning, inget arrangemang, inte en massa efterbehandling, osv.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg