Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2373 / Idag va det varmt, så vi spelade bara 18 hål på Golfbanan!


Men det gick bra, å de va lugnt på banan och man får ha vätska med sig och dricka ofta!

 

Och på kvällen så vaknar Roffe till liv och vill att vi skall ut och leka med honom!

 

Å han hittar på lekarna! Å de e faktiskt kul!

I morgon blir det lika varmt! :)
/Bengan

 Postat 2014-07-07 22:59 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2372 / Naturfärger!

 

Så här års kommer det fram olika färger i naturen, litet beroende på vad som är Pg! Just nu så ser det ut så här i närnaturen nära oss!

För övrigt har jag läst DN och förundras över hur kort mannaminnet är, även hos ganska vuxna människor/politiker! Vad dom har sagt i går, och lovat, det verkar dom ha glömt i dag!
Men mig lurar dom inte! Jag har bra kommihåg!  ;)

Så ha en fin och naturnära dag ni med!
/Bengan

 

 Postat 2014-07-06 10:15 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2371 / Skönt att inte vara helt ensam! ;)

 

Det här med att vara helt ensam, så illa e det nog inte, men ibland känns det så i en tid då allt skall vara digitalt, vare sig det funkar eller inte! ;) Så här e en bild på en annan avvikare! Otrendig liksom! Retro kanske man också kan kalla det! Som läser pappers-DN till frukosten! Tack för den annonsen DN! Gärna fler liknande annonser! :)

Nu ser dagen ännu ljusare ut!
Å ha en bra dag ni med!
/Bengan

 Postat 2014-07-04 08:17 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2370 / Det här med att vara fotokonstnär, och vilja bli upptäckt...

Kanske inte så viktig fråga, men tar mig ändå en kortare fundering! Om nu nå'n tycker den e intressant! Och så kanske även nå'n vill tillföra någon egen fundering i ämnet!

Man ju bli upptäckt på olika sätt inom foto, som tex att man fått jobb som fotograf, och/eller att man säljer bilder, och har ställt ut, och det kanske räcker?

Men att bli upptäckt för det här litet udda eller ovanliga fotandet, som kanske räcker längre än fram till pensionen, hur gör man då? Först måste man såklart fota litet udda och ovanligt såklart, och sannolikt under en längre tid, de e väl det enkla svaret till att börja med!

Och man måste även visa upp sitt fotande! På rätt ställe! Det kanske inte e så lätt idag, även om det finns mängder av arenor, tex på internet och andra ställen, men de här internetarenorna kanske ändå inte gör att man blir upptäckt, just genom att så många är på de här arenorna, och kanske också för att de här arenorna mest används för sociala kontakter! :) 

Så hur göra ett fotoavtryck, både under tiden man lever och som även stannar kvar efteråt! Visst borde det vara en existensiell fråga för en sökande fotokonstnär? ;)

Nu tror jag att många på Fotosidan kanske inte har de här funderingarna, utan e på Fotosidan just för att Fotosidan e väldigt intressant, mycket trevlig, kul och inte minst social!

 

 

Men för den som har en fundering på ett liv efter detta! ;)

Och då tror jag också att det e viktig att ha kontakter, frånsett den udda konstnärligheten som fotografen såklart måste ha i botten! Och så måste man "snöa in" på litet udda fotoämnen, som kanske inte riktigt passar in på typ Gallerix tex! ;)  Och vad gäller kontakter, så kan man bli sedd med hjälp av kontakter! Kontakter kan lyfta fram, eller lyfta upp konstnärer! Och om kontakten e bra, och betydelsefull, så kan kontakten med sin pondus också tala om för besökare, att den här udda fotografen är riktigt, riktigt bra!

För att sammanfatta det hela, så tror jag att udda fotografi kan vara mest intressant i längden!  Om nu bilden skall leva länge! Men det betyder att det måste vara en udda fotograf inblandad!
Udda på allvar alltså!

Så en "djupborrande" och udda, litet egensinnig fotograf, det kan nog vara nå't för framtiden!
Tror jag!

/Bengan

 Postat 2014-07-03 16:20 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2369 / Man kan nog kalla henne för ett underbarn...

 

Bofills Båge

Till och från så läser vi om och ser fantastiska saker som människor gör, inom sport, konst, musik osv. I dagens läge är det också lättare att få se saker via tex internet och Youtube.

Jag har visat ett klipp av det här tidigare, men återkommer till klippet! Det gäller Amira Willighagen. I oktober så ställde Amira upp i Hollands Got Talent! Under intervjun innan Amira sjöng så finns det några intressanta händelser. Man ser förvåning och även en undran hos juryn när Amira säger att hon skall sjunga opera, och sedan att hon skall sjunga, "O mio babbino caro"!
De e nästan så att nå'n i juryn sätter i halsen, när han hör nio år och opera, och se'n undrar "hur skall det här gå?" Och det är intressant att följa juryns ansiktsutryck under tiden Amira sjunger!
 
Och den som hört "O mio babbino caro" sjungas, skulle nog reagerat på samma sätt om en nioåring sade, "nu skall jag sjunga opera, och det blir O mio babbino caro"....

Sedan när Amira börjar sjunga, så tänkte även jag, det här stämmer inte, ingen nioåring har en sådan röst! En nioåring kan inte ha en så'n röst! Men Amira har en sådan röst!

Och jag lyssnade även på när Amira sjöng Ave Maria och Nesun Dorma...
Visst hör man ibland att rösten inte e så operavan, i tex Nesun Dorma, men hallå, Amira är nio år gammal! Och Nesun Dorma e svår, mycket svår, och sjungs ofta av män, typ Pavarotti!

Så det e bara njuta, och förundras över vilka underbara saker människor kan frambringa...
I det här fallet en liten människa! Man kan nog tala om både underbarn och underverk!
/Bengan

http://www.youtube.com/watch?v=UEMR3A4WLC8&index=1&list=RDUEMR3A4WLC8

http://en.wikipedia.org/wiki/Amira_Willighagen


Ps. Och vi får hoppas att det går bra även i fortsättningen för Amira!

 

Tullgarn

 Postat 2014-07-03 10:47 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 Nästa 

Tidigare blogginlägg