Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2369 / Man kan nog kalla henne för ett underbarn...

 

Bofills Båge

Till och från så läser vi om och ser fantastiska saker som människor gör, inom sport, konst, musik osv. I dagens läge är det också lättare att få se saker via tex internet och Youtube.

Jag har visat ett klipp av det här tidigare, men återkommer till klippet! Det gäller Amira Willighagen. I oktober så ställde Amira upp i Hollands Got Talent! Under intervjun innan Amira sjöng så finns det några intressanta händelser. Man ser förvåning och även en undran hos juryn när Amira säger att hon skall sjunga opera, och sedan att hon skall sjunga, "O mio babbino caro"!
De e nästan så att nå'n i juryn sätter i halsen, när han hör nio år och opera, och se'n undrar "hur skall det här gå?" Och det är intressant att följa juryns ansiktsutryck under tiden Amira sjunger!
 
Och den som hört "O mio babbino caro" sjungas, skulle nog reagerat på samma sätt om en nioåring sade, "nu skall jag sjunga opera, och det blir O mio babbino caro"....

Sedan när Amira börjar sjunga, så tänkte även jag, det här stämmer inte, ingen nioåring har en sådan röst! En nioåring kan inte ha en så'n röst! Men Amira har en sådan röst!

Och jag lyssnade även på när Amira sjöng Ave Maria och Nesun Dorma...
Visst hör man ibland att rösten inte e så operavan, i tex Nesun Dorma, men hallå, Amira är nio år gammal! Och Nesun Dorma e svår, mycket svår, och sjungs ofta av män, typ Pavarotti!

Så det e bara njuta, och förundras över vilka underbara saker människor kan frambringa...
I det här fallet en liten människa! Man kan nog tala om både underbarn och underverk!
/Bengan

http://www.youtube.com/watch?v=UEMR3A4WLC8&index=1&list=RDUEMR3A4WLC8

http://en.wikipedia.org/wiki/Amira_Willighagen


Ps. Och vi får hoppas att det går bra även i fortsättningen för Amira!

 

Tullgarn

 

Inlagt 2014-07-03 10:47 | Läst 2840 ggr. | Permalink
Hej,
Helt makalös, så ung. Hoppas hon blir skolad och inte utsliten.
Tack för tipset.
Klapp till Roffe
Bob
Jag håller inte med.
Det låter inte bra och känns obehagligt, när man vet vad som kan hända med hennes röst.
"O mio babbino caro" är ingen svår aria för en utbildad sångare, men för svår för en 9-åring. Popmusik-juryn har ingen aning om hur opera skall låta! Det hörs även att hon inte vet vad texten handlar om. Och "Nessum dorma" hörs förfärligt!
Visst, hon är bara 9 år, men när man är 9 år skall man inte utsätta rösten för operaarior.
Det kan förstöra hennes röst i framtiden.
Det finns många unga utbildade operasångare, bl a kända namn, som sjungit för svåra arior för tidigt, och de har tappat sin röst senare under pågående karriär.
Hoppas att föräldrarna är kloka så att hon inte utnyttjas med för många engagemang för då förlorar hon även sin barndom.
Hon är inget underbarn, som tur är, och om hon sparar sin röst och utbildar den i lagom takt, så kan hon mycket väl bli bra i framtiden. Och det önskar jag henne!
Känner inte till huruvida de stora operascenerna tillåter ljudmanipulation men är ganska övertygad om att tjejen skulle framstå mycket mer som en 9-åring om hon uppträdde un-plugged. Därmed inte sagt att hon saknar talang;)

/Stephan
Tack för att du delade med dig av tipset om Amira!

Ett par av kommentarerna här är väldigt negativa. Vilken tur att vi har sådana kunniga människor här på FS som kan tala om för oss hur saker och ting verkligen förhåller sig, så att vi inte förfaller till att reagera spontant och lita på våra egna känslor. Jag har sett dem göra bildkommentarer också. Nåväl, Mozart var säkert inte heller någon verklig talang när han var 7? Säkert helförstörd av berömmelsen innan han var vuxen! De över 20 miljoner som entusiastiskt tittat på hennes framträdande på YouTube är bara naiva, den saken är klar. De har inte fått veta av våra kunniga FS-medlemmar vad som är den verkliga sanningen.

För egen del önskar jag denna makalösa talang all lycka.
Wolfgang 2014-07-08 10:42
Att hon kan sjunga bestrider jag inte, det kan många 9-åringar, men hennes sätt att sjunga är trimmat och för hennes unga röst onaturlig. Hon exploateras av föräldrarna.
Men ingen skugga över tjejen, hon gör så gott hon kan!
Mozart var en talang redan som 5-åring och han visades upp av fadern runtom i Europa, vilket förstörde hans barndom och påverkade hans liv negativt i vuxen ålder Han fick aldrig vara barn, och fick sin fysik förstört på grund av att han ofta var sjuk under barndomsåren, troligen på grund av alla långa resor. Även hans förhållande till fadern blev ansträngt, som försökte styra honom även som vuxen.

Förresten, jag har en 3-årig sångutbildning och sjungit i Malmö Symfoniorkesters kör och har under många år haft intresse för sångrösten, så jag tillåter mig att kunna bedöma en röst.
Hälsningar
Wolfgang



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg