Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2370 / Det här med att vara fotokonstnär, och vilja bli upptäckt...

Kanske inte så viktig fråga, men tar mig ändå en kortare fundering! Om nu nå'n tycker den e intressant! Och så kanske även nå'n vill tillföra någon egen fundering i ämnet!

Man ju bli upptäckt på olika sätt inom foto, som tex att man fått jobb som fotograf, och/eller att man säljer bilder, och har ställt ut, och det kanske räcker?

Men att bli upptäckt för det här litet udda eller ovanliga fotandet, som kanske räcker längre än fram till pensionen, hur gör man då? Först måste man såklart fota litet udda och ovanligt såklart, och sannolikt under en längre tid, de e väl det enkla svaret till att börja med!

Och man måste även visa upp sitt fotande! På rätt ställe! Det kanske inte e så lätt idag, även om det finns mängder av arenor, tex på internet och andra ställen, men de här internetarenorna kanske ändå inte gör att man blir upptäckt, just genom att så många är på de här arenorna, och kanske också för att de här arenorna mest används för sociala kontakter! :) 

Så hur göra ett fotoavtryck, både under tiden man lever och som även stannar kvar efteråt! Visst borde det vara en existensiell fråga för en sökande fotokonstnär? ;)

Nu tror jag att många på Fotosidan kanske inte har de här funderingarna, utan e på Fotosidan just för att Fotosidan e väldigt intressant, mycket trevlig, kul och inte minst social!

 

 

Men för den som har en fundering på ett liv efter detta! ;)

Och då tror jag också att det e viktig att ha kontakter, frånsett den udda konstnärligheten som fotografen såklart måste ha i botten! Och så måste man "snöa in" på litet udda fotoämnen, som kanske inte riktigt passar in på typ Gallerix tex! ;)  Och vad gäller kontakter, så kan man bli sedd med hjälp av kontakter! Kontakter kan lyfta fram, eller lyfta upp konstnärer! Och om kontakten e bra, och betydelsefull, så kan kontakten med sin pondus också tala om för besökare, att den här udda fotografen är riktigt, riktigt bra!

För att sammanfatta det hela, så tror jag att udda fotografi kan vara mest intressant i längden!  Om nu bilden skall leva länge! Men det betyder att det måste vara en udda fotograf inblandad!
Udda på allvar alltså!

Så en "djupborrande" och udda, litet egensinnig fotograf, det kan nog vara nå't för framtiden!
Tror jag!

/Bengan

 

Inlagt 2014-07-03 16:20 | Läst 1743 ggr. | Permalink
Eller så gör man som Vivian Maier. Lägger rullarna på hög och låter dem "upptäckas" av någon när man dött. Då har antagligen bilderna "mognat" ordentligt =)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg