Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2371 / Skönt att inte vara helt ensam! ;)

 

Det här med att vara helt ensam, så illa e det nog inte, men ibland känns det så i en tid då allt skall vara digitalt, vare sig det funkar eller inte! ;) Så här e en bild på en annan avvikare! Otrendig liksom! Retro kanske man också kan kalla det! Som läser pappers-DN till frukosten! Tack för den annonsen DN! Gärna fler liknande annonser! :)

Nu ser dagen ännu ljusare ut!
Å ha en bra dag ni med!
/Bengan

 

Inlagt 2014-07-04 08:17 | Läst 2143 ggr. | Permalink
Vi människor blir snabbt beroende av saker som gör vår tillvaro lite enklare, som det digitala t ex. Samtidigt vill vi gärna hålla fast vid vissa saker, som papperstidningen. Tror inte jag haft någon morgontidning på 15 år, för mig fyller den ingen funktion, den innehåller ju bara gamla nyheter (gårdagens). Men, den dagen då det finns en digital papperstidning som man kan vända, vrida och vika hur man vill, och aldrig behöver släpa till pappersinsamlingen, ja då kanske jag hittar tillbaka igen.
N Thomas Meldert 2014-07-04 09:13
Än sen då? Det gör väl inget att det är gårdagens nyheter vi läser i papperstidningen. Jag har då inte bråttom att få veta eländena i världen. För övrigt är nyheterna gamla redan efter 5 minuter i dagens speedade värld. Inte blir man lyckligare av att veta det precis när det hänt. Det skulle möjligen vara intressant att veta saker i förväg. Då kanske vi kan undvika en del katastrofer. Men då är det nog bättre att fråga profeter och orakler =)
Ingemar Svensson 2014-07-04 10:44
Vad som händer i framtiden vet vi ju redan. Det är bara att lyssna på ekonomer, politiker och alla fundamentalister. Nja, bättre att läsa hur det egentligen gick, färska nyheter:)
Man kan ju hoppas att de olika versionerna beskriver verkligheten likadant. Eller kan man få olika versioner av den också?
Flash Gordon 2014-07-04 08:59
Olika versioner av verkligheten kan ju enkelt få redan idag.
Om man köper versionen Aftonbladet och sedan versionen DN och läser om t.ex. vad som händer i Almedalen så har man direkt två väldigt olika versioner av verkligheten.
pic-tor 2014-07-04 10:12
Jo, men nu handlade det ju om DN.
Svar från Benganbus 2014-07-04 11:19
Någonting som man ofta inte tänker på, det är att kostnadseffektiviteten styr nästan överallt, även vad gäller nyheter, och de nyheter vi får presenterade, samlas ofta ihop av ett annat företag, som sedan tidningen köper nyheterna av! Det blir billigast att köpa in ett redan färdigt nyhetspaket, än att ha en egen redaktion för det här.
Den som är litet observant märkar det här, bla om man läser olika "tidningar" och tittar på Tv-nyheterna så ser man i stort samma nyheter/utlandsnyheter.
* Nu blir de politiska nyheterna såklart olika, beroende på vilken politisk inriktning tidningen har.

Tidningar och liknande har ett avsvar för sina aktieägare, att sälja så det går med vinst, även nyheter! Och man vet vad som säljer bäst! "Bilar, brudar, snabba stålar, sport och katastrofer!" ;) :) Även Tv köper in de här nyheterna.
Så att försöka följa med litet mer på djupet vad som händer ute i Världen, via "nyheterna" i tex en dagstidning, vare sig den ligger på internet eller på papper, det kan nog diskuteras! Vi får såklart de nyheter som säljer bäst! Dumt vore annars av en kommersiell tidning!

Vad har det här med DN att göra då, jo ännu så länge så har DN och några tidningar till, råd att skriva litet djupare om omvärlden, man har även några anställda skribenter och köper in litet unikt material, kalla det förklarande fördjupningar av omvärlden. Men det här är som sagt en kostnadsfråga och tidsfråga hur länge det här funkar i en internetvärld där allt skall vara gratis.
Och visst finns det "viktiga nyheter" på digitala DN också såklart, men jag tycker att det e svårt att hitta bland allt annat som pockar på uppmärksamhten i ett digitalt läsmedia! Reklam som ligger blinkande på sidorna, pockar också på uppmärksamheten, även om man inte tror man märker det.
Så för mig känns en papperstidning mer förjupande att läsa, just genom att jag inte blir störd när jag läser och kan fundera i lugn och ro på det jag nyss läst.
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg