Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2318 / Bilder och politik! Även på Fotosidan?

 

cleaner....

Ganska opolitiskt bild, eller vänta nu, vad är budskapet i bilden....?

Å man kan även undra över vad politiska diskussioner har att göra på en fotosida? Här borde man få vara i lugn och ro med sitt fotograferande, och slippa politiska bilder eller politiska bloggar, eller världen utanför, eller hur? Och nu talar jag om tydliga politiska saker! Som man lätt ser och uppfattar! Eller...?

Å en bild på en tiggare tex, som man numera ofta ser, är det att ta politisk ställning? Tex med en rubrik som "Medmänniska!", eller "Så här får det inte vara i Sverige i dag!"  Eller bilder på människor som talar i mobiltelefoner hela tiden! En positiv teknikbild, eller en undran vart samhället är på väg!

Men man kan även  visa litet lugnare bilder, som naturbilder eller barnbilder (OBS! Det här e bara ett exempel, inget annat) Å det e väl ändå ganska opolitiskt att visa barn och naturbilder! Bara det inte e barnbilder från Estland tex! Eller sönderbombad natur i Syrien. 

Men även sk. "opolitiska bilder", kan också, ofta ganska omedvetet, signalera ett gillande av det bestående som nog också e ett politiskt ställningstagande!?  ;)   Jag menar typ, "Så här skall riktiga bilder vara! Inga konstigheter! Så har dom alltid varit! Och kom inte och tyck nå't annat!" ;)

Politik och politiska åsikter är olika för olika människor! Tydlig, eller ibland e budskapet förfinat eller marknadsfört till nästan oigenkännlighet! Å vad är det för fel med att ha olika åsikter då? Om man nu inte är Taliban!

Å då den stora frågan, hur klara sig undan politik på Fotosidan?

Jag brukar göra som när jag går in i en Pressbyrån, jag undviker att titta i vissa tidningar! Jag vet flera tidningar som jag tycker är klart olämpliga för andra också! Vilka säger jag inte!  Det får ni själva bestämma!   ;)

Men jag kan helt klart leva med olika tyckanden både i samtalsverkligheten, i Pressbyrån eller i "verkligheten" här på Fotosidan! För jag har mina egna trix som sagt!

 

Mad Max

Dagspolitisk bild?
Nej då inte alls, jag ville bara visa vilka fina färger det kan bli på brända bilar! Fast...! ;)

Och det har alltid funnits politiska bilder inom konsten, ta tex Goya eller Picasso, eller fotografer som W Eugene Smith, Robert Frank, mfl. Och dom e ju ganska kända, så att ta ett politiskt ställningstagande i sin bildkonst, kanske ändå inte e så dumt om man vill märkas litet extra som konstnär, och inte bara märkas över en dag med ett Gilla liksom! ;)  Om man nu skulle vilja märkas litet långsiktigt alltså!   ;)

Så "låt tusen blommor blomma", men inte på det Kinesiska sättet, det kommer ni ihåg va?
Utan som på en svensk slåtteräng! Den Svenska slåtterängen är en av de artrikaste biotoperna i Världen! En så'n plats skall man inte astfaltera i onödan!

Ha en bra dag, även ni som bor i asfaltsdjungeln! ;)
/Bengan

 

Ps. Här på bilden nedan har jag bara registrerat en annan människas poltitiska åsikt, absolut inget annat! Men bilden är borta numera, så den här bilden är bara ett historiskt dokument på en förlegad åsikt! Eller...?  ;)

 

concrete

 

 Postat 2014-05-14 07:41 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2317 / Nu vet jag varför jag inte köpt nå'n ny Leica nyligen!

 

 

Varning för starka och hemska tabeller i det här Tv-programmet! Vetenskapens Värld, som sändes nyss.  Här e länken till programmet! http://www.svtplay.se/video/2040485/avsnitt-16

Och som sagt, det här e nog ett inlägg i Leica-debatten också! Vad gäller konsumtion alltså!  För ett konsumtionssamhälle bygger på konsumtion! Många handlar, och skapas det nya jobb!

Å då måste det finnas pengar att konsumera/handla för! Konsumtionspengar måste spridas ut mycket mer solidariskt än vad det gör numera! Annars blir ingen större verkan eller fler jobb! Om bara små grupper i ett samhälle har råd att konsumera, då blir det ingen tillväxt! Och låga inkomster bland grupper som arbetslösa och sjuka föder även social oro...

Så varför inte börja med att låta inkomster under 12.000 vara skattefria?

Allt för idag, å tur e väl det, godnatt!
/Bengan

Ps. Men försök å titta på Vetenskapens Värld, de e en riktig rysare! Ett samhälle med stora skillnader, vad gäller hälsa och även inkomster, blir som sagt även ett oroligt samhälle....

 Postat 2014-05-12 21:54 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 2316 / Vad har Leica med Leica att göra numera? En fundering!

 

 Spelare


Efter nå'n timme i skogen med Roffe, så har funderingar kommit och gått, å nå'n säger nog att man inte skall gå och fundera i ensamheten, man kommer bara på en massa onödigt! ;)  Jag började fundera på Max Tegmark, å ni som vet, ni vet, och för några år sedan så tyckte jag han va litet flummig, men efter att tiden har gått, och man hittar en del underligheter eller kalla det va ni vill, via den teoretiska fysiken, så kan jag nog inte säga varken det ena eller det andra, utan att det här e mycket intressant!

Se'n funderade jag på Leica, och vad Leica står för!  (Jag hoppar litet i funderingarna märker säkert nå'n!) Alltså, i början va det ju ingenting, ni vet, sedan kom Leica! ;) Eller en liten sökarkamera som sedan blev en mätsökarkamera, med små och kompakta objektiv! Så på den ena sidan stod M Leica och på andra sidan SLR! Så långt e ju allt gott och väl!

Men sedan skulle Leica göra SLR, och ni vet hur det gick! Och se'n kom det digitala, med M8, M9 och det går väl an, men sedan började resan ut i det okända!

Nu är Leica ett märke synonymt med hög kvalitet, högt pris och en grej som man gärna kan lägga litet pengar på, för då syns man! Kolla! Red Dot liksom! ;)

Så för mig är Leica, gängleicor och M Leicor och inget annat!
Andra får självklart ha en annan åsikt, och andra Leicor,
självklart! ;)

/Bengan

 

 

 Postat 2014-05-12 11:28 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 2315 / Inget viktigt i bloggen, utan bara litet nördigt om Leica M4! Varning alltså!

 

Har tittat i några äldre FOTO, och hittar både bilder, reportage och reklam! Förr va ungefär som nu, men kanske litet lugnare? Reklam fanns det i FOTO alla fall och även om Leica! Det här året va det Leica M4 som va på tapeten! Och man trodde att Leica M4 skulle kunna vara i bruk fram under 2000-talet, och det stämmer ju nu när vi har facit i hand! Och Leica M4 e en speciell M-Leicamodell, även om det finns andra åsikter!  Från dom som inte har en M4 alltså! ;)

Och diskussionerna i tidningarna va ungefär då som nu, Rosenlunderiet mot den nya bildsynen, och så om skärpa såklart! Å reklam för Tri-X!

Hittade för övrigt några egna 1960-talsbilder i en negativmapp!

 

6:an vid Roslagstull!  Och om jag inte missminner mig så sa spårvagnsföraren så här när han tittade upp i himlen: "Jag känner på mig att dom snart tar bort spårvagnarna i sta'n, men de e lugnt, för snart kommer dom på att de e bra med spårvagnar, å då kommer dom tillbaka!"

 

 

Trådbuss i Årsta! Å varför vet jag att det e i Årsta då? Jo för att om vi hade varit på Brunkebergstorg, den andra ändhållplatsen, då hade vi suttit på ett fik under de här fem till åtta minuter man ofta kunde ha på sig vid ändhållplatsen! Årsta va helt värdelöst på fik!

 

Fredag em....

Och Spritmuseét har hittat en av mina bilder från Systembolaget på 1960-talet, och vill låna bilden, och det skall vi väl kunna komma överens om! Och om man säger så här, att en glad min och fnitter i den här kön, det va inget att rekommendera, då kunde man bli utan! ;)

Annars rätt lugnt i Gnesta så här på söndagskvällen,
och det e skönt!

/Bengan

 

 Postat 2014-05-11 18:28 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 2314 / Kosläpp och konst! På utflykt i Gnestatrakten! Och melodifestivalen!

 

Keramisk jätteskalbagge!

 

Keramisk trilobit!

Vi va på Kosläpp i dag, men såg inga kor, för vi tittade på konst och konstnärer! Man måste prioritera när tiden e kort!

 

 

Konstnär! Keramiker!  (Ulla Ceder Stjärnhov)

Men det va trevligt och spännande, och jag återkommer senare till några av konstnärerna för att fota när dom jobbar!

Se'n hem för att städa tomten, då vi fällt två tallar, och då blir det mycket barr!

 

Trädgårdsarbetare! Barrensare!

Nu e det visst Melodifetivalen, men jag hör musiken där jag sitter, så jag missar inget! Å min fru ligger och läser i soffan, och har ljudet svagt på, så hon missar inget heller!

Ha en fin lördagskväll!
/Bengan

 

 Postat 2014-05-10 22:09 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5 6 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg