Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2316 / Vad har Leica med Leica att göra numera? En fundering!

 

 Spelare


Efter nå'n timme i skogen med Roffe, så har funderingar kommit och gått, å nå'n säger nog att man inte skall gå och fundera i ensamheten, man kommer bara på en massa onödigt! ;)  Jag började fundera på Max Tegmark, å ni som vet, ni vet, och för några år sedan så tyckte jag han va litet flummig, men efter att tiden har gått, och man hittar en del underligheter eller kalla det va ni vill, via den teoretiska fysiken, så kan jag nog inte säga varken det ena eller det andra, utan att det här e mycket intressant!

Se'n funderade jag på Leica, och vad Leica står för!  (Jag hoppar litet i funderingarna märker säkert nå'n!) Alltså, i början va det ju ingenting, ni vet, sedan kom Leica! ;) Eller en liten sökarkamera som sedan blev en mätsökarkamera, med små och kompakta objektiv! Så på den ena sidan stod M Leica och på andra sidan SLR! Så långt e ju allt gott och väl!

Men sedan skulle Leica göra SLR, och ni vet hur det gick! Och se'n kom det digitala, med M8, M9 och det går väl an, men sedan började resan ut i det okända!

Nu är Leica ett märke synonymt med hög kvalitet, högt pris och en grej som man gärna kan lägga litet pengar på, för då syns man! Kolla! Red Dot liksom! ;)

Så för mig är Leica, gängleicor och M Leicor och inget annat!
Andra får självklart ha en annan åsikt, och andra Leicor,
självklart! ;)

/Bengan

 

 

 

Inlagt 2014-05-12 11:28 | Läst 2372 ggr. | Permalink
Vidhåller att den var snyggare utan den röda pricken, men fin ändå, jag hade en svart M6, minns inte om den hade Red Dot, alla hade kanske det, M6:or alltså. LO
Svar från Benganbus 2014-05-12 12:01
Jag tycker inte man tänkte så mycket på den här röda punkten tidigare, eller så tejpade man över den! Numera skall den synas! ;)
/B
Dubbelolle 2014-05-12 12:42
Ja den borde blinka varje gång man tog en bild, vore flashigt! LO
Svar från Benganbus 2014-05-12 19:11
Bara det går att stänga av när man e på sta'n!
På party, så vore det blinkande helt Ok! Kolla en Leica! ;)
/B
Jag tror jag förstår vad du menar, och du har väl en poäng där när det gäller kamerorna. Men: objektiven är ju fortfarande desamma, och det kommer nya som fungerar på vilken M-modell som helst.

Det är ju fortfarande objektiven som är bäst, Leitz är ju ett optikföretag från början om jag inte minns fel.

/T
Svar från Benganbus 2014-05-12 11:56
Det jag tyckte va så suveränt och unikt på M-kameran det va sökaren!
Jag har ofta missat det här med optiken, då jag har använt en del japanska objektiv under åren!
Och på 1930 och 1940-talet så va nog Zeiss snäppet värre vad gäller optik.
Se'n kom Summicron på 1950-talet, mycket tack vare att Zeiss va tvungen att släppa sitt patent på antireflexbehandlingen!
/B
Lite intressant är det. Eftersom många har en klar uppfattning om att detta är en kamera som inte borde finnas idag eftersom den är i den är närmaste odemokratisk på grund av priset. Att kameran var helt ok förr är det inget som helst tvivel om!!
Leica var uträknad för några år sen av kamerakännarna. Flera andra kända märkena gick i graven tex Contax. Leica överlevde, men flera anser förmodligen idag att det är med fel sorts ägare! Jag tror att de flesta som jobbar i Leica, med den utveckling och expansion som nu pågår, är rätt så stolta över sitt RED DOT och vad det står för. Att betala anständigt för en vara är inte fel om den produceras under anständiga former och håller hög kvalitet över tid. Tyvärr ser vi alltför många exempel på motsatsen. Inte minst på anständiga arbetsförhållande och löner tex i Asien.
Som tur är, är valet fritt för var och en eller....
Mvh/Jörgen



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg