Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2318 / Bilder och politik! Även på Fotosidan?

 

cleaner....

Ganska opolitiskt bild, eller vänta nu, vad är budskapet i bilden....?

Å man kan även undra över vad politiska diskussioner har att göra på en fotosida? Här borde man få vara i lugn och ro med sitt fotograferande, och slippa politiska bilder eller politiska bloggar, eller världen utanför, eller hur? Och nu talar jag om tydliga politiska saker! Som man lätt ser och uppfattar! Eller...?

Å en bild på en tiggare tex, som man numera ofta ser, är det att ta politisk ställning? Tex med en rubrik som "Medmänniska!", eller "Så här får det inte vara i Sverige i dag!"  Eller bilder på människor som talar i mobiltelefoner hela tiden! En positiv teknikbild, eller en undran vart samhället är på väg!

Men man kan även  visa litet lugnare bilder, som naturbilder eller barnbilder (OBS! Det här e bara ett exempel, inget annat) Å det e väl ändå ganska opolitiskt att visa barn och naturbilder! Bara det inte e barnbilder från Estland tex! Eller sönderbombad natur i Syrien. 

Men även sk. "opolitiska bilder", kan också, ofta ganska omedvetet, signalera ett gillande av det bestående som nog också e ett politiskt ställningstagande!?  ;)   Jag menar typ, "Så här skall riktiga bilder vara! Inga konstigheter! Så har dom alltid varit! Och kom inte och tyck nå't annat!" ;)

Politik och politiska åsikter är olika för olika människor! Tydlig, eller ibland e budskapet förfinat eller marknadsfört till nästan oigenkännlighet! Å vad är det för fel med att ha olika åsikter då? Om man nu inte är Taliban!

Å då den stora frågan, hur klara sig undan politik på Fotosidan?

Jag brukar göra som när jag går in i en Pressbyrån, jag undviker att titta i vissa tidningar! Jag vet flera tidningar som jag tycker är klart olämpliga för andra också! Vilka säger jag inte!  Det får ni själva bestämma!   ;)

Men jag kan helt klart leva med olika tyckanden både i samtalsverkligheten, i Pressbyrån eller i "verkligheten" här på Fotosidan! För jag har mina egna trix som sagt!

 

Mad Max

Dagspolitisk bild?
Nej då inte alls, jag ville bara visa vilka fina färger det kan bli på brända bilar! Fast...! ;)

Och det har alltid funnits politiska bilder inom konsten, ta tex Goya eller Picasso, eller fotografer som W Eugene Smith, Robert Frank, mfl. Och dom e ju ganska kända, så att ta ett politiskt ställningstagande i sin bildkonst, kanske ändå inte e så dumt om man vill märkas litet extra som konstnär, och inte bara märkas över en dag med ett Gilla liksom! ;)  Om man nu skulle vilja märkas litet långsiktigt alltså!   ;)

Så "låt tusen blommor blomma", men inte på det Kinesiska sättet, det kommer ni ihåg va?
Utan som på en svensk slåtteräng! Den Svenska slåtterängen är en av de artrikaste biotoperna i Världen! En så'n plats skall man inte astfaltera i onödan!

Ha en bra dag, även ni som bor i asfaltsdjungeln! ;)
/Bengan

 

Ps. Här på bilden nedan har jag bara registrerat en annan människas poltitiska åsikt, absolut inget annat! Men bilden är borta numera, så den här bilden är bara ett historiskt dokument på en förlegad åsikt! Eller...?  ;)

 

concrete

 

 

Inlagt 2014-05-14 07:41 | Läst 1642 ggr. | Permalink
bengt, vad du vänder och vrider på orden! förutom att jag tyckte det var itnressant läsning så var det riktigt kul skrivet också! dagens skratt avklarat tack vare dig!
Svar från Benganbus 2014-05-14 22:15
Tack för det Jonas!
Funderar högt ibland... ;)
Å så här kan det gå! :)
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg