Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2066 / De kanske e så, att fototiden börjar när mörkret kommer!? Jag känner i alla fall inspirationen komma!

 

Porträtt på gatan..

Visst låter det litet konstigt att börja få inspiration och känna att nu e det dags, nu när dagarna blir kortare och mörkret bara ökar?


Södra Station

Men jag har svårt för solljuset, som en figur i en saga även har sagt! Men det beror nog också på att jag tycker att bilderna får mer dramatik i sig på kvällar/nätter, tex i sta'n!

 

Utanför Sucken!

Nu e jag inte dummare ;) att jag fattar att det här med mörker, de gör det klart svårare om man fotar natur och fåglar å sånt! Men vi som gillar att smyga omkring i storstadsdjungeln, vår tid e nu!Snapshot 2

Tycker alltså att kvällsbilder på sta'n, med eller utan människor, ger en viss dramatikhjälp i bilden! Och får man litet extrahjälp, så e det väl bara å tacka å ta emot! :)Nattljus

Så nu skruvar jag upp ISO på både digitalkameran och analogkameran, sätter på mig Trenchcoaten och hatten, å går ut på stan! Poolen Night Hawks väntar på fler bilder!

 

Bofills Båge

 

Ha en fin kväll, och håll e inne där det blåser!
/Bengan

 

Ps. Vad gäller blåsten eller stormen som pågår i södra Sverige, så Läser jag just nu på SVT:
"Det e farligt att vara ute!"
Två rader längre ned står det sedan: "Har du bilder eller film från stormen - kontakta oss!"
Inomhusbilder, eller? ;)

 

 

 

 

 

 Postat 2013-10-28 19:03 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2065 / Stormen kommer!!

 

Stormen kommer som sagt!


I dag va det litet av en vilodag, eller mellandag, innan nästa händelse kommer! Det som hände i helgen det va ett födelsedagsfirande, och nu verkar det komma en storm! Vi får se hur det blir i Östra Svealand framåt natten. Tror jag skall bära in litet ved!

 

Vi skyndar oss hem Husse!

Vad gäller födelsedagen så va det för min fru! Mycker saker hände under kvällen! Tal, musik och annat kul! Jag va serveringspersonal bla, så jag hann inte fota, men några smygfotningar blev det!

 Här är det två sångare, som vi har varit barnvakt åt för inte så många år sedan! Den unga damen sjöng bla en Stinglåt, med en röst som Eva Cassidy, och se'n ställde sig den unge mannen upp och sjöng Anthem från Chess! I och för sig så har han sjungit i OD-kören och Gustaf Sjökvists Kammarkör, det kanske underlättar?  Och som sagt, de va inte så länge sedan vi satt barnvakt!

Mycket kul och trevligt va det i alla fall, men aningen stressigt till och från, så idag e det litet av en vilodag innan nästa upplevelse kommer! :)

/Bengan

 Postat 2013-10-28 13:53 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2064 / De va mycke i helgen! Inte mycket bloggtid alltså! Men Leica i alla fall!

 


Nära anhörig fyllde sextio, så det va full rulle i dagarna tre! Planering innan, sedan huset fullt med folk, släkt och vänner, musik och tal, och långa stunder av trevliga samtal! Så att blogga, det har jag inte haft tid med! Men jag försöker göra en liten längre blogg i morgon, och som handlar om något! :)

Ha en fin söndagskväll!

/Bengan

Ps. För att få litet fart på ämnesomsättningen efter festen, så tog vi en promenad på Sörmlandsleden i dag! Men Leica IIIf och en Sonnar 1.5!

 Postat 2013-10-27 18:41 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2063 / Hundar e som barn, man måste torka dom om munnen!

 

Orsaken till muntorkningen va att Roffe fick tag på en lämmel, och det blev röda fläckar under hakan. Roffe e ju en råttfångare av själ och hjärta, ligger i generna, så när vi e i fjällen så händer det saker blixtsnabbt...

 

Har nog inte berättat att Roffe opererades för några månader sedan för urinsten. Å här är det under rehabiliteringen. Jag satte upp ett solskydd år Roffe. De va bara det att solskyddet va för litet, efter några minuter så hade Roffe solen i ansiktet igen...

 

Så jag fixade ett större solskydd såklart! Men då tyckte Roffe att det skymde sikten så han flyttade sig ut i solen efter nå'n minut! Tack för det!! ;)
Vad gäller den här kragen, så va det inga problem konstigt nog, han verkade inte störas av den fast han hade den även när han sov..

 

Så kommer en annons! :) En granne undrade om jag kunde sälja de här grejerna som har tillhört hennes man. 300 kronor vill hon ha för rubbet. Kamerorna funkar, blixten e inte kollad. På Ellens i veckan så fotade Ulf med en så'n här Yashica Elektro 35, och det verkar vara en bra optik på kameran!

 

Å nu e nya pelletspannan igång i källaren. Funkar bra tycker jag, och har även en elpatron som går igång om pelletsbrännaren inte skulle funka av någon anledning. På gamla pannan, en ved och oljepanna som vi konverterat till pellets, så fanns ingen elbackup, men den funkade oklanderligt ändå.
Men, pannan va från 1986, så vi tycket att nu va det dags att byta!

 

Å hittade nyss ett äldre verktyg i källaren. Jag har ju arbetet som guldsmed en gång i världen och den här mätgrejen e därifrån.

 

En femtioöring verkar vara 1,4 mm tjock!

 

Avslutar med en bild på den unge mannen igen, här skall vi gå ut på den sista pinken men Roffe e inte speciellt intresserad...
Så jag får försöka klä på honom reflexvästen och selet, å han e helt lealös, han bara rullar runt när jag försöker få på attiraljerna, å min fru säger, "måste du hålla på å curla med honom så där!?"
Men då prasslar jag med litet godis i fickan! Då e han uppe på en gång! Lätt som en plätt liksom! :)

Ha en fortsatt fin kväll!
/Bengan

 Postat 2013-10-25 21:20 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 2062 / Hur det kunde vara förr! Och jag har en bild på det!

 

Hittar bilder som jag inte kommer ihåg att jag tagit, och det e kul! Här e en sådan bild! (Jag verkar ha tagit flera bilder vid samma tillfälle!) I Gnesta fanns det tidigare en vänthall i stationshuset! Den stod öppen nästan hela dygnet! Obevakad! Ni läste rätt!

För c:a åtta år sedan va man tvungen att stänga vänthallen på natten, några år senare va man tvungen att stänga den helt för renovering, då moderna "konstnärer" hade upptäckt lokalen. Men efter öppnandet, men bara på dagtid, så fortsatte ändå "konsten" att frodas på väggarna då det inte fanns polisbevakning! ;)

Då stängde man lokalen igen, renoverade och byggde om!  Så nu är lokalen uthyrd till Pressbyrån och det e väl bra under rådande omständigheter? I alla fall när man såg vad som hände de senaste åren!

Men en fråga som jag inte riktigt kan släppa, eller svara på, hur kunde vänthallen förr stå öppen och obevakad utan att det hände något? 

/Bengan

 Postat 2013-10-25 09:13 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg