Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2062 / Hur det kunde vara förr! Och jag har en bild på det!

 

Hittar bilder som jag inte kommer ihåg att jag tagit, och det e kul! Här e en sådan bild! (Jag verkar ha tagit flera bilder vid samma tillfälle!) I Gnesta fanns det tidigare en vänthall i stationshuset! Den stod öppen nästan hela dygnet! Obevakad! Ni läste rätt!

För c:a åtta år sedan va man tvungen att stänga vänthallen på natten, några år senare va man tvungen att stänga den helt för renovering, då moderna "konstnärer" hade upptäckt lokalen. Men efter öppnandet, men bara på dagtid, så fortsatte ändå "konsten" att frodas på väggarna då det inte fanns polisbevakning! ;)

Då stängde man lokalen igen, renoverade och byggde om!  Så nu är lokalen uthyrd till Pressbyrån och det e väl bra under rådande omständigheter? I alla fall när man såg vad som hände de senaste åren!

Men en fråga som jag inte riktigt kan släppa, eller svara på, hur kunde vänthallen förr stå öppen och obevakad utan att det hände något? 

/Bengan

 

Inlagt 2013-10-25 09:13 | Läst 2313 ggr. | Permalink
Tja, opinionsbildare har förändrat attityder och gränser i vårt samhälle så att ungdomar växer upp i en värld där de kan göra nästan allt helt utan konsekvenser, och allt med minimala konsekvenser.
Tittar vi på de formande institutionerna, så har vi sänkt lärarnas lön och status, och i en konflikt mellan en elev och lärare, straffar vi alltid läraren.
Tittar vi på ordnings institutionerna, så är t.ex. polisen aldrig närvarande längre. Men varför skulle de vara det? De flesta har blivit övertygade av opinionsbildare, om att ordningmakten, polisen, faktiskt inte får lov att hålla ordning (och det ligger ju en del i det) utan att varje sånt försök representerar övergrepp.
Ett allmänt och kanske i vissa människors ögon ett förenklat svar , är det att tidigare generationer hade fått lärt sig att visa respekt och hänsyn, om sina medmänniskor och deras ägodelar. Detta innefattar förstås även allmän egendom. Samt att samhället i gemen vågade ställa krav på de uppväxande generationerna, något, som knappast förekommer idag
Erik Madsen 2013-10-25 13:12
Det är väl inte bara samhället att ställa krav? Hur är ansvaret på föräldrarna?
m.v.h. Erik / DK
Uppfostran har fått en helt annan dimension i dag. Det har gått helt över till den andra ytterligheten. När jag var barn / unga vi bör vägledas av vad vuxna säger, utan att ställa alltför många frågor. i dag finns det inte mycket respekt för vare sig vuxna eller myndigheter (för polisen exemplet).
Polisens roll är också en helt annan i dag. Fortfarande när jag var ung kunde den lokala polisen väl bara ge en bråkmakare en "øretæve" (danska uttryck) på en logdans utan att anklagas för våld.
m.v.h. Erik / DK
PS: Så det finns också många vuxna som inte följer lagar och allmänna uppföranderegler. Det är ganska galen i trafiken - åtminstone här i Danmark. Jag tror att svenskarna är bättre på det.
Som man bäddar, får man ligga. När varken samhälle, lärare, eller föräldrar får kröka ett hårstrå på telingarna, så skall man inte förvåna sig över hur det går.
För 20 - 30 år sedan hörde vi snacket - nu ser vi resultatet.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg