Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2065 / Stormen kommer!!

 

Stormen kommer som sagt!


I dag va det litet av en vilodag, eller mellandag, innan nästa händelse kommer! Det som hände i helgen det va ett födelsedagsfirande, och nu verkar det komma en storm! Vi får se hur det blir i Östra Svealand framåt natten. Tror jag skall bära in litet ved!

 

Vi skyndar oss hem Husse!

Vad gäller födelsedagen så va det för min fru! Mycker saker hände under kvällen! Tal, musik och annat kul! Jag va serveringspersonal bla, så jag hann inte fota, men några smygfotningar blev det!

 Här är det två sångare, som vi har varit barnvakt åt för inte så många år sedan! Den unga damen sjöng bla en Stinglåt, med en röst som Eva Cassidy, och se'n ställde sig den unge mannen upp och sjöng Anthem från Chess! I och för sig så har han sjungit i OD-kören och Gustaf Sjökvists Kammarkör, det kanske underlättar?  Och som sagt, de va inte så länge sedan vi satt barnvakt!

Mycket kul och trevligt va det i alla fall, men aningen stressigt till och från, så idag e det litet av en vilodag innan nästa upplevelse kommer! :)

/Bengan

 

Inlagt 2013-10-28 13:53 | Läst 2580 ggr. | Permalink
Bära in ved är nog bra om det blir långdraget. Hade kåk nära havet i Halland för några år sedan och då stängde man även fönsterluckorna när det blev elakt.

/Stephan
Svar från Benganbus 2013-10-28 18:09
Pelletsbrännaren är uraskad, ved inburen, ljus och tändstickor framtagna,
samt två ficklampor kollade och på plats! :)
Fönsterluckor,
då stog huset nära havet! :)
/Bengan
Roffe verkar vara en så kallad storm-hund. Du borde lita på honom.
Det är bara att hålla i hatten och hoppas att det inte blir så illa som Gudrun.
Svar från Benganbus 2013-10-28 18:06
Roffe har synpunkter på regnet också, jag va nyss ute i garaget och tog in några säckar pellets
samt förberedde vedspisen om strömmen skulle gå i natt, och försökte samtidigt att få Roffe att gå ut på tomten för en liten pink! Men Roffe satt bara på förstubron, under tak alltså, och tittade! Jag frågade om han inte va pinknödig? - Inte just nu, sa han!
Å så får vi som sagt hoppas, att det inte blir så illa som med Gudrun!
/Bengan
Fin bild på Roffe där han spanar efter stormen.Och sen med öronen uppåt styr hemåt. Kanske kan han lukta de hårda vindarna. Får väl se hur långt de når.
I vår skorsten har det nog varit för lång paus för där har flyttat in något, som piper och flyttar runt sig.
Vill inte tänka på vad som händer om vi skulle tända upp nu.
Någon/några skulle få varmt om hela kroppen då.
Södermanland och Stockholm har inga varningar utfärdade. Här i Kronoberg har SMHI utfärdat klas 3, högsta klass. Och det blåser konstant här nere sedan kl 17.30 ca. Och vindsstyrkan ökar hela tiden. Sonen kom just hem från Växjö med bussen och han tyckte den var på väg i diket flera gånger. Han hade svårt att cykla hem från hållplatsen. All tågtrafik är inställd sedan 16.00 och bussarna slutar gå 19.00 I Lessebo hade en flaggstång blåst kull. När jag stack ut huvudet för att kolla läget för en stund sedan följde jag med dörren som blåste upp och höll på att ramla. Batterier, tändstickor, värmeljus, ficklampor, fylld frys, ved för reservkaminen och sprit till reservköket finns hemma sedan Gudrun och Pär, som höll på att ta kål på oss. Folk ringer till lokalradion och varnar för att köra på vägarna. Hoppas det går bra ändå. Ni däruppe i Svealand kan nog känna er ganska lugna, den här gången också som det verkar. Ps Radion meddelar precis att 5000 kunder enbart hos EON i Kronobergs län är utan ström just nu.Ds
ha det fint!
Nils/
Nils Bergqvist 2013-10-28 18:59
Tillägg: meddelas just nu att i Halmstrad blåser det mer än orkan just nu, 35m/s (I byarna uppmätt 37,4 m/s)! Här i Kronoberg och Lessebo är det lite "lugnare" bara kring 25 m/s. 40.000 hushåll strömlösa i södra Sveriege.
Svar från Benganbus 2013-10-29 12:06
Klarade ni er bra under stormen Nils?
Vi här i Gnesta, kände väl en lätt bris, men i stort sett inget mera!
Så de blev litet överkurs att ta in ved mm! :)
Hälsningar Bengan
På Öresundsbron 45 M/S!(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg