Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2081 / En utställningen ger ett bra avbrott i fotograferandet och det ständiga bloggandet! Tips alltså!

 

 

Om en dryg vecka är det dags att visa bilder på vägg igen, på Gnesta Konstrunda. Och det är kul. Det blir annorlunda än att lägga upp bilder i bloggen, eller i nå'n pool, eller på Fejan, eller på Flickr, även om webbandet också e litet kul, på nå't sätt, eftersom jag ändå håller på med det!  ;)

Men att visa bilder i verkligheten för "verkliga" människor är något helt annat! En annorlunda verklighet alltså, som kanske inte e så vanlig numera tyvärr! Nu är det såklart en del saker som måste göras innan en Konstrunda, bla den ständiga frågan, vilka bilder skall jag visa? Och även hinna beställa kopior via Crimson!  Och skall jag ha bilder till försäljning? Nåja, det här känns mera som lyxfrågor!

Å så måste man tänka litet på sin klädsel när man e i verkligheten, även raka sig och borsta tänderna, det behöver man ju inte göra på Fotosidan när man visar bilder, eller skriver en, som man tycker, väldigt klurig blogg! ;)

 

Så ett tips, försök att visa bilder någon annan stans ibland också, inte bara i nå'n blogg på Fotosidan, för där blir det ofta bara ryggdunkningar från samma personer, och hur utvecklande e det? ;)  För kompisar vill såklart vara snälla! Och det e väl trevligt i och för sig..!?

Och vad ser man på en bild som presenteras på webben, jag bara frågar!? Alla bilder se hyffsat bra ut med hjälp av litet Photoshoppande!  Men när man gör en papperskopia, kanske i storlek 40 x 50 cm, där folk kan gå nära och titta, det skiljer agnarna från vetet!

Å det finns alla möjliga eller omöjliga ställen att hänga riktiga bilder på. Jag har hängt på bibliotek, tandläkarväntrum, på Plattan, på vårdcentral, i en teaterfoaje, på konditorier och kafeér, i kommunhuset, på olika plank och nu på en Konstrunda. De e bara å fråga om man får hänga några bilder på ett fik tex! De e inget farligt att fråga! Å se'n om det här inte ger så mycket ekonomiskt, det finns andra värden i livet än pengar!

 

Bloggutfyllnadsbild! :)

Å snart alltså, skall jag visa ett antal bilder under två dagar på Gnesta Konstrunda! Tror det e sjätte eller sjunde året jag e med? Det brukar bli mellan 3-400 människor under de här dagarna som passerar min utställningsvägg. Och det kommer att bli många trevliga samtal, det vet jag redan, och framför allt frågor, och de e nog den största behållningen av det hela, träffen med människor.

Men efter det så kommer nog den riktiga hösten, och då får jag väl fortsätta och blogga litet då och lägga litet bilder i bloggen, och kunna vara orakad, för det ser ingen, och hoppas nå'n skriver i kommentarsfältet, ofta nå'n kompis alltså, vilken fin bild! ;)

Men de e klart, små ljusningar finns ändå ute i verkligheten mellan bloggandet i höst. De e två pågående fotoprojekt, Kocksgtan 24 och ett projekt till som e litet hemligt än så länge, å så fikat på Ellens varannan onsdag såklart! Å första Ellens-fikat för hösten de e i dag förresten! Startar c:a 15.00!

Men som sagt, några små tips för er som behöver komma ur bloggberoendet och kanske få litet större spännvidd och kanske litet nytänk på fotandet! ;)

/Bengan

 

 

 

Roulette

 

 Postat 2013-08-28 08:19 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2080 / Vissa bilder blir bara bättre! Vare sig dom e tagna i svartvitt eller färg! ;)

 


Tycker det är svårt att veta vad som blir bäst i en bild, svartvitt eller färg! För mig e det nog en smaksak, som en del annat här i världen. Tex vilken öl som passar bäst till sillen! Jag tycker nog att Epic står sig bra just nu till sillen, men bara om det också serveras Bäska droppar och Vikabröd!

Men visst e det svårt att diskutera smak, jag får ingen större förståelse över mitt Bäskadroppar gillande bland juniorer, dom får väl växa till sig litet så dom fattar finesserna! ;)

Samma med Vikabröd, å de flesta säger att det e för dyrt dessutom!! Men de e nog tiderna nu, allt ska vara billigt, flyg billigt bara och bry dig inte om att piloterna e utarbetade och stressade, bara det e billigt!

Ok, va va jag nu...
jo färg eller svartvitt va det visst...

Jag tror det e en smaksak! Och i början gillar alla färg, se'n av någon konstig anledning så börjar en del spåra ur och fotar en del i svartvitt!

Man ser kanske verkligheten på olika sätt, eller vill beskriva den på ett annorlunda sätt, ungefär som man bakar efter olika kakrecept eller har olika matrecept, å alla gillar heller inte surströmming! För de e väl de konstigaste som finns, att äta surströmming!!?? :)

Och för övrigt, så fotar jag mest i svartvitt när jag inte fotar i färg! :)

/Bengan

 Postat 2013-08-27 11:17 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2079 / I morgon onsdag första Ellens på Tårtan för höstterminen! Välkommen!

 

I morgon startar som sagt höstterminen på Ellens igen efter sommarlovet! Vad gäller de här fotografträffarna på det här Hornsgatsfiket, så har det pågått några år nu! Mycket beroende på att fiket ligger centralt och även har en spännande historia, som nu har väckts till liv igen med att namnet ändrats till Tårtan och att bilder från Tv-programmet från 1970-talet sitter på väggarna i fd. Ellens bageri! Foto och bildhistoria!
http://blog.svd.se/mittstockholm/2012/10/30/stall-dina-fragor-till-carl-johan-de-geer-om-tartan/

 

Vad jag kan tycka är litet tråkigt och synd det är att så få kvinnliga fotografer hittar till Tårtan! Visst är en det trevligt med ibland upp till tjugofem bildintresserade som träffas över en kopp kaffe, men det blir ofta litet monokultur av det hela! ;)

 

Och för att jag inte skall bli för långrandig, i morgon onsdag alltså, från c:a 15.00, så startar höstterminen på Tårtan! Väl mött för att berätta om sommarlovet!

/Bengan


Ps. Och glöm inte att ta med nå't intressant att visa din bordsgranne!

 Postat 2013-08-27 06:53 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2078 / Jag tycker att den här mätsökaroptiken tecknar bra! Mycket bra! Nördblogg alltså! :)

 

Men det e klart, det är nog lättare att göra bra vidvinkeloptik till en analog mätsökarkamera, bla genom att film klarar ljusstrålarna i bildhörnen bättre än en sensor. Men å andra sidan, en specialkamera som tex Fuji X100, där sensor och optik är en enhet, bör nog också fungera bra!

Men vad gäller analoga mätsökarkameror och vidvinkeloptik, så tycker jag att 28 mm Biogonen till Contax G1/G2 funkar bra! Jag har fotat med den ett tag nu och allt känns mycket bra!

Konstruktionen speglar litet av friheten för en objektivkonstruktör för en mätsökarkamera, man behöver inte ta hänsyn till någon spegel eller en sensor, utan man kan gå in en bit i kamerahuset om det hela blir litet bättre där! Och då blir den här optiken litet spännande och udda också! :)

Som sagt, nördblogg! :)

Men i nästa blogg blir det litet mera av vardagsverkligheten.

/Bengan

 

 

 Postat 2013-08-26 10:15 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2077 / Inte så mycket att rapportera från Gnesta i dag, men når'a bilder e det i alla fall.

 
I går va det ju Stockholm, kul och trevligt som jag sa i förra bloggen, idag blev det djungelarbete med stora "djungelavbitartången"! Eller, vi har en nyponhäck som sakta håller på att ta över den södra delen av tomten när man inte ser det! Den rör sig på nätterna vad jag förstår! För när jag går ner och kollar på dagen, så verkar den inte röra sig, men jag ser att den har krupit fram en bit se'n förr förra veckan!

Så de va bara att ta fram stora "jättedjungelavbitartången", skyddsglasögon, skyddshandskar, skyddskor och dubbla byxor! Dubbla byxor va skönt att ha då det va väl c:a 25 grader varmt idag! :)
Men nu har jag betat av en del av häcken, klippt av mängder av tjocka "stammar" men så återstår alltid det tråkiga, att städa upp efter den här djungelrensningen!
Men det gick bra det med!

 

 

Annars håller jag på att välja bilder till Konstrundan, hittat en bild som jag nog skall ha med. 

 

Och så en bild på Hillersberg som jag också skall ha med.

 Men som sagt, inte speciellt mycket att rapportera i dag!

/Bengan

 Postat 2013-08-25 18:30 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg