Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2078 / Jag tycker att den här mätsökaroptiken tecknar bra! Mycket bra! Nördblogg alltså! :)

 

Men det e klart, det är nog lättare att göra bra vidvinkeloptik till en analog mätsökarkamera, bla genom att film klarar ljusstrålarna i bildhörnen bättre än en sensor. Men å andra sidan, en specialkamera som tex Fuji X100, där sensor och optik är en enhet, bör nog också fungera bra!

Men vad gäller analoga mätsökarkameror och vidvinkeloptik, så tycker jag att 28 mm Biogonen till Contax G1/G2 funkar bra! Jag har fotat med den ett tag nu och allt känns mycket bra!

Konstruktionen speglar litet av friheten för en objektivkonstruktör för en mätsökarkamera, man behöver inte ta hänsyn till någon spegel eller en sensor, utan man kan gå in en bit i kamerahuset om det hela blir litet bättre där! Och då blir den här optiken litet spännande och udda också! :)

Som sagt, nördblogg! :)

Men i nästa blogg blir det litet mera av vardagsverkligheten.

/Bengan

 

 

 

Inlagt 2013-08-26 10:15 | Läst 2558 ggr. | Permalink
Fin optik den där 28:an, har du även 21:an? Gick att köpa för normala pengar för 4-5 år sedan innan adaptrarna gjorde sitt intåg;) 28:an går att använda på NEX5N med riktigt bra resultat men inte 21:an.
Så håll hårt i dina gluggar;)

http://www.japanexposures.com/lens/

/Stephan
Jag har haft en Hasselblad SWC på den satt en Biogon 38mm, Biogon - en konstruktion som är i det närmaste helt befriad från distortion - mycket fina saker alltså. Ha det, LO
Har under många år sneglat på Contax den är futuristisk i sin formgivning, helt enkelt läcker. Skall nog sjutton köpa mig ett exemplar.
aah, får mig att tänka på jupiter tolvan jag har liggandes. tyvärr använd för lite då min kiev 4am får nya problem titt som tätt :/(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg