Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2081 / En utställningen ger ett bra avbrott i fotograferandet och det ständiga bloggandet! Tips alltså!

 

 

Om en dryg vecka är det dags att visa bilder på vägg igen, på Gnesta Konstrunda. Och det är kul. Det blir annorlunda än att lägga upp bilder i bloggen, eller i nå'n pool, eller på Fejan, eller på Flickr, även om webbandet också e litet kul, på nå't sätt, eftersom jag ändå håller på med det!  ;)

Men att visa bilder i verkligheten för "verkliga" människor är något helt annat! En annorlunda verklighet alltså, som kanske inte e så vanlig numera tyvärr! Nu är det såklart en del saker som måste göras innan en Konstrunda, bla den ständiga frågan, vilka bilder skall jag visa? Och även hinna beställa kopior via Crimson!  Och skall jag ha bilder till försäljning? Nåja, det här känns mera som lyxfrågor!

Å så måste man tänka litet på sin klädsel när man e i verkligheten, även raka sig och borsta tänderna, det behöver man ju inte göra på Fotosidan när man visar bilder, eller skriver en, som man tycker, väldigt klurig blogg! ;)

 

Så ett tips, försök att visa bilder någon annan stans ibland också, inte bara i nå'n blogg på Fotosidan, för där blir det ofta bara ryggdunkningar från samma personer, och hur utvecklande e det? ;)  För kompisar vill såklart vara snälla! Och det e väl trevligt i och för sig..!?

Och vad ser man på en bild som presenteras på webben, jag bara frågar!? Alla bilder se hyffsat bra ut med hjälp av litet Photoshoppande!  Men när man gör en papperskopia, kanske i storlek 40 x 50 cm, där folk kan gå nära och titta, det skiljer agnarna från vetet!

Å det finns alla möjliga eller omöjliga ställen att hänga riktiga bilder på. Jag har hängt på bibliotek, tandläkarväntrum, på Plattan, på vårdcentral, i en teaterfoaje, på konditorier och kafeér, i kommunhuset, på olika plank och nu på en Konstrunda. De e bara å fråga om man får hänga några bilder på ett fik tex! De e inget farligt att fråga! Å se'n om det här inte ger så mycket ekonomiskt, det finns andra värden i livet än pengar!

 

Bloggutfyllnadsbild! :)

Å snart alltså, skall jag visa ett antal bilder under två dagar på Gnesta Konstrunda! Tror det e sjätte eller sjunde året jag e med? Det brukar bli mellan 3-400 människor under de här dagarna som passerar min utställningsvägg. Och det kommer att bli många trevliga samtal, det vet jag redan, och framför allt frågor, och de e nog den största behållningen av det hela, träffen med människor.

Men efter det så kommer nog den riktiga hösten, och då får jag väl fortsätta och blogga litet då och lägga litet bilder i bloggen, och kunna vara orakad, för det ser ingen, och hoppas nå'n skriver i kommentarsfältet, ofta nå'n kompis alltså, vilken fin bild! ;)

Men de e klart, små ljusningar finns ändå ute i verkligheten mellan bloggandet i höst. De e två pågående fotoprojekt, Kocksgtan 24 och ett projekt till som e litet hemligt än så länge, å så fikat på Ellens varannan onsdag såklart! Å första Ellens-fikat för hösten de e i dag förresten! Startar c:a 15.00!

Men som sagt, några små tips för er som behöver komma ur bloggberoendet och kanske få litet större spännvidd och kanske litet nytänk på fotandet! ;)

/Bengan

 

 

 

Roulette

 

 

Inlagt 2013-08-28 08:19 | Läst 2242 ggr. | Permalink
Kan nog vara bra att växla spår ibland så tack för tips!
Svar från Benganbus 2013-08-28 11:10
Tror det e bra att gå ut i friska luften då och då! :)
Ibland får jag den uppfattningen att e man för länge i en pool,
eller i en bloggvärld, så kan det bli ett utvecklingstopp!
Bra blandningar, med litet utmaningar e alltid bra!
Tycker jag alltså!
/Bengan
Och när, var, hur är denna runda?
Svar från Benganbus 2013-08-28 11:03
Varsågod, här kommer programbladet!
Välkommen!
/Bengan
http://www.egenart.info/konstrundan/
Det är uppfriskande att ställa ut fotografier. Framför allt får man oplanerade reaktioner och feedback direkt på plats, ansikte mot ansikte. Bra tips om potentiella väggar att få hänga på. Caféer är välexponerat då det cirkulerar mycket folk. Printa en eller flera kollektioner och ha en showcase-pärm att visa upp, besök platserna personligen och om ansvarig ej är på plats, så var beredd att lämna visitkort.
Bengan 2013-08-28 15:15
At blanda utställande mellan webb och verkligheten tror jag är bra!
Och att försöka ha ett eget litet löpande projekt, eller mål,
det tror jag också e bra för den konstnärliga utvecklingen! ;)
Tror att en del fotografer tror man blir upptäckt via webben!
De va nog bara i Rekordmagasinet det funkade så! ;)(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg