Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2068 / Nå, går det att vara utan internet en vecka?

 
Det går utmärkt, bara DN kommer! Pappers-DN alltså! Vi va i Grövelsjön i förra veckan, i en bra tid, inga mygg och inga turister och så hade jag ställt om DN till Grövelsjön!

Och då det är dålig mottagning där vi bor, så blev det en skön vecka! Visserligen kunde vi i vissa lägen hitta en internetsignal, eller gå upp mot Fjällstationen, den ligger högre upp, men som sagt, det går utmärkt utan internet också!

 

 

Fast DN kom på eftermiddagen, så den läste jag efter dagsvandringen tillsammans med en öl!

 

Nybadad Dansk/Svensk-fjällhund! Det känns skönt att få bjuda Roffe på ett riktigt hundliv ett tag också!

Och så hade jag en bok med att läsa, "Bibeln och arkeologerna", intressant läsning som visar att den tidigare arkeologin i Palestina mest utgick från Bibeln, och då  blev det ofta inte så professionellt eller med sanningen överenstämmande det man hittade efter grävningarna! Nu arbetar de flesta arkeologer i Palestina på samma sätt som man gör i resten av världen.

Och som sagt, det går utmärkt att vara utan internet en vecka eller två, pröva själva! Världen går inte under för det!

/Bengan

 

Ps. I det här huset bodde vi.  Småbruket Västerbäcken i Grövelsjön har ett antal fina hus att hyra ut. Vi har bott i det här och andra hus i över tio års tid, vår som höst! Man vet vad man får, och då återkommer man! 

 

 

 Postat 2013-06-18 11:43 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2067 / Den svåra konsten att frysa gatans märkliga ögonblick!

 

Rain Man..

 

Jag vill återknyta till artikeln i DN den 7 juni om Gatufotokollektivet In-Public! Det va fotograferna Nick Turpin, Matt Stuart och Blake Andrews som intervjuades i artikeln, och på utställningen på Snickarbacken i Stockholm visades roliga bilder, jobbiga bilder och obegripliga bilder! Och som man säger, gatufotografins uppgift är inte att besvara frågor, tvärtom ju fler frågor, desto bättre!

Gatufotografi har ingenting med sanning att göra, bilderna innehåller ofta illusioner, och ögonblicken kommer som en blixt och försvinner lika snabbt och du kan tyvärr inte be motivet att upprepa sin handling om du missat något.


Intressant vad gäller de här tre fotograferna, är att två fotar analogt och en digitalt, så både analogt och digitalt verkar fungera bra. Men de analoga ligger några månader efter med att ta fram bildern, och bara det kan ge en tankställare för oss som direkt vill se resultat genom att vända på kameran efter varje bild!

Men vad det hela ändå handlar om, det är att kunna fånga märkliga ögonblick, och inte bara ett gatufotoögonblick. Och då blir det både intressant och svårare, för hur många bilder som man ser i dag på olika gatufotoforum, gatufotopooler, kan kallas för märkliga ögonblick? Ytterst få tycker jag! Även om det är väldigt, väldigt många bilder!

Många sk. gatufotobilder tas ju såklart idag för det är lätt att fotografera på gatan, och gränsen för vad som kallas för gatufoto växlar från olika arenor, eller pooler, men mycket få av dessa bilder är ändå märkliga, eller man kanske kan säga att ytters få är märkligt intressanta!

Så en gatufotograf kanske skulle leta efter märkliga ögonblick, i stället för att ta många ögonblick?

/Bengan

 

 

Skuggvinkel......

 

 

 Postat 2013-06-17 20:50 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2066 / Det har varit mycke nu! ;) Och tankar om gatufoto kommer!

 

 

Bild 1. Den 3 juni 2003..

Inte så mycket om foto i bloggen alltså!  Här e orsaken!

Har sänt brev/mail till riksdagspartierna, till Trafikverket, till bostadsministern, till lokala politiker om den ljusa idén som Trafikverket kommit med att ev stänga Gnesta-pendeln! Att lägga ned en Pendeltågslinje som innebär mer biltransporter, det låter som nå't som inte ligger riktigt miljömässigt i tiden!

Och att sedan bostadsministern 2012 va i Sörmland/Gnesta och ville att kommunen skulle bygga bostäder för att avlasta storstockholm och att sedan lägga ned pendeltågstrafiken mellan Gnesta och Stockholm! Hallå....!

För att vara litet extra grov i munnen, "Hallå, e det nå'n hemma!"


Därför ingen blogg om gatufoto idag som lovat!
Men det kommer! Håll ut! :)

/Bengan

 

 

Lighthouse in the night

 Postat 2013-06-17 11:50 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2065 / Trodde först jag läste fel, och se'n att det va den 1:a April!

 

 

 

 Roffe på Pendeln (Doggma)


Min första tanke när jag läste det här jag skall berätta om, det va att det va ett tidigt 1:a april-skämt, men efter en stunds läsning fattade jag att det va ett allvarligt förslag!

Och vad är det för förslag då? Jo att pendeltågstrafiken till och från Gnesta skall ev läggas ned från 2014!  Och det verkar vara ett allvarligt förslag som Trafikverket har lagt fram! Spåren förbi Gnesta räcker inte till för alla tåg när många aktörer vill köra tåg. Och viktiga spår för de här aktörerna är framför allt spåren mellan Stockholm och Malmö/Göteborg vad jag förstår!

Nu skall jag inte jämföra med en liten seriesnutt som jag har i minnet för ett antal år sedan, men det va i alla fall en man som satt och läste de politiska nyheterna i en tidning, och kommentaren i den första pratbubblan va, "Antingen är våra politiker smarta män som bluffar, eller så är det idioter som menar allvar!"  På nästa bild hade mannen sänkt tidningen, och såg litet tagen ut, och i pratbubblan stod det: "Jag är rädd!"

 

 

Södertälje Hamn...

I tider då man i alla fall talar om miljön, och då bostadsminister Stefan Attefall vid sitt besök i Gnesta för ett tag sedan ville att Gnesta kommun skulle bygga mer bostäder och även bygga snabbare, och inte bygga så krångligt och miljömässigt, för att med det bostadsbyggande bla hjälpa till att avlasta Storstockholmregionen, så borde den här pendeltågsnedläggningen inte direkt ligga i bostadsministerns plan! Om nu bostadsministern är informerad om nedläggningsplanerna förstås?

 

 

Gnesta Station

 

Det är väl så jag också känner för övrigt i Sverige i dag (ursäkta mej)  att samhällssamordningar är svårare att hitta numera, utan den som ger det billigaste priset eller den som betalar mest för en grej, den får ta jobbet, eller ta över spåren som i det här fallet!

Nu skall vi inte bli för låga eller driva för mycket gäck med våra politiker, för de är ju ärans män (som Marcus Antonius sade i Julius Caesar av Shakespeare) men visst blir man litet undrande? Jag undrar i alla fall varför man låter ett antal affärsdrivande verk och företag i stort sett styra Sverige numera!

 

Kommunikationer..


Så det blir väl att rusta upp väg 57 mellan motorvägen och Gnesta för att kunna tillåta en ökad biltrafik till och från vad gäller arbetspendlingen mellan de här nybyggda bostäderna i Gnesta och Storstockholmsområdet!

Men jag har ändå fortfarande svårt att inte tänka på 1:a aril, ursäkta mig alla ärans män, för jag vill ännu inte ta de där sista orden i min mun som han i serien gör! För det här måste väl ändå vara ett skämt!? För man lägger väl inte ned järnvägar i dagens moderna Sverige, om man nu skulle vara rädd om miljön och klimatet!?

Det här va ju inte så mycket om foto på en fotosida, men så kan det bli ibland!  :)

/Bengan

 

Ps. Och ursäkta en fritänkade medborgare! Om nu inte spåren räcker till, varför inte fixa flera spår på vissa starkt trafikerade sträckor i stället för att lägga ned tåg? Om nu framtiden e mera tåg och inte mera biltrafik, som man ibland påstår politiskt!

 

 

 

 

 Postat 2013-06-16 19:47 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2064 / Roffe å jag är åter hemma efter en fjälltur. Med funderingar om gatufoto!

 

Här skulle Roffe kunna tänka sig att ha en fjällkoja sa han! Med en egen liten badsjö!


Försökte få Roffe å skriva nå't litet om fjällturen, men han ville gå och lägga sig, så det få bli i morgon!
Bifogar i alla fall några bilder!

 

 

Roffe provbadade, friskt och skönt vatten sa han!

 

 

/Bengan

 

 

Ps. Vad gäller funderingar om gatufoto, så har jag läst artikeln i DN ett antal gånger, den artikel jag skrev om i förra bloggen, och det finns mycket intressanta saker i den artikeln, det återkommer jag till!

 

 

 Postat 2013-06-15 23:21 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg