Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2030 / Varför kända fotografer använder analoga kameror och teknik!

 

 

Johan Lindell frågade i sin blogg, "Varför körs så många fotoprojekt analogt??" Och Johan fortsätter, "Följer man fotovärlden här på FS, fototidningar, nätet mm och kollar lite på olika fotoprojekt som utställningar, fotoböcker med/av kända och mindre kända fotografer så är det inte alls ovanligt att dom kör analogt i dessa projekt!"

Men säg så här, med en stor sannolikhet, ;) så e analogt ganska ovanligt numera, och det fattar nog de flesta, och det är därför tidningar och liknande skriver om det, just för att det är litet udda och ovanligt numera! Udda och ovanligt säljer! 
Skulle man skriva att de flesta kör digitalt, jaha och...??

Se'n finns det säkert bland den här analoga gruppen en del erfarna fotografer som varit med några år, och behärskar det analoga och fotar därför analogt i sitt bildprojekt för det funkar lika bra som digitalt i sammanhanget!

Tror det e viktigt att se litet runt omkring sådana här påståenden, och ingen behöver heller vara orolig att det anloga kommer att ta över fotografin igen, för det analoga e numera bara en liten ö i det stora digitalhavet! ;) 

Men man kanske ändå undrar, varför använda en äldre eller gammal teknik? I många fall handlar det nog om känsla, och en känsla kan vara högst personlig,  och även vara svår att förklara!

Bengan

 Postat 2013-05-06 21:13 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2029 / Gnesta-Planket är inte bara bilder!

 


Gnesta-Planket är inte bara en bildutställning och en träffpunkt för bildintresserade, utan förra året tillkom även en kameraloppis som blev populär! Så en kameraloppis blir det såklart även i år!

 

Så här kan man bli av med gamla analoga kameror, typ Leica och liknande! Så planera redan nu för att ta med grejer att sälja! Eller ta med pengar för å köpa Leica och liknande!

Och ni som av någon anledning inte får plats på loppishyllan på framsidan av gamla Godsmagasinet, och vill sälja grejer, ställ bilen tio meter nedanför hyllan, det är en parkering där, och öppna bakluckan!

 

Utställnings och loppistider på Gnesta-Planket i år lördagen den 27:e Juli, det är från 11.00 till 15.00

 

Öppna fik i Gnesta finns på morgonen från 09.00, även de flesta butiker öppnar 09.00, och Konsum stänger 21.00, allt inom gångavstånd från utställningen, minsta gångavstånd är c:a 10 meter.

/Bengan

 

 

 Postat 2013-05-06 19:53 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2028 / Ellens nu på onsdag den 8:e Maj! Och bildutställning om Tårtan!

 

 

Alltså, Ellens bageri nu på onsdag, och för den som vill, titta gärna på Carl Johan de Geer's utställning om Tårtan på galleri KONSTOCHFOLK.  (Hornsgatan 34)
KONSTOCHFOLK ligger c:a tjugo meter från Ellens!

http://www.konstochfolk.se/exhib_s.aspx?exhib_ID=115&use=1&work_ID=1565#1565

 

Väl mött på ondag alltså!
/Bengan

 

 

 Postat 2013-05-06 10:24 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2027/ Intressant, att se hur saker förändras med tiden utan att nå'n reagerar! Brist på allmänbildning!? ;)

 

Frisören

Nu är det här nog inte så konstigt, utvecklingen, ursäkta, förändringen brukar jag säga, går fort numera och det är mycket att holla koll på! Kan tänka på kalhygge och städare, vem vet vad det e numera! ;)

Men ibland kan jag tycka att vissa förändringar för lätt får komma fram då man inte kan sin historia i ämnet! Kan vara inom samhället likaväl som inom fotografin! Och ändå så påstår många att vi lever i ett informationssamhälle! Men har man inte koll på förändringar i tex samhället, utan kanske köper det via en bra marknadsföring, då kan man lätt bli lurad! ;)

Ibland kan det även vara så att man inom vissa grupper, religiösa men även inom tex pooler här på Fotosidan, så har man en egen tolkning om vad det hela handlar om, just genom att man bara varit i den här gruppen hela tiden! Ibland kallas det här för mentala isolat! ;)

Kom att tänka på det här för några år sedan då jag talade med en urolog om de prostataproblem som vi har i I-länderna, och han sade, det får alla män förr eller senare! När jag påpekade att prostataproblem hade man inte i vissa grupper där man i stort sett åt bara grönsaker och fisk, så tittade han på mig och sade, ingen forskning jag läst talar för det!
Som sagt, mentala isolat!  ;)

Men trots det sk informationssamhället, så e jag i grunden tveksam till om allmänbildningen har ökat när det finns så mycket annat roligt att kolla på via internet eller via spel eller via Tv! Tiden e ju begränsad liksom!
De e som att ge ungarna i skolan en dator och tro att det hela sköter sig självt sedan!
Men det kanske e trevlig underhållning, som är det viktigaste med internet och liknande!?  ;)

Ok, jag vet, de här handlade inte så mycket om foto, men de va i alla fall en blogg med några bilder! :)

/Bengan

Ps. Nu vet jag att det finns "Sibirienprogam" typ Vetenskapens värld och annat, men de e inga kioskvältare, utan mera tvångsutfyllnad! ;)

 

 

Frisören

 Postat 2013-05-05 11:44 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2026 / Funderingar på RF Contax G2 efter några månader! Och även på M Leica!

 

Vad vore man utan vänner? Jag har nu under en tid fått låna en Contax G2, tack Staffan! Och har en egen Contax G2 Pg med hjälp av en god vän, tack Gustaf!

Och varför skall jag ha en analog Contax G2 då? Modellen e ju c:a femton år gammal, har ett begränsat objektivurval, är analog och är svår att fota hyperfokal med! Nå'n som har flera bra frågor? ;)

Men så här uppfattar jag kameran: Känslan att fota med kameran är mycket bra!  Autofokusen funkar mycket bra!  Kameran exponerar mycket bra!

Så det e väl de som man behöver, en bra känsla med kameran, att kameran hittar skärpan bra och snabbt och att det blir fint exponerade negativ!? Och så har jag börjat se aningen sämre på högerögat, bara ytterst litet sämre, men då är AF också guld värd i sammanhanget! :)

 

Och att Contax G2 funkar bra för att fota med i en träningslokal för boxning, det får jag ta som en pluspost!

Det har varit en spännande och lärorik tid med lånekameran, jag har upptäckt saker som fått mig att tänka om på flera punkter, och det e bra, att kunna tänka om alltså!  Så nu väntar framtiden! Den nya analoga framtiden!

Men missförstå mig nu inte, Fuji X100 funkar utmärkt, trots att det inte är den senaste modellen och att jag även köpte den begagnad!  Var kamera har sina motiv! Och även M Leica har sina motiv och funkar utmärkt om man inte har för bråttom!  :)

/Bengan


Ps. Om Zeiss gjorde en digital variant av G2, med 24x36 sensor, så man kunde använda objektiven, men bara en kamera alltså, å inte nå'n multifotokommunikationsapparat, det skulle vara intressant! Men en kamera man bara fotar med, har nog en för liten kundgrupp numera tyvärr!

 

 Postat 2013-05-05 09:38 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg