Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2030 / Varför kända fotografer använder analoga kameror och teknik!

 

 

Johan Lindell frågade i sin blogg, "Varför körs så många fotoprojekt analogt??" Och Johan fortsätter, "Följer man fotovärlden här på FS, fototidningar, nätet mm och kollar lite på olika fotoprojekt som utställningar, fotoböcker med/av kända och mindre kända fotografer så är det inte alls ovanligt att dom kör analogt i dessa projekt!"

Men säg så här, med en stor sannolikhet, ;) så e analogt ganska ovanligt numera, och det fattar nog de flesta, och det är därför tidningar och liknande skriver om det, just för att det är litet udda och ovanligt numera! Udda och ovanligt säljer! 
Skulle man skriva att de flesta kör digitalt, jaha och...??

Se'n finns det säkert bland den här analoga gruppen en del erfarna fotografer som varit med några år, och behärskar det analoga och fotar därför analogt i sitt bildprojekt för det funkar lika bra som digitalt i sammanhanget!

Tror det e viktigt att se litet runt omkring sådana här påståenden, och ingen behöver heller vara orolig att det anloga kommer att ta över fotografin igen, för det analoga e numera bara en liten ö i det stora digitalhavet! ;) 

Men man kanske ändå undrar, varför använda en äldre eller gammal teknik? I många fall handlar det nog om känsla, och en känsla kan vara högst personlig,  och även vara svår att förklara!

Bengan

 

Inlagt 2013-05-06 21:13 | Läst 2723 ggr. | Permalink
Jag har sett en dokumentärfilm om fotografen Hans Hammarskiöld. På frågan varför han endast fotograferade analogt, svarade han ungefär så: "Det är tagit mig så många år att bli perfekt i mörkrummet, så det vore ju synd att inte utnyttja den kunskapen."
:-)
Jo, är nog som du skriver att udda och ovanligt säljer, men faktum är ändå att det finns många duktiga och kreativa fotografer, gammla som unga som kör analogt. Visst finns dom på den lilla ön som du nämner, säkert en paradisö eller.... Nåja, nu ska vi kanske inte försköna det analoga mer än nödvändigt och själv kör jag mest digitalt, men varvar med analogt vilket jag tycker passar mig, och huvudsaken är ju ändå att man trivs med sitt fotande oavsett typ. Men om man är ute efter det lilla extra inom fotografi så är det inte fel att prova på det analoga! Ha en fin tisdag Bengan! Mvh. Johan
inga batterier och man slipper visa bilder/kan inte visa.
En ö är bra! Fast mark under fötterna =) Så känns det i alla fall.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg