Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1989 / Inte så mycket blogg idag, tankearbete i stället! ;)

 

Spuntino


Jag har tänkt en hel del i dag mellan uteturerna med Roffe! Och att tänka tar tid och kraft! Pröva själva får ni se! Nåja, jag va nog litet seg efter gårdagens skidtur också!  Men vad gäller tankearbetet, så skall jag bild-dekorera en lokal. Så'n kräver tankearbete och planering!  ;) Att blogga kräver liksom ingen planering, de e bara å skriva vad man gör eller nyss gjort! Spontant liksom! De e väl därför det kallas för en blogg  = webb logg? ;)

Nog för idag!
Tack för idag!
/Bengan

 

Cafeteria 2011

 

 

 Postat 2013-03-25 17:18 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 1988 / Fem timmar på skidor för en ovan! :)


Grannen hade hört av sig redan i går och föreslagit en dagsskidtur i dag. Det va rekat och klart var vi skulle åka. Å just nu e det skidläge, det bär överallt!

 Start vid vattenverket, sedan över till en sjö, vidare på gärden till nästa sjö, mera gärden och skog till sista sjön. Så'n här skidtur tar på en ovan! Nu åkte jag visserligen skidor i går, men det va mycket mer kuperat i dag.

 Och c:a tjugo staket eller elstängsel att krypa under eller klättra över. Jag hade lagt på litet valla för fäste, det funkade bra, för jag hade även bra glid.

 

Vi hittar konstiga grejer ute på en sjö.

 

Å det här e väl en badbrygga med middagsbord?

 

Åter i Gnesta! Och då man åker utanför spår, så blir det som sagt en annan skidåkning,  mer backar och skogsåkning och så under fem timmar!  Är också trött i handlederna då det va en del staka!

Roffe va på kurs idag, så han kunde inte vara med på skidturen!

Ha en fin söndagskväll!

/Bengan


Ps. Å eferåt, så smakar en öl gott!

 Postat 2013-03-24 19:40 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 1987 / Brödrostar, våffeljärn, skidor och Roffe.

 

Efter alla lovord om min brödrost i förra bloggen så måste jag nog tillstå att jag har en annan favo vad gäller brödrostar. Har letat på nätet med inte hittat den! Den tar två skivor som man klämmer fast med två gångjärnsförsedda hållare som sitter på utsidan av rosten. Brödet blir rostat på ena sidan, insidan, och se'n när man öppnar, fäller ner hållaren, så glider brödskivan ner på den, och se'n då man fäller upp hållaren igen, och då har man vänt på brödskivan och då rostas andra sidan! :)

Men  så'na här bra grejer verkar visst inte tillverkas längre?

Kom att tänka på en serie som gick i DN för några år sedan, "Ernie" hette den i DN, "The Piranha Club" på andra ställen. Och Ernie samlade på brödrostar. (Och hade även en De Soto!)

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ernie_(tecknad_serie)

 

Roffe blir alltid litet sur då han inte får hänga med och åka skidor. "En hund kan ju inte åka skidor", försöker jag med!  "Hur vet du det, jag har aldrig fått försöka!"

Nu har vi åkt två varv på den här slingan. Min fru ligger aningen före. Vet inte om ni ser henne därborta mot skogsbrynet? Ungdomar kan sällan inte ta det lugnt och njuta under en skidtur!

 

"Tack i alla fall att du väntar in mig!"

Och efter en skidtur smakar kaffe med våfflor bra! De va en så'n där köpsmet jag använde, men jag knäckte i ett extra ägg, litet bakpulver, mjölk och en liten svätt porter, så det blev bra ändå.

 Fick tyvärr bara använda ett halvt paket våffelsmet, vi skulle äta mat senare....
Tycker den här maten duger ganska bra faktisk!

 

Vispgrädde och blåbärssylt (och jordgubbssylt) och Kaffet va Mollbergs Forza. Helt Ok! :)

 

I morgon blir det en längre skidtur med grannen. Grannen och grannens son har rekat i dag, vi skall passera några sjöar, och gärden och räknar med att det tar några timmar. Vi har skaffning med oss såklart, sittunderlag och solglasögon! :)

 

Roffe va som sagt litet sur då han inte fick följa med på skidturen tidigare, men han fick en längre tur med mig på eftermiddagen i solnedgången! Å nu sover han gott!

Ha en fortsatt fin lördagskväll,
trots att det är litet sent!

/Bengan

 Postat 2013-03-23 23:09 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 1986 / Konsten att rosta bröd!

 


Då jag drog igång en köttdiskussion i förra bloggen, som inte va direkt meningen, utan jag använde bara ett köttexempel, för att försöka få en vidare förståelse och mer tolerans för oliktänkande inom fotografin! :)


Så nu till nå't helt annat, att rosta bröd, och hoppas det går bättre i den här bloggen!  I går  blev jag sugen på en rostbrödsmacka efter att ha varit ute med Roffe på tundran på morgonen. De känns faktiskt som en tundra det här gärdet vi e ute på! Å det va en frisk ostlig vind och - 8 grader då vi gick ut, och det gamla vanliga händer, vi går ut i medvinden, och tycker det känns ganska skönt och bra tills vi vänder och skall gå tillbaka till bilen i motvinden! Vissa lär sig aldrig!  Se'n får jag sitta en stund i bilen för att tina upp fingrarna innan jag kan börja köra hemåt.

Ok, nu va det brödrostning som det skulle handla om, och jag tänkte först använda ungnen för att rosta. Vi har ju en så'n där modern ugn med glödstavar i ugnstaket, men kom se'n ihåg att vi hade en brödrost i källaren.

Min fru har haft synpunkter tidigare på den här brödrosten, fattar inte varför?  De här e en riktig klassisk brödrost, de e riktiga metallgrejer! Man behöver väl inte ha en elektronisk, trendfärgad apparat med inbyggd temometer och varningslampor och brandvarnare för att rosta några brödskivor!? Min fru vill mao ha en litet modernare brödrost!  Men jag har sagt att man behöver väl inte köpa en ny brödrost varje år?

 Så det va bara att skaka ur några svarta brödsmulor ur apparaten och sätta igång! Lätt som en plätt! Inga rörliga delar som kan gå sönder i den här klassiska brödrosten!

 

Men Ok, brödrosten kanske rostar aningen ojämnt så här första gången på länge...?

 

Men de e lätt fixat! kolla! Nu syns inte det ojämna! Det här kallas att vara  innovatör! :)

/Bengan 

 

Ps. Å snart e det sommar, å då vill somliga bada i havet! Men nå'n måste såklart hålla i årorna på båten och kan inte hoppa i just då!  Som tur e! ;)

  

 

 Postat 2013-03-23 09:32 | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Straight 1985 / Avikande beteenden kan oroa människor! Så ta ditt ansvar! ;)

Jag tycker det viktigt för dom som e litet avikande att dom tar sitt ansvar och inte talar om sin avikelse för mycket. För håller man inte inne med sin lilla egenhet, så kan det ora andra människor så dom inte tänker på nå't annat hela dagarna. och kanske missköter jobbet, å familjen, och mycket annat! Så ni som e litet avikande, eller gör nå't litet avikande, håll det litet hemligt, å va inte så märkvärdiga,  för det  kan ställa till problem för andra! Å det vill man ju inte! ;)

Hammarby IF Boxning

Nu e det här skrivet med med aningen humor, men ändå med en visst allvar, och har inte så mycket med foto att göra, men ändå litet!

Jag kan ta ett exempel, men inte med foto.

Jag har ju inte ätit kött på trettio år!  Ok, jag vet, redan nu ligger jag risigt till! ;)  De här e känsliga saker, jag vet! Misstänksamheten stiger, jag känner det! ;)  Eller som Hal i 2001 säger: "I can feel it Dave"  Men jag äter Sojakorv och en del annat då och då, och har faktiskt fått synpunkter på att jag äter en korv, fast det inte e kött i den! Korvformen är förbehållen kött verkar det som! "Skaru inte äta kött, så får du fan ta mig inte äta soja i en korv heller!"

* Men vill tillägga, så ingen tror att jag en en Sojakorvsmarodör, det blir bara nå'n gång i månaden som jag äter Sojakorv! 

 

Hammarby IF Boxning


Nu e jag inte så'n så jag säger att "skaru äta kött, då ska du äta som de första hominider gjorde, och som vi gjorde från början, de här med spis å så'nt, de e inte riktigt köttätande! För dom va asätare", men så säger jag såklart inte! Absolut inte! ;)

Nu e det här bara ett exempel, och det va väldigt länge sedan jag fick den här funderingen om sojakorven och mina fritänkare till kompisar, som e köttätare, mumsar gärna sojakorv i mitt sällskap!

Men det finns andra saker i samhället, där avikelse oroar, ta tex dom där som säger att dom fotar analogt, men sedan sitter och skannar in filmen! Visst e det ett konstigt betende? De e väl inte riktigt analogt!?

Kommer i bland att tänka på Salieri, han som va en så'n duktig tonsättare, men snöade in på Mozart,
och i stort sett det enda vi kommer ihåg av honom de va att han snöade in på Mozart!
Fast det här kanske ändå inte e sant? Vissa tror att Salieri och Mozart va vänner!

Så  låt folk äta sin sojakorv, även om det inte e korv på riktigt!
Å njut och mumsa i stället av den korv du själv gillar bäst!
Å kommer det någon reklam för Sojakorv, tex i en blogg,
så låt den här kufen göra sin reklam för sin Sojakorv! ;)
Jag bryr mig i alla fall inte! Det finns annat att läsa!
Korvfrihet liksom! :)

/Bengan

 

Ps. Här nedan kommer endast läsning för förryckta! ;)

I påsk kommer det släkt på besök till oss, då skal jag ta porträtt! Analoga porträtt! Nu e det nog inte riktiga porträtt, utan mera snaps-porträtt! Porträtt tagna i flykten liksom! Men jag kallar det ändå för porträtt! :)

 

Kocksgatan 24

Digitalt porträtt!

 

Ps. Den här bloggen skulle inte handla så mycket om kött, men så blev det ändå. Vi äter mycket kött i Sverige, kött som transporteras till oss från andra delar av världen, konstigt nog blir det billigast så, i alla fall billigast för stunden. Under de senaste åren har man upptäckt att rött kött inte är så bra för hälsan, olika cancerformer gynnas. Man behöver nog inte sluta äta kött, men man bör kanske minska sitt köttätande, så tolkar jag det hela i alla fall.

Här är några artiklar i ämnet, för den som är hälsointresserad.

Cancerfonden
Mindre rött kött rekommenderas
http://www.cancerfonden.se/sv/cancer/Artikelarkiv/Forskning/Mindre-rott-kott-rekommenderas/

Å så litet om den så populära fettdieten!
Läkartidningen
Högfettdieter är inte harmlösa – allvarliga hälsorisker har kartlagts
http://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=17565


Å så min egna lilla käpphäst till slut, ASA! :)
Dagens medicin-Vetenskap
Ny forskning kan öppna för cancerprevention med ASA
http://www.dagensmedicin.se/vetenskap/cancer/ny-forskning-kan-oppna-for-cancerprevention-med-asa/

Ny blogg kommer i morgon!
Men inte ett ord kött! Jag lovar!

/Sojakorvätaren  :)

 

 Postat 2013-03-22 08:17 | Permalink | Kommentarer (24) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg