Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1987 / Brödrostar, våffeljärn, skidor och Roffe.

 

Efter alla lovord om min brödrost i förra bloggen så måste jag nog tillstå att jag har en annan favo vad gäller brödrostar. Har letat på nätet med inte hittat den! Den tar två skivor som man klämmer fast med två gångjärnsförsedda hållare som sitter på utsidan av rosten. Brödet blir rostat på ena sidan, insidan, och se'n när man öppnar, fäller ner hållaren, så glider brödskivan ner på den, och se'n då man fäller upp hållaren igen, och då har man vänt på brödskivan och då rostas andra sidan! :)

Men  så'na här bra grejer verkar visst inte tillverkas längre?

Kom att tänka på en serie som gick i DN för några år sedan, "Ernie" hette den i DN, "The Piranha Club" på andra ställen. Och Ernie samlade på brödrostar. (Och hade även en De Soto!)

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ernie_(tecknad_serie)

 

Roffe blir alltid litet sur då han inte får hänga med och åka skidor. "En hund kan ju inte åka skidor", försöker jag med!  "Hur vet du det, jag har aldrig fått försöka!"

Nu har vi åkt två varv på den här slingan. Min fru ligger aningen före. Vet inte om ni ser henne därborta mot skogsbrynet? Ungdomar kan sällan inte ta det lugnt och njuta under en skidtur!

 

"Tack i alla fall att du väntar in mig!"

Och efter en skidtur smakar kaffe med våfflor bra! De va en så'n där köpsmet jag använde, men jag knäckte i ett extra ägg, litet bakpulver, mjölk och en liten svätt porter, så det blev bra ändå.

 Fick tyvärr bara använda ett halvt paket våffelsmet, vi skulle äta mat senare....
Tycker den här maten duger ganska bra faktisk!

 

Vispgrädde och blåbärssylt (och jordgubbssylt) och Kaffet va Mollbergs Forza. Helt Ok! :)

 

I morgon blir det en längre skidtur med grannen. Grannen och grannens son har rekat i dag, vi skall passera några sjöar, och gärden och räknar med att det tar några timmar. Vi har skaffning med oss såklart, sittunderlag och solglasögon! :)

 

Roffe va som sagt litet sur då han inte fick följa med på skidturen tidigare, men han fick en längre tur med mig på eftermiddagen i solnedgången! Å nu sover han gott!

Ha en fortsatt fin lördagskväll,
trots att det är litet sent!

/Bengan

 

Inlagt 2013-03-23 23:09 | Läst 4706 ggr. | Permalink
Det är faktiskt inte snällt att frestas så där. Både skidtur och våfflor.
Här ligger jag och suktar och kommer varken åt våffeljärn eller klarar av skidorna innan snön försvinner.
Gott såg det ut!
Jag är övertygad om att din typ av brödrostar finns att köpa. I höstas såg jag en livs levande och funktionerande på ett hotell i Barcelona. Jag har sett dem tidigare på andra hotell också. Nästa gång du åker ner på kontinenten kan du nog spana lite =)
mm våfflor :)
Vackert, hoppas ni får lika fin tur och våfflor idag också!
Ewa
Komiskt att du nästan hällde i alla ingredienser för en våffelsmet, i den köpta smeten. Är det vad man kallar för "halvfabrikat"? :-) Men våfflor med vispad grädde och sylt är minsann inte fy skam. Jag har inte använt eller sett en sådan brödrostare som du beskriver. Verkar vara en avancerad grunka. Man äter i lagom takt i alla fall, när de ska rostas sida för sida. :)
Svar från Benganbus 2013-03-25 22:25
Litar inte riktigt på den där pulversmeten! Därför la jag i litet äkta vara också! :)
/B
Måste ju tillstå att våffelsuget tilltar när du visar dessa bilder :)
och en sån eminent brödrostare hade jag en gång men är sedan länge förpassad till
brödrosthimmelen, men bra var den så länge det varade.
Finns nog inte annat än på secondhand numera.
/G



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg