Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1985 / Avikande beteenden kan oroa människor! Så ta ditt ansvar! ;)

Jag tycker det viktigt för dom som e litet avikande att dom tar sitt ansvar och inte talar om sin avikelse för mycket. För håller man inte inne med sin lilla egenhet, så kan det ora andra människor så dom inte tänker på nå't annat hela dagarna. och kanske missköter jobbet, å familjen, och mycket annat! Så ni som e litet avikande, eller gör nå't litet avikande, håll det litet hemligt, å va inte så märkvärdiga,  för det  kan ställa till problem för andra! Å det vill man ju inte! ;)

Hammarby IF Boxning

Nu e det här skrivet med med aningen humor, men ändå med en visst allvar, och har inte så mycket med foto att göra, men ändå litet!

Jag kan ta ett exempel, men inte med foto.

Jag har ju inte ätit kött på trettio år!  Ok, jag vet, redan nu ligger jag risigt till! ;)  De här e känsliga saker, jag vet! Misstänksamheten stiger, jag känner det! ;)  Eller som Hal i 2001 säger: "I can feel it Dave"  Men jag äter Sojakorv och en del annat då och då, och har faktiskt fått synpunkter på att jag äter en korv, fast det inte e kött i den! Korvformen är förbehållen kött verkar det som! "Skaru inte äta kött, så får du fan ta mig inte äta soja i en korv heller!"

* Men vill tillägga, så ingen tror att jag en en Sojakorvsmarodör, det blir bara nå'n gång i månaden som jag äter Sojakorv! 

 

Hammarby IF Boxning


Nu e jag inte så'n så jag säger att "skaru äta kött, då ska du äta som de första hominider gjorde, och som vi gjorde från början, de här med spis å så'nt, de e inte riktigt köttätande! För dom va asätare", men så säger jag såklart inte! Absolut inte! ;)

Nu e det här bara ett exempel, och det va väldigt länge sedan jag fick den här funderingen om sojakorven och mina fritänkare till kompisar, som e köttätare, mumsar gärna sojakorv i mitt sällskap!

Men det finns andra saker i samhället, där avikelse oroar, ta tex dom där som säger att dom fotar analogt, men sedan sitter och skannar in filmen! Visst e det ett konstigt betende? De e väl inte riktigt analogt!?

Kommer i bland att tänka på Salieri, han som va en så'n duktig tonsättare, men snöade in på Mozart,
och i stort sett det enda vi kommer ihåg av honom de va att han snöade in på Mozart!
Fast det här kanske ändå inte e sant? Vissa tror att Salieri och Mozart va vänner!

Så  låt folk äta sin sojakorv, även om det inte e korv på riktigt!
Å njut och mumsa i stället av den korv du själv gillar bäst!
Å kommer det någon reklam för Sojakorv, tex i en blogg,
så låt den här kufen göra sin reklam för sin Sojakorv! ;)
Jag bryr mig i alla fall inte! Det finns annat att läsa!
Korvfrihet liksom! :)

/Bengan

 

Ps. Här nedan kommer endast läsning för förryckta! ;)

I påsk kommer det släkt på besök till oss, då skal jag ta porträtt! Analoga porträtt! Nu e det nog inte riktiga porträtt, utan mera snaps-porträtt! Porträtt tagna i flykten liksom! Men jag kallar det ändå för porträtt! :)

 

Kocksgatan 24

Digitalt porträtt!

 

Ps. Den här bloggen skulle inte handla så mycket om kött, men så blev det ändå. Vi äter mycket kött i Sverige, kött som transporteras till oss från andra delar av världen, konstigt nog blir det billigast så, i alla fall billigast för stunden. Under de senaste åren har man upptäckt att rött kött inte är så bra för hälsan, olika cancerformer gynnas. Man behöver nog inte sluta äta kött, men man bör kanske minska sitt köttätande, så tolkar jag det hela i alla fall.

Här är några artiklar i ämnet, för den som är hälsointresserad.

Cancerfonden
Mindre rött kött rekommenderas
http://www.cancerfonden.se/sv/cancer/Artikelarkiv/Forskning/Mindre-rott-kott-rekommenderas/

Å så litet om den så populära fettdieten!
Läkartidningen
Högfettdieter är inte harmlösa – allvarliga hälsorisker har kartlagts
http://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=17565


Å så min egna lilla käpphäst till slut, ASA! :)
Dagens medicin-Vetenskap
Ny forskning kan öppna för cancerprevention med ASA
http://www.dagensmedicin.se/vetenskap/cancer/ny-forskning-kan-oppna-for-cancerprevention-med-asa/

Ny blogg kommer i morgon!
Men inte ett ord kött! Jag lovar!

/Sojakorvätaren  :)

 

 

Inlagt 2013-03-22 08:17 | Läst 4758 ggr. | Permalink
Det finns goda skäl att avstå vår dominerande matkultur. Men det är känsliga grejer som du skriver.

Jag gillar självständigt formulerade livshållningar och tycker att du fångat livet i dem andra bilden på ett underbart sätt.
En riktig pärla som jag kan titta läääääänge på och ändå återvända till. Fantastiskt.

Tack!
/Hans
Det enda problemet jag har med att enbart äta vegetarisk mat är miljöaspekten. Tyvärr är det så otroligt destruktivt för vår planet att äta exempelvis sojaprodukter. I USA håller Bisonoxen återigen på att utrotas på grund av att man odlar sojabönor på prärien. Ja, prärien som knappast finns kvar längre. Värdefull regnskog skövlas också för att odla exempelvis majs, sockerrör, oljepalmer och så vidare. Eftersom jag är miljövän väljer jag därför bort den livsstilen. Något av det mest miljövänliga du kan äta är kött från gräsbetande djur.

http://matochjordbruksnatverket.wordpress.com/2013/01/23/om-jordbruk-och-kott-ur-ett-klimat-och-energiperspektiv/
Instantclassic 2013-03-22 11:31
Intressant och tänkvärt.
Tack för länken. Matfrågorna öppnar många intressanta perspektiv. Men att göra en uppdelning mellan kravmärkt köttproduktion och sojaproduktion faller under etiketten falska dikotomiseringar.
Idag är den svenska populationen övergödd och undernärd på grund av att näringsinnehållet inte inte har högsta prioritet vid matbordet. Detta sagt med skärpa ;)
/Hans
Äter Roffe kött ? :-)
Bengan 2013-03-22 11:01
Roffe e en hund Wolfgang,
även om det inte verkar så ibland! ;)
Joakim: Men den mesta sojaproduktionen går väl åt till köttindustrin, så det argumentet håller väl inte riktigt, eller? Jag tycker alltid att man hör tvärtom, att man bör undvika kött för miljöns skull.
Joakim K E Johansson 2013-03-22 10:44
Nu kunde jag ju inte låta bli att vara lite av en provokatör ;-) Men säg om vi helt skulle sluta äta kött och enbart övergå till växtbaserad föda, då skulle vi också behöva odla upp enorma arealer. Dessutom går ju långt ifrån allt som odlas till djurföda, redan idag. Så helt fel är argumentet inte i en tänkbar förlängning.
Svar från Benganbus 2013-03-22 11:09
Joakim! :)
De e större arealar redan nu för betande djur och växtproduktion för djurfoder!
Men det här e inte vetenskap, det handlar om religion! ;)
Matreligion! ;)
Och så finns det några mindre intressenter inblandade, tex från köttindustrin... ;)
/B
Ps. Får väl smussla med den där korven hädanefter...
Joakim K E Johansson 2013-03-22 11:10
Följ gärna länken, om du inte har gjort det. Den är intressant.
Joakim, den mesta sojan används som djurfoder, för att föda upp köttdjur. Då går det åt rätt mycket soja, betydligt mer sojaprotein än man får ut i djurprotein. Så gäller det miljöaspekten är de flesta överens om att det är bättre att vara vegetarian.
Joakim K E Johansson 2013-03-22 11:06
Nja - det är bara bättre att vara vegetarian med den djuruppfödning du beskriver. Som sagt, lokalt uppfödda gräsbetande djur är i stort inte värre än odlad vegetabilisk mat. Det är också bra för den ekologiska mångfalden. Kolla gärna länken ovan, den är intressant.
"Snaps-porträtt har jag också tagit en del, oftast i samband med jul- påsk- eller midsommarätande. Det blir inte alltid så bra, vet inte varför.
Svar från Benganbus 2013-03-22 11:05
Känner igen det här Snaps-fotandet! :)
Gillar din inställning!
"Att fotografera är nödvändigt! Ständigt!" (Så sa nästan Kurt Bergengren)
/B
Det är nog så att jag värjer mig lite mot extremism, och att vara vegetarian är många gånger att vara extremist.
Att vara vegetarian av moraliska skäl är inte svårt att förstå - de som ansvarar för mycket av vår djurhållning kommer nog till helvetet, och det välförtjänt. Om det nu finns något sådant. Jag vet ju inte av vilket skäl du är vegetarian.
Fysiologiskt är evolutionens budskap emellertid kristallklart. Vi är allätare - det syns direkt på vår tandställning. Vi skall äta lite av varje av sådant vi har ätit under långa tidsrymder (som vi alltså är biologiskt anpassade till), då mår vi bäst. Vegetarianer får bristsjukdomar. Ibland allvarliga sådana. Renläriga vegetarianer måste exempelvis komplettera med vissa B-vitaminer om det inte skall gå illa - B-vitaminer som, ironiskt nog, ofta framställs ur djurprodukter.

Miljön struntar jag i när det gäller denna diskussion, det utmynnar för det mesta i rena stollerierna. Sluta äta lök så att du fiser mindre, och därmed är miljösmart.
Hej Bengt! Fortsätt med grönt det är bra,troligaste är att vi var anpassade för grönt från början,blindtarmen var nog en dela av systemet!!
Så blogga på .....jag följer dig och dina ideer....



Från rymden sjunker en gyllene dager-
ett nytt och benådande sken.
En solmättad sunnan drager
med tö genom dälden,och luften käns len.
Markernas smältvatten flöda och svämma,
och för fösta gånge i år
hör jag bäckens ivriga stämma.

mvhRolf
syntax 2013-03-22 12:42
Vi var alltså bevisligen inte anpassade till bara grönt från början. Se ovan.

Vad det gäller blindtarmen så är det troligt att det inte alls handlar om ett rudiment. Den sannolika avsikten med denna tarmficka är att kvarhålla tarmens bakterieflora vid svåra tarmstörningar.
Köttätare vs vegetarian
Heterosexuell vs homosexuell
AIKare vs Djurgårdare
Analogt vs Digitalt

Visst är det härligt att inte alla är lika?
Sojakorvätaren! :) 2013-03-22 15:23
Håller helt med!
Annars blir det bara socialrealismen,
eller borthuggna Buddastatyer! ;)
tomazon 2013-03-22 15:30
O mellanmjölk o herrgårdsost....
syntax 2013-03-22 16:09
O tramsiga inlägg o inte tramsiga inlägg.
Mitt problem med vegetariskt är att jag inte håller mig mätt, för det innehåller för lite fett och protein. Sen blir magen som en jäkla fotboll av alla fibrer, vilket är synnerligen obehagligt.
Därmot tror jag inte på Joakims miljöargument, för det finns ju inget som säger att man måste odla just soja.

Nä, problemet med resurserna beror på att jorden är överbefolkad, inte på vilken föda vi väljer. Men det finns ju andra anledningar att äta vegetariskt förstås.
Svar från Benganbus 2013-03-22 21:12
Du tuggar maten för dåligt Martin! ;) Skämt bara!
Man är olika, med olika magar, så kan man nog säga. Och att äta bara rårivet kan vara påfrestande,
det tycker även jag. Blandkost även här. Och så bor vi i ett konstigt klimat!
På jägarstenåldern och tidigare, så bodde man inte så här illa,
då slog man upp sina hyddor vid en lagun i söderhavet och plockade musslor, frukter, nötter osv.
Arbetstid per dag för brödfödan, den blev kanske en timme, max!? :)
Ha en fin helg!
/Bengan
Makten 2013-03-22 21:33
Pja, men det är nog kosten från den tiden som vi också mår bäst av. Alltså fisk, nötter och en och annan köttbit samt frukt ibland. Inte så mycket grönsaker och definitivt inget spannmål.

Edit: Men visst lär det bero på gener också. Östasiater äter stora mängder ris och lever väldigt länge om de har det gott ställt. Själv tror jag att jag vill lita på min kropp och att om jag äter sådant som jag mår bäst av, så lär det förhoppningsvis rimma skapligt med mina genetiska förutsättningar.
Har lagt till några länkar i bloggen ovan under Ps.
Ha en fin helg!
/Bengan
syntax 2013-03-22 22:05
Angående länkar Bengan:
Numera kan man i besvärande grad synonymisera orden "forskare" och "fuskare". Det beror på att den fria forskningen mer eller mindre har gått i graven. Nu gäller för forskare att man agerar på en marknad, och på en marknads villkor. På en fri marknad förekommer det bara inte att en säljare inte försöker tillmötesgå köparens önskemål och intentioner, och det så långt som bara möjligt. För forskningen är detta en ren katastrof. Trovärdigheten sjunker år efter år.

Jag har levat tillräckligt länge för att ha upplevt hur hälsoråden från vetenskapligt håll har växlat. Det som är dagens sanning det ena årtiondet, är helt obsoleta missuppfattningar nästa årtionde. Ibland vänds en förhärskande uppfattning till sin motsats över bara ett fåtal år (fetter). När nu alltså vetenskapen misslyckas med att ge vägledning om bästa kost, så får man lita till egna iakttagelser. Det säkraste och mest troligt gångbara är att försöka tolka vad evolutionen, det vill säga vår biologiska miljöanpassning, betyder.
Att utveckla en tanduppsättning, som jag var inne på ovan, tar mycket lång tid. Vi har gräsätartänder bak i munnen, och väldigt tydliga rovdjurständer fram. Det innebär med all önskvärd tydlighet att vi inte är biologiskt anpassade till en ren växtdiet - och det är därför renlärig vegetarianism ger bristsjukdomar.
Pang i bygget! Du kastar in en av de pålitligaste brandfacklorna. Men det bästa du säger (i en kommentar) är att detta handlar om religion, inte om vetenskap.
syntax 2013-03-23 08:20
Så är det Ernst Göran. Haken är bara att numera handlar vetenskap ofta om just religion.
ja, riktigt kul att det går att få tag i sojakorv på en del 7-eleven nu för tiden. den mättar bra den, tycker jag! :)



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg