Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1986 / Konsten att rosta bröd!

 


Då jag drog igång en köttdiskussion i förra bloggen, som inte va direkt meningen, utan jag använde bara ett köttexempel, för att försöka få en vidare förståelse och mer tolerans för oliktänkande inom fotografin! :)


Så nu till nå't helt annat, att rosta bröd, och hoppas det går bättre i den här bloggen!  I går  blev jag sugen på en rostbrödsmacka efter att ha varit ute med Roffe på tundran på morgonen. De känns faktiskt som en tundra det här gärdet vi e ute på! Å det va en frisk ostlig vind och - 8 grader då vi gick ut, och det gamla vanliga händer, vi går ut i medvinden, och tycker det känns ganska skönt och bra tills vi vänder och skall gå tillbaka till bilen i motvinden! Vissa lär sig aldrig!  Se'n får jag sitta en stund i bilen för att tina upp fingrarna innan jag kan börja köra hemåt.

Ok, nu va det brödrostning som det skulle handla om, och jag tänkte först använda ungnen för att rosta. Vi har ju en så'n där modern ugn med glödstavar i ugnstaket, men kom se'n ihåg att vi hade en brödrost i källaren.

Min fru har haft synpunkter tidigare på den här brödrosten, fattar inte varför?  De här e en riktig klassisk brödrost, de e riktiga metallgrejer! Man behöver väl inte ha en elektronisk, trendfärgad apparat med inbyggd temometer och varningslampor och brandvarnare för att rosta några brödskivor!? Min fru vill mao ha en litet modernare brödrost!  Men jag har sagt att man behöver väl inte köpa en ny brödrost varje år?

 



Så det va bara att skaka ur några svarta brödsmulor ur apparaten och sätta igång! Lätt som en plätt! Inga rörliga delar som kan gå sönder i den här klassiska brödrosten!

 

Men Ok, brödrosten kanske rostar aningen ojämnt så här första gången på länge...?

 

Men de e lätt fixat! kolla! Nu syns inte det ojämna! Det här kallas att vara  innovatör! :)

/Bengan 

 

Ps. Å snart e det sommar, å då vill somliga bada i havet! Men nå'n måste såklart hålla i årorna på båten och kan inte hoppa i just då!  Som tur e! ;)

  

 

 

Inlagt 2013-03-23 09:32 | Läst 5305 ggr. | Permalink
Du har en väldigt läcker brödrost håll fast vi den.
Jag hoppas att du har rätt gällande den annalkande sommaren.
Mackorna där osten kommit på ser väl helt OK ut, men jag tror nog att du ska ta och lyssna på din fru och hennes åsikter om hur en brödraskap ska fungera och även se ut. Du får passa dig så inte din brödrost drabbas av samma öde som vår brödrost på landet gjorde. Den for brinnande ut genom fönstret förra sommaren, tur att fönstret.
Läcker brödrost. Vilken marmelad använder du?
Härligt med folk som har riktiga grejer. Det är miljötänkande dessutom.
På måndag är det våffeldagen och då åker vårt gamla våffeljärn fram från tidernas begynnelse.

Ha en fin dag!
Er Elva-brödrost ser ju modern ut jämfört med de pastellfärgade Elva-brödrostarna som även fanns förr. :-)
Den där anslutningssladden som du använder är inte längre godkänd av SEMKO som iofs inte finns längre. Gissa om jag åt rostat bröd med ost till frukost i dag...innan jag såg ditt inlägg.
Jag mer jag läser din blogg ju mer inser jag att du faktiskt är en slags hipster :-)
Som vanligt en mycket humoristisk blogg.
Och vi är nog många som känner igen sin frus längtan efter nya och smarta köksutrustning.
Men vad om oss själva (fotogrejar)?
Jag undrar om brödrosten måste tillbaka i källaren innan hustrun kom hem? :-)
m.v.h din fan i Danmark.
Åjo - nog var det meningen, det där med responsen på ämnet i förra bloggen... ;-)
Din brödrost ser så gammal ut att man skulle kunna tro att den är tillverkad idag. Retrostajl. Helt rätt, behåll den om den fungerar!
Retro och modern igen ;). Ser att stickpropp och kabel är bytta och det är bra. Bra är också att ha en jordfelsbrytare i systemet då dessa gamla trotjänare ger upp förr eller senare. Gissar att hustrun kan ett och annat om sånt här ;)




Hittade ingen `Leica-brödrost´

http://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=QTIlfgptUW8-TM&tbnid=WBdBlTGoMacYjM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fboxerville.se%2Fforum%2Fviewtopic.php%3Fid%3D4650&ei=GuxNUeamEMb14QTD5YHwBg&bvm=bv.44158598,d.bGE&psig=AFQjCNHzQWrCR-me-pMsySJ6ogDHPLV9_w&ust=1364147500800401

/Stephan
Tycker det är en stilfull gammal brödrost, man ska dock ha respekt för såna här gamla elgrejer - har orsakat många eldsvådor, så sätt dig inte vid datorn samtidigt som du rostar, och dra alltid ur sladden efter rostandet. LO



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg